به گزارش شامگاه پنجشنبه خبرنگار موسیقی ایرنا، جشن صد سالگی هنرستان موسیقی تهران عصر امروز با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد حسینی (معاون امور هنری وزارت ارشاد) و جمع كثیری از اساتید پیشكسوت موسیقی و فارغ التحصیلان ادوار مختلف این هنرستان در تالار وحدت با مجری گری نیما رئیسی برگزار شد.
**آغاز با نام خداوند جان و خرد
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از كلام الله مجید و اجرای سرود ملی ایران توسط گروه كر هنرستان موسیقی دختران تهران به رهبری شهلا میلانی آغاز شد. و در ادامه این گروه كر روایتگر چند بیت از شاهنامه حكیم ابوالقاسم فردوسی شد.
در ادامه این مراسم كلیپ تصویری مربوط به بزرگداشت هنرمندان و اساتیدی كه دار فانی را وداع گفته اند پخش شد و پس از آن محمد اسمعیلی( نوازنده تنبك) و سعید ثابت (نوازنده سنتور) از اساتید و هنرجویان سالهای دور هنرستان موسیقی دقایقی به اجرای موسیقی پرداختند.
** موسیقی و قدمتی به درازای تاریخ
سپس سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی گفت:« بنام خداوند مهر و زیبایی. خوشحالم كه امروز در جشن صدمین سالگی هنرستان موسیقی خدمت شما خانمها و آقایان اهل موسیقی هستم. صد سالگی را طعمی است از مانایی، پایایی و جاودانگی. صد سالگی بوی ماندن و جاودانه ماندن را دارد و این صد سالگی تقارنی با چهل سالگی انقلاب اسلامی پیدا كرده كه امیدوارم پختگی لازم را به همراه داشته باشد».
وی ادامه داد: «به هر حال موسیقی در ایران با لایهها و شاخههای مختلفی یاد میشود. ما عمق رد پای موسیقی ایرانی را از دوران اساطیری و تاریخ بشر تا عصر ساسانی باربد و نكیساها و تا دورههای معاصر میبینیم. موسیقی به عمق تاریخ ایران راه دارد. موسیقی ایرانی از لحاظ گستره جغرافیایی با ترنم موسیقی همنواست و هیچ وجبی از خاك ایران نیست كه طعم موسیقی را نداشته باشد. موسیقی ایرانی در دامنه وسیعی از طبقات ایران زمین بوده است. موسیقی ایرانی هیچ گاه مخصوص یك طبقه نبوده و نیست و ما دیدهایم كه از طبقات مرفه و عامه مردم هر یك به گونهای با موسیقی حشر و نشر داشته و دارند».
صالحی افزود:« این عمق و گستره موسیقی ایرانی بخشی از هویت ایرانی است. البته در معنا نیز، موسیقی ایرانی ویژگیهایی دارد كه نباید آن را دست كم گرفت. به اعتقاد من موسیقی و شعر دو بال هویت ایران هستند كه همواره در كنار هم حركت كرده و میكنند. موسیقی ایرانی موسیقی است كه عواطف ناب انسانی را واگویه كرده و میكند. موسیقی ایرانی نمایهای از تعالی معنوی انسان دارد و در نهایت اینكه روح شرقی در موسیقی ایرانی تجلی دارد و به هر صورت خوشحالیم كه امروز صدمین سال هنرستان موسیقی را جشن میگیریم و خوشحالیم كه ایران میماند. ما امیدواریم هزارمین سالگرد این نهادها را در كنار هم داشته باشیم و جشن بگیریم. به همین سبب من از همكارانم قدردانی می كنم كه این فرصت را رقم زدند تا در پرتو صدمین سال هنرستان موسیقی تاریخ شفاهی این هنرستان ثبت شود و مقدمهای باشد برای ورود به دوره جدیدی از هنر موسیقی ایرانی».
** تقدیر از پیشكسوتان
پس از صحبتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوبت به مراسم تقدیر از پیشكسوتان هنرستان موسیقی رسید. مراسم تقدیر از این اساتید پیشكسوت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی، لوریس چكناواریان، فرهاد فخرالدینی، حسن ریاحی و احمد مسجد جامعی انجام شد و در طی آن از داود جعفری امید (نوازنده ویولنسل)، احمد حق كردار( فارغ التحصیل رشته آهنگسازی نظامی) و امیر اشرف آریانپور ( موسیقی شناس و مدرس دانشگاه) بهعنوان قدیمیترین هنرجویان و محمد اسماعیلی (نوازنده تمبك)، رحمت افشار( نوازنده كلارینت) و مینا افتاده (نوازنده سنتور) به عنوان پرسابقه ترین استادان هنرستان موسیقی تهران قدردانی شد. نكته جالب توجه در این قسمت از مراسم ابراز احساسات شدید هنرجویان ادوار مختلف هنرستان موسیقی در هنگام تجلیل از مینا افتاده بود.
** عاشقانه ای كه تقدیم به بانوان ایرانی شد
قسمت بعدی این مراسم به اجرای موسیقی توسط اركستر سازهای بادی به سرپرستی سینا ذكایی و رهبری جاوید مجلسی اختصاص داشت. بابك صفر نژاد (نوازنده هارمونیكا) بعنوان سولیست اركستر سازهای بادی را همراهی كرد. یكی از قطعاتی كه در این مراسم توسط اركستر سازهای بادی اجرا شد قطعه (BESAME MUCHO) اثر (Consuelo Velazquez) بود كه جاوید مجلسی این قطعه رابه همسرش و تمامی بانوان ایران زمین تقدیم كرد.
بخش بعدی این مراسم به پخش كلیپی از مراحل مختلف اماده سازی و فرآیند اجرایی این مراسم اختصاص داشت. در قسمتی از این كلیپ مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد از فارغ التحصیلان هنرستان موسیقی با نوان ستارگان سپهر هنر ایران یاد كرد.
** انتشار تمبر صد سالگی هنرستان موسیقی
رونمایی از تمبر یادبود صد سالگی هنرستان موسیقی و كتاب جشن صد سالگی هنرستان موسیقی (نوشته علی تقی پور)، بخش بعدی این مراسم بود.
رونمایی از تمبر و كتاب صد سالگی هنرستان موسیقی با حضور علی اصغر كاراندیش مروستی معاون امور پارلمانی وزارت ارشاد، لادن حیدری ( معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد)، تقی ضرابی( رئیس هیاتمدیره خانه موسیقی)، علی تقی پور( مولف كتاب صدسالگی هنرستان موسیقی)، لوریس چكناواریان (موسیقیدان) انجام گرفت.
قدردانی تعدادی از مدیران قدیمی هنرستان موسیقی از جمله غلامحسین فخیمیكیا (مدیر هنرستان موسیقی پسران از سال 61 تا 77)، پرویندخت اشتهاردی (مدیر هنرستان موسیقی دختران از سال 63 تا 73)، و ملیحه سعیدی( نوازنده قانون و مدرس هنرستان موسیقی دختران از سال 76 تا 81) در حضور معاون هنری وزیر ارشاد و لوریس چكناواریان و نیز قدردانی ویژه از فرهاد فخرالدینی بهعنوان اولین فارغالتحصیل هنرستان عالی موسیقی بخش بعدی مراسم را تشكیل می داد.
** عمر را بازگشتی نیست
ملیحه سعیدی كه حضورش روی صحنه تالار وحدت با ابراز احساسات شدید هنرجویان همراه بود طی سخنان كوتاهی به ارزش جوانی و عمر اشاره كرد و گفت عمر را بازگشتی نیست آن را بیهوده تلف نكنید.
اجرای قطعاتی از موسیقی كلاسیك توسط اركستر مشترك هنرجویان دختر و پسر هنرستان موسیقی به رهبری سهراب كاشف پایان بخش این مراسم بود.
فراهنگ**9494** 1418
صالحی در جشن صدسالگی هنرستان موسیقی:
موسیقی از آغاز تاریخ ایران، با زندگی مردم آمیخته بوده است
۲۷ دی ۱۳۹۷، ۲۰:۰۹
کد خبر:
83174736
تهران- ایرنا- سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در جشن صدسالگی هنرستان موسیقی گفت: از آغاز تاریخ تا امروز موسیقی ایران در تمام طبقات اجتماعی جریان داشته و جایی در ایران نیست كه در خود ردپایی از موسیقی نداشته باشد.