به گزارش ایرنا، این جلسه عصر امروز (چهارشنبه) به این دلیل در محل وزارتخانه برگزار شد كه محمد اسلامی جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان است.
اسلامی در این جلسه افزود: توجه به محرك های اقتصادی استان می تواند بسیاری از مشكلات اشتغالزایی را رفع كند. درواقع با افزایش درآمدهای مردم استان سیستان و بلوچستان، شاهد رونق معیشت مردم این منطقه خواهیم بود.
وی، حجم اقتصادی سالیانه این استان را هفت هزار میلیارد تومان اعلام كرد و گفت: با توسعه صنایع شیلات و تبدیلی و توسعه اسكله های چند منظوره، این حجم اقتصادی می توانند سالیانه به 70 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
اسلامی افزود: دولت از هرگونه فعالیت های صیادی در این استان حمایت می كند زیرا توسعه صیادی نجات دهنده بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی سیستان و بلوچستان است.
وی ادامه داد: تامین آب شرب مناسب مردم در این استان برای ما اهمیت زیادی دارد؛ باید برای تامین آب استان و تكمیل پروژه های نیمه تمام آن فكر اساسی داشته باشیم.
** شناسایی 16 محرك اقتصادی برای توسعه استان
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان اینكه برای توسعه اقتصادی این استان 16 محرك اقتصادی شناسایی شده است گفت: توسعه سواحل مكران و اجرای طرحهای مصوب آن میتواند اقتصاد استان سیستان و بلوچستان را متحول كند؛ ضمن آنكه توسعه كشت های گلخانه ای و تولید میوه های گرمسیری، تحولات بزرگی را در این استان به وجود می آورد.
اسلامی بر طراحی نقشه راه مناسب برای توسعه استان تاكید كرد و افزود: این نقشه راه به اجرای طرح های اشتغالزایی در این منطقه محروم منجر خواهد شد تا شاهد بهبود معیشت مردم منطقه باشیم.
اسلامی یادآورشد: تغییرات اقلیمی و ناپایداری ها مسائل و مشكلات زیادی را در این استان به وجود آورده در حالی كه شاهد ظرفیتهای خوبی برای توسعه بعضی از صنایع و محصولات كشاورزی در این استان هستیم.
وزیر راه وشهرسازی، توسعه گردشگری را یكی دیگر از محرك های اشتغالزایی در استان سیستان و بلوچستان برشمرد و گفت: استفاده از ظرفیت ها و اجرای طرحهای مصوب در برنامه ششم توسعه می تواند اقتصاد این استان را متحول كند.
وی همچنین بر تامین آب شرب و آب شیرین مردم استان سیستان و بلوچستان تاكید كرد و گفت: به جای ساخت سدهای بزرگ و صرف هزینههای زیاد میتوانیم با احداث سدهای كوچك و آبخیزداری، بخشی از آب مورد نیاز مردم این استان را تامین كنیم.
اسلامی، بر محرومیت زدایی در استان سیستان و بلوچستان تاكید كرد و افزود: با توجه به ظرفیت های موجود در استان در نظر داریم نمایشگاهی در تهران برای جذب سرمایه گذاران اقتصادی برگزار كنیم.
در این جلسه با حضور استاندار و نماینده، ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و جمعی از مسئولان استان، آخرین اقدامات دستگاههای اجرایی و هماهنگی امور با بخشهای مختلف وزارتخانه بررسی شد.
** مشكلات حاد استاد در بخش آب
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: متاسفانه استان از نظر اقلیمی در شرایطی بدی قرار دارد و به علت كمبود منابع آب در استان، آبرسانی در بخشی از این استان تانكر انجام می شود.
احمد علی موهبتی یادآورشد: رود هیرمند از 2 سال پیش آب ندارد و انتقال آب از دریای عمان برای مصرف و استفاده صنایع می تواند در توسعه اقتصادی استان تاثیرگذار باشد.
وی گازرسانی به همه مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان را ضروری دانست و گفت: لوله اصلی گاز وارد استان شده اما مشكلات مالی، مانع گازرسانی در برخی از شهرها از جمله بخشی از زاهدان و ایرانشهر شده و مناقصه های رسیدن گاز به زابل نیز در دستور كار قرار گرفته است.
** فرصت سوزی توسعه شیلات بدلیل انتظار صدور مجوز از تهران
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان نیز در این جلسه گفت: طولانی ترین مرز آبی كشور به استان سیستان و بلوچستان تعلق دارد اما برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و توسعه صیادی به خصوص یاید در قفس باید منتظر مجوزهای تهران باشیم و این فرص های ما را از بین برده است.
آیت الله «عباسعلی سلیمانی» ادامه داد: بیش از 11 درصد خاك ایران به استان سیستان و بلوچستان تعلق دارد اما از معادن این استان حتی 2 درصد نیز استفاده نمی شود در حالی كه تاكنون در كشور بین 2 تا 4 درصد از معادن استفاده شده است.
وی با بیان اینكه استان استعدادهای زیادی دارد كه به خوبی استفاده نشده است، گفت: به نظر می رسد برای توسعه بخش های مختلف اقتصادی استان تشكیل گروه های خاص ضروری است تا توسعه در چابهار، فرصت های مرزی، كشاورزی و معادن آن را بیشتر بررسی كند.
سلیمانی با بیان اینكه استان سیستان و بلوچستان ثروتمند بالقوه و محروم بالفعل است گفت: در صورتی كه قرار است در استان كاری انجام شود باید از نیروهای متخصص استان استفاده شود و هرگونه مجوزها نیز باید در استان صادر شود.
** زندگی در استان وابسته به آب
نماینده مردم زاهدان و عضو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: دغدغه اصلی مردم استان رفع خشكسالی و تامین آب مورد نیاز سیستان و بلوچستان است و زندگی جمعیت آن به آب وابسته است.
«علیم یارمحمدی» افزود: در زمینه صنایع فعالیت آنچنانی را شاهد نیستیم و كشاورزان نیز در مناطق مختلف استان قطع امید كرده اند زیرا تاكنون هیچ بارندگی نداشته و مسایل امنیتی نیز سبب مسدود شدن مرز شده است.
به گفته وی، نبود اسناد هویتی مردم یكی دیگر از مشكلات مردم استان است؛ ضمن آنكه هییچگونه مراودات مرزی با كشور همسایه در این استان وجود ندارد تا مردم از آن بهره ببرند، لذا چاره اندیشی برای معیشت مردم استان ضروری است.
به گفته وی،سرانه درآمد 200 هزار تومانی مردم این استان یك پانزدهم مشهد و یك بیستم مردم تهران است.
** ضرورت اختصاص یارانه نان به استان
«عبدالغفور ایرانژاد» نماینده مردم چابهار، كنارك، نیك شهر و قصرقند نیز در این جلسه به ضرورت كمك به معیشت مردم استان سیستان و بلوچستان اشاره كرد و گفت: تامین آب شرب برای مناطق مختلف استان ضروری است و در ماه های اخیر شاهد مهاجرت شماری از مردم مناطق مختلف به چابهار هستیم.
وی افزود: سال گذشته درخواست 700 میلیارد تومان منابع مالی كردیم اما فقط 100 میلیارد تومان اختصاص یافت؛ این نشان می دهد كه دولت باید به مقام های محلی اختیارات بیشتری بدهد.
این نماینده مردم در مجلس تصریح كرد: با خشك شدن رودخانه ها زندگی مردم استان مشكلات زیادی را تجربه كرده است؛ از این رو اقتصاد مقاومتی باید به كمك مردم استان بیاید؛ امیدواریم اختصاص یارانه نان برای مردم این استان در دستور كار قرار گیرد.
اقتصام ** 1108 ** 2023
وزیر راه و شهرسازی:
«توسعه فعالیت صیادی» راه شكوفایی سیستان و بلوچستان است
۵ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۵۹
کد خبر:
83148603
تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی در سومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان، تنها را شكوفایی اقتصادی این استان را «توسعه فعالیت های صیادی و دریایی» اعلام كرد.