۲ بهمن ۱۳۹۷، ۱۹:۳۵
کد خبر: 83180520
T T
۰ نفر

1009 كارتخوان غیرمجاز تا پایان دی ماه مسدود شد

۲ بهمن ۱۳۹۷، ۱۹:۳۵
کد خبر: 83180520
1009 كارتخوان غیرمجاز تا پایان دی ماه مسدود شد

تهران- ایرنا- شبكه الكترونیكی پرداخت كارت (شاپرك) اعلام كرد: با اعمال نظارت دقیق ‌تر و شدیدتر بر رفتار پذیرندگان دستگاه‌های كارتخوان، 1009 پایانه مرتبط با این دستگاه‌ ها كه تراكنش آنها غیرمجاز و مشكوك تشخیص داده‌ شده بود تا پایان دی ماه مسدود شد.

به گزارش سه شنبه تارنمای شاپرك، 146 پایانه فعال با ابزار موبایلی و پنج هزار و 768 پایانه تعریف‌ شده برای درگاه ‌های پرداخت اینترنتی نیز تا پایان دی ماه مسدود شد.
در مجموع از ابتدای سال 1396 تاكنون تعداد پایانه های انسدادی به 6 هزار و 923 رسیده است.
از میان پایانه ‌های مسدود شده در ابزار پذیرش موبایلی، حدود یكصد پایانه متعلق به یك شركت ارائه ‌دهنده خدمات پرداخت بود و در پایانه ‌های متصل به درگاه‌های اینترنتی نیز حدود 300 پایانه به یك شركت پرداختی تعلق دارد.
از این تعداد پایانه مسدود شده در ابزار پذیرش اینترنتی، 2 شركت پرداختی هر كدام نزدیك به یك هزار پایانه و 2 شركت دیگر نیز هر كدام حدود 900 پایانه داشته‌ اند.
بر اساس این گزارش، در مجموع یك هزار و 273 شناسه ملی متعلق به پذیرندگان حقیقی و حقوقی كارتخوان های دارای تراكنش غیرمجاز توسط شركت شاپرك در سامانه جامع پذیرندگان مسدود شده و این افراد بنا به نوع تخلف تا دوره‌های مشخصی امكان دریافت خدمات پرداخت الكترونیك در قالب پذیرندگی را نخواهند داشت.
به گزارش ایرنا، پس از تصویب تاسیس شركت شبكه الكترونیكی پرداخت كارت (شاپرك) توسط شورای پول و اعتبار در اسفند 1389، این شركت در قالب شخصیت حقوقی مستقل، توسط شركت ملی انفورماتیك تشكیل و مقرر شد عمده سهام آن بر اساس شاخص‌های عملكردی معین به بانك‌های مجاز واگذار شود.
شاپرك با الگوبرداری از عملكرد شبكه‌های پرداخت در سطح بین‌المللی طراحی و با همكاری شركت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۱ وارد مرحله اجرایی شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بیست و هفتم آذرماه امسال بانك مركزی را مكلف كردند نسبت به ساماندهی دستگاه های كارتخوان بانكی یا درگاه های پرداخت الكترونیكی اقدام كند.
در ماده 4 این لایحه آمده است: اصل بر صحت معاملات ثبت شده مودی در سامانه مودیان است مگر خلاف آن اثبات شود.ماموران مالیاتی جز در مواردی كه مالیات دهنده (مودی) از ثبت نام در سامانه امتناع كرده یا به ترتیبی كه در ماده 9 ذكر شده است اثبات شود در ثبت معاملات خود در سامانه مودیان تخلف كرده است، حق مراجعه به محل فعالیت مودی و مطالبه دفترها، اسناد و مدارك وی و رسیدگی به آنها را ندارد.
بر اساس ماده 10 نیز اشخاص مشمول مكلفند شماره حساب یا حساب های بانكی و شناسه یكتای دستگاه های كارتخوان بانكی (POS) یا درگاه های پرداخت الكترونیكی مورد استفاده برای فعالیت شغلی خود را به سازمان اعلام كنند.

اقتصام*6984*1961*
۰ نفر