۱۸ دی ۱۳۹۷، ۲۲:۴۳
کد خبر: 83163904
T T
۰ نفر
نخست وزیر نروژ سیاست تقابلی آمریكا را  نكوهش كرد

تهران- ایرنا- «ارنا سولبرگ» نخست وزیر نروژ، همكاری میان كشورهای متوسط و كوچك و دوری از رویكرد تقابلی قدرت های بزرگ را حائز اهمیت خواند و از سیاست های یكجانبه گرایی و تقابلی آمریكا انتقاد كرد.

به گزارش ایرنا به نقل از ایندیا تایمز، چهارمین كنفرانس سالانه رایسینا (RAISINA) روز سه شنبه در دهلی نو با حضور شخصیت های سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی جهان از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی نخست وزیر نروژ آغاز به كار كرد.
سولبرگ در آیین افتتاحیه این كنفرانس گفت: توسعه پایدار نیازمند حركت بسوی چندجانبه گرایی و فاصله گرفتن از تك روی قدرت ها در عرصه نظام بین الملل است.
وی با انتقاد جدی نسبت به رویكرد تقابلی ایالات متحده و چین، به اهمیت نقش كشورهای كوچكی پرداخت كه به حقوق بین الملل توجه می كنند و آنها می توانند در تعریف رویه های جدید اقتصادی و تجاری موثر باشند.
سخنان سولبرگ در ارتباط با اهمیت تجارت میان كشورها و فاصله گرفتن از سیاست تقابلی و یا محدودكننده در حالی بیان می شود كه ایران و هند تصمیم بزرگی در خصوص گسترش همكاری های و روابط تجاری فی مابین در بندر چابهار اتخاذ كرده اند.
همكاری هند در یكی از فازهای بندر چابهار متعاقب نشست مشترك هیات های نمایندگی دهلی، تهران و كابل اتخاذ شده است. در این قالب، هند در منطقه آزاد چابهار فعالیت خود را گسترش داده و نقش بیشتری در تلاش های مشترك برای حمایت از مراوادات تجاری منطقه ای ایفا می كند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برخلاف سال های قبل كه نماینده خود را به این كنفرانس می فرستاد، امسال خود در آن شركت كرد تا از این محفل برای بیان نظر و خواست ملت ایران استفاده كند.
ناظران سیاسی و منطقه ای، سفر ظریف به دهلی نو را نشانگر عزم مقام های عالیرتبه ایران و هند برای گسترش هرچه بیشتر روابط سیاسی و اقتصادی در مقابل تلاش و سیاست تحریم آمریكا علیه تهران ارزیابی كرده اند.
مسؤولیت برگزاری كنفرانس راهبردی و ژئو استراتژیك سالانه رایسینا بر عهده وزارت خارجه هند با همكاری بنیاد پژوهشی ناظر است و موضوع گفت وگو در سال جاری، یك نظرسنجی جهانی با عنوان «هندسه جدید، مشاركت‌های آسان و نتایج نامطلوب» است.
كنفرانس سالانه رایسینا، امسال با شعار كشف و توسعه فرصت‌های یكپارچه‌سازی آسیا با جهانی بزرگ‌تر 'گشایش یافت.
گفت‌ وگوهای صورت گرفته در كنفرانس رایسینا در راستای حل مسائل ناشی از انتقال جهانی و تغییرات در نظم جهانی است كه توسط رهبران منحصر به فرد، مشاركت نوآورانه و فناوری‌های جدید ایجاد می‌شود.
شبس**9460**1917
۰ نفر