مجيد نوري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا اظهار داشت: اين خدمات توانبخشي رايگان طبق وصيت واقف اين بيمارستان مبني بر ارائه خدمات به كودكان معلول جسمي حركتي ارائه مي شود؛ به طور مثال در بخش كاردرماني اين بيمارستان، كودكان فلج مغزي (CP)، ديستروفي عضلاني و ميوپاتي، سندروم دان، مشكلات تعادلي و تاخيري، مشكلات عضلاني، كودكان مبتلا به اوتيسم، اختلال يادگيري، بيش فعالي و كم توان ذهني اين خدمات توانبخشي را دريافت مي كنند.
وي ادامه داد: به طور كلي كودكان معلول جسمي حركتي به دليل مشكلاتي كه در قوام عضلاني، اختلال بينايي، اختلال شنوايي، اختلالات تكلم، اشكالات ارتوپدي (وجود دفرميتي)، ناهنجاري هاي دهاني وعدم تطابق دنداني، اشكالات دركي و عاطفي، اشكالات رفتاري، رفلكس هاي غيرطبيعي، الگوهاي غلط و وضعيت بدني غيرعادي، اختلالات حسي و ضعف در تصور بدني دارند، نيازمند دريافت اين خدمات توانبخشي هستند.
رئيس بيمارستان فوق تخصصي موقوفه و خيريه نورافشار با اشاره به همكاري سازمان بهزيستي در اين زمينه گفت: قرار است از هفته آينده تمام كودكان معلول جسمي حركتي كه از سوي بهزيستي به اين بيمارستان معرفي مي شوند، به وسيله خودروهاي هلال احمر براي دريافت خدمات توانبخشي به اين بيمارستان خيريه منتقل شوند.
نوري اضافه كرد: بيمارستان نورافشار از معدود نمونه هاي موجود در منطقه است كه با نگاه چند رشته اي خدمات فوق تخصصي ارتوپدي، روماتولوژي، نورولوژي و توانبخشي كودكان را با حضور پزشكان مجرب و با سابقه كشور ارائه مي كند و با استفاده از تجهيزات پيشرفته تشخيصي و درماني به ارزيابي، تشخيص، درمان و بازتواني بيماري هاي عضلاني اسكلتي كودكان، درمان مشكلات مفصل و بيماري هاي التهابي، ارزيابي وضعيت تراكم استخوان كودكان، جراحي ارتوپدي كودكان، جراحي اعصاب كودكان، روانپزشكي كودكان و توانبخشي كودكان معلول جسمي و حركتي مي پردازند.
بيمارستان نورافشار در طول حيات چندين 10 ساله خود فراز و فرودهاي بسياري داشت به طوري كه نخستين بار اين فضا كه به قصر جمال آباد شهرت داشت توسط مرحوم ابوالحسن نورافشار به آسايشگاه كوچكي براي نگهداري رايگان كودكان مبتلا به فلج اطفال رها شده در خيابان هاي تهران تبديل شد.
در سال 1339 مرحوم نورافشار اين قصر را با تمام متعلقات شامل چهار هكتار فضاي باغي و قنات اختصاصي، وقف كرد و از آن به بعد اين مكان رسما به عنوان آسايشگاه مفلوجين نورافشار نامگذاري و تحت مديريت جمعت مزبور و سرپرستي افتخاري مرحوم نورافشار شروع به فعاليت كرد.
كلنگ احداث بيمارستان عمومي در اين مكان توسط مرحوم نورافشار زده شد اما اين بيمارستان كه واقف آن افتتاحش را نديد، در سال 1355 با وسعت حدود چهار هزار و 500 مترمربع و با بخش هاي تخصصي جراحي ارتوپدي، توانبخشي، فيزيوتراپي، هيدروتراپي، آزمايشگاه و راديولوژي افتتاح و راه اندازي شد.
پس از انقلاب، مديريت بيمارستان مدتي در اختيار وزارت بهداري و بهزيستي قرار داشت و در طول جنگ تحميلي نيز تحت نظارت بنياد شهيد، مكاني براي مداواي مجروحان جنگي بود. پس از جنگ نيز اين مكان براي مدتي به عنوان آسايشگاه جانبازان تحت نظر بنياد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامي مورد استفاده قرار گرفت.
با پيگيري هاي انجام شده توسط مسئولان وقت جمعيت هلال احمر، بيمارستان نورافشار در سال 79 مجددا در اختيار جمعيت قرار گرفت اما با توجه به فرسودگي بيمارستان، تصميم به نوسازي و توسعه بيمارستان گرفته شد.
زماني كه بيمارستان تقريبا نيمه كاره رها شده بود، چندين طرح براي راه اندازي آن ارائه شد. كاربري بيمارستان از عمومي به تخصصي تغيير يافت و در سال 1392 رسما به عنوان بزرگترين مركز توانبخشي خاورميانه فعاليت خود را آغاز كرد.
اجتمام**7029*1834
رئيس بيمارستان موقوفه نورافشار در گفت و گو با ايرنا:
كودكان معلول در بيمارستان نورافشار خدمات رايگان دريافت مي كنند
۲۹ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۴۶
کد خبر:
83176053
تهران- ايرنا- رئيس بيمارستان فوق تخصصي موقوفه و خيريه نورافشار وابسته به جمعيت هلال احمر، از ارائه خدمات توانبخشي شامل آب درماني، فيزيوتراپي، كاردرماني، بازي درماني، گفتاردرماني و شنوايي شناسي به صورت رايگان به كودكان معلول جسمي حركتي در اين بيمارستان خبر داد.