۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 83184266
T T
۰ نفر
دفع خطر ايران هراسي با تصويب لوايح FATF

تهران- ايرنا- «عليرضا رحيمي: مخالفين لوايح چهارگانه فضا را كربلايي كردند»، «فشار اروپا به آمريكا براي عقب‌نشيني از اهداف ضد ايراني كنفرانس ورشو»، «مشكل صنعت خودروسازي و رضايت‌مندي مردم» و «محمدرضا باهنر: امروز شكست دولت، شكست نظام است» از جمله مهمترين عناوين گزارش هاي رصد شده از تارنماهاي خبري داخلي، در طول 24 ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رساني، بنابه رسالت خبري ايرنا، به عنوان خبرگزاري رسمي نظام، دولت و مردم، به منظور ايجاد پل ارتباطي در مسير گسترش آگاهي سازي، با مروري بر برجسته ترين گزارش هاي پايگاه هاي خبري داخلي در طول شبانه روز گذشته، گزيده اي از اين گزارش ها را انتخاب و منعكس كرده است.

** عليرضا رحيمي: مخالفين لوايح چهارگانه فضا را كربلايي كردند
پايگاه خبري «شفقنا» در گفت و گو با عليرضا رحيمي عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي نوشت: وي با بيان اينكه سوابق كارشناسي و علمي اعضاي مجمع تشخيص مصلحت اميد ما را براي تصويب لوايح بالا مي برد اظهار كرد: به لحاظ قانون اساسي وظايف مجمع مخصوصاً در حوزه فرايند قانونگذاري، حل اختلاف بين شوراي نگهبان و مجلس است. حل اختلاف هم به اين معنا است كه يا نظر مجلس مورد تاييد قرار بگيرد يا نظر شوراي نگهبان. ضابطه‌اي هم كه در مجمع تشخيص مصلحت حاكم است، ضابطه مصلحت نظام مي باشد يعني هم شرع مبنا است و هم قانون اساسي ولي بالاتر از هر دو، مصلحت نظام و مصلحت كشور مبنا قرار مي گيرد. براساس آيين‌نامه داخلي خود مجمع اگر موضوع، خلاف شرع يا خلاف قانون اساسي بود ولي مجمع تشخيص داد كه اين مصوبه برابر مصالح كشور و نظام است در آنجا دو سوم رأي نياز است تا به تصويب مجمع برسد.

عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي ضمن انتقاد از عملكرد مخالفين لوايح چهارگانه اظهار كرد: مبناي مجمع تشخيص مصلحت بحث‌هاي كارشناسي است اما متاسفانه من شنيدم اخيراً مخالفين اين لوايح فضا را به تعبير خودشان كربلايي و يا به عبارت ديگر حسيني و يزيدي كردند و از قبل هم مخالفت ها را به كف خيابان كشاندند. حتي به مراجع عظام هم متوسل شدند و بعضي از مراجع فتوا و بيانيه دادند در صورتي كه خود افرادي كه صاحب نظر هستند و در مواردي مطلع از صحنه گرداني اين بازي هاي مخالفين بودند بهتر مي‌دانند در حوزه حكومتي و قانون گذاري نظر يك مرجع يعني نظر ولي فقيه ملاك است و سابقه نداشته كه مراجع عظام در حوزه قانونگذاري ورود كنند.

رحيمي با اشاره به برگزاري كنفرانس ورشو گفت: اسرائيلي‌ها، آمريكايي ها و سعودي‌ها مترصد اين هستند كه اين لوايح تصويب نشود و با يك بهانه جديدتر و انگيزه بيشتر بتوانند هارموني سنگين‌تري را عليه ايران مجددا اعمال كنند و ايران‌هراسي منسوخ شده را رواج دهند. كنفرانسي هم كه در آينده‌ي نزديك قرار است در ورشو برگزار شود در نوع خودش بي سابقه است چون برجام اجماع جهاني عليه ايران را شكست و منافع بزرگي را متوجه كشور كرد كه يكي از اين منافع، شكستن اجماع خصومت عليه ايران بود.

عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي محروميت سپاه را به دليل تصويب اين لوايح بي اساس دانست و اظها كرد: اينكه بخواهيم ضرر محتمل يا خطر قطعي را دفع كنيم دو مسئله مجزا با تاثيرات و نتايج كاملا متفاوت است و ما هدف را از تصويب اين لوايح دفع خطر قطعي عنوان مي‌كنيم؛ اما مخالفين مي‌گويند اگر به اين كنوانسيون‌ها بپيونديم خطر محتمل است و از سوي ديگر اسم محروميت سپاه و سردار سليماني را در مجامعي مثل دانشگاه ها، مساجد و مجموعه هاي بسيج مطرح مي‌كنند و اين دغدغه را ايجاد كرده‌اند كه همه داشته‌هاي ما ‌الشعاع قرار مي‌گيرد درحالي كه اين واقعاً يك ادعاي بي اساس است چرا كه مبناي كنوانسيون پالرمو همكاري بين‌المللي در مبارزه با جرائم سازمان يافته بين المللي است و اساس كنوانسيون CFT هم مبارزه با تامين مالي تروريسم است است كه چهار گروه داعش النصر طالبان و القاعده به عنوان گروه هاي اعلام شده توسط سازمان ملل مشمول و موضوع اين كنوانسيون هستند.

** فشار اروپا به آمريكا براي عقب‌نشيني از اهداف ضد ايراني كنفرانس ورشو
وبسايت خبري «عصر ايران» در گزارشي نوشت: مقامات آمريكاي ترامپ، ابتدا مي‌گفتند كنفرانس ورشو براي چاره‌جويي دربرابراقدامات و سياست‌هاي منطقه‌اي ايران است، اما طي روزهاي گذشته لحن خودرا تغيير داده‌اند. فشارهاي كشورهاي اروپايي به آمريكا سبب عقب‌نشيني آمريكا از اهداف صريح ضد ايراني كنفرانس ورشو شده است.

به گزارش عصرايران، وب سايت مجله «نيوزويك» آمريكا با انتشار گزارشي از فشارهاي متحدان اروپايي واشنگتن به دولت ترامپ براي تجديد نظر در اهداف ضد ايراني كنفرانس ورشو خبر داده است. بر اساس اين گزارش، پس از انتقادهاي صريح روسيه و اعلام عدم شركت روسيه در اين نشست و نيز فشارهاي محافل ديپلماتيك اروپايي به واشنگتن براي تجديد نظر در اهداف كنفرانس ورشو، مقامات واشنگتن با تغيير لحن اعلام كرده‌اند كه در اين كنفرانس طيف گسترده‌اي از موضوعات مربوط به امنيت و ثبات خاورميانه مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

«مايك پمپئو» وزير خارجه آمريكا پيشتر از بحث و بررسي موضوع نفوذ مخرب ايران در منطقه خاورميانه و ائتلاف‌سازي در برابر ايران در نشست ورشو خبر داده بود، اما مقامات آمريكايي طي روزهاي گذشته لحن خود را تغيير داده‌اند. «جاناتان كوهن» معاون سفير آمريكا در سازمان ملل روز سه‌شنبه در سخناني گفت: نشست ورشو براي تخريب و يا مقدمه‌سازي به منظور حمله به ايران نيست و هدف آن ايجاد ساختاري امنيتي قوي در خاورميانه است.

همزمان رئيس جمهوري لهستان نيز ديروز در حاشيه نشست داووس سوئيس در سخناني اعلام كرد كه هنوز دولت ورشو درباره حضور يا عدم حضور ايران در نشست ورشو تصميم نگرفته است. اين در حالي است كه پيشتر مقامات لهستان اعلام كرده بودند از ايران براي حضور در اين نشست دعوت نخواهند كرد. همچنين 3 كشور بزرگ اروپايي (آلمان، بريتانيا و فرانسه) هنوز درباره حضور يا عدم حضور خود در كنفرانس ورشو به تصميم‌گيري نرسيده‌اند. از سوي ديگر روزنامه «وال استريت ژورنال» آمريكا نيز روز سه‌شنبه در گزارشي خبر از احتمال لغو نشست ورشو داده است.

** مشكل صنعت خودروسازي و رضايت‌مندي مردم/ خودروسازان خصوصي مي‌شوند؟
تارنماي «الف» گزارش داد: برخي مشكل صنعت خودروسازي را نقش دولت و انحصار در بازار و نبود رقابت عنوان مي‌كنند، البته هفته گذشته مجلس طرحي را با عنوان ساماندهي بازار خودرو تصويب كرد كه دولت مكلف است طي مدت 3 زمينه رقابت پذيري در صنعت خودرو را به نحوي فراهم كند كه تصدي گري دولت خاتمه يابد.

به گزارش الف، قيمت خودرو بعد از مدت‌ها در دو هفته گذشته دوبار افزايش يافت و دوباره در پايان همان هفته نيز خودروسازان اقدام به افزايش كردند. از طرفي هم برخي مشتريان اين دو خودورساز نيز در پي بد عهدي سايپا و ايران خودرو در تحويل خودروهاي پيش فروش شده اعتراض كردند كه به تجمعاتي كشيده شد. برخي مشكل صنعت مهم خودروسازي را نقش دولت و انحصار در بازار و نبود رقابت عنوان مي‌كنند، البته هفته گذشته مجلس طرحي را با عنوان ساماندهي بازار خودرو تصويب كرد كه دولت مكلف است طي مدت 3 سال از لازم الاجرا شدن قانون ساماندهي خودرو با اجراي صحيح قانون اجراي سياست‌هاي كلي اصل44 زمينه رقابت پذيري در صنعت خودرو را به نحوي فراهم كند كه تصدي گري دولت خاتمه يافته و صرفا اقدامات نظارتي سياست گذاري و تنظيم گري انجام دهد.

عبدالرضا عزيزي رئيس كميسيون اجتماعي مجلس افزايش نهاده‌هاي توليد در نهايت مي تواند ده درصد افزايش قيمت محصول را توجيه كند، نه اين روند رشد قيمت. وي مي‌افزايد: اگر خودروساز مي‌داند كه هزينه‌هايش بسيار زياد افزايش يافته راهكار اين نيست كه قيمت محصول را بالا ببرد، بلكه بايد به فكر كاهش هزينه‌ها باشد وگرنه خودروسازي با مشكل مواجه خواهد شد.

فريدون احمدي نايب رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس هم در خصوص هزينه توليد خودروسازان داخلي، با بيان اينكه خودروسازان داخلي دولتي هستي و سازو كار آنها ساز و كار بخش خصوص نيست، مديران اين خودروسازي‌ها نيز مقصر شرايط به وجود آمده نيستند، مي‌گويد: هزينه توليد خودروسازان داخلي با ساختار دولتي به دلايل مختلف از جمله انباشت نيرو و پايين بودن بهره‌وري بسيار بالا است.» «در حال حاضر خودروسازان داخلي زيان‌ده هستند، قيمت‌هاي موجود در حاشيه بازار و قيمت‌هاي تحملي بر خودروسازان همخواني ندارند، بايد از ابتداي سال همزمان با تغيير نرخ ارز اجازه تعديل قيمت‌ها نيز داده مي‌شد اما متاسفانه تا به امروز به هر دليل داده نشده است.»

خاكسار كارشناس خودرو در اين زمينه مي‌گويد: تا زماني كه انحصار در توليد و توزيع و قيمت گذاري در صنعت خودرو كنار نرود، نمي‌توان آينده خوبي براي آن در نظر گرفت. وي انحصار را در اختيار شوراي سياست گذاري خودرو مي‌داند كه متشكل از وزرا، برخي نمايندگان سابق كه اكنون قطعه ساز شده اند و البته خود قطعه سازها مي باشد.

امير حسن كاكايي دانشيار مهندسي خودرو از دانشگاه علم صنعت معتقد است: هيچ كس دوست ندارد خودروسازي با اين وضعيت ادامه يابد. در حال حاضر تنها بايد به كاهش مشكلات و ايجاد رضايت بيشتر مردم فكر كرد.» «در خرداد سال آينده با يك ركود تورمي در صنعت خودرو مواجه شويم كه مي‌تواند به خودروسازي ضربه سختي بزند. از اينرو دولتمردان بايد به راهكار صحيح فكر كنند، چرا كه قيمت نبايد مساله ساز شود.»

** محمدرضا باهنر: امروز شكست دولت، شكست نظام است
«شفقنا» در گفت و گو با محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، نوشت:
* در اين چهل سال دوازده دولت بر سر كار آمدند، عملكرد هر يك از دولت ها را چطور ارزيابي مي كنيد؟ به نظر شما تا به امروز كدام دولت موفق تر در ظرف زماني و مكاني خود بوده است؟
- در مورد پيشرفت ها بايد گفت تمام دولت ها شريك بودند يكي زمينه سازي كرد و يكي آماده سازي كرد و يكي جلو رفت و يكي سرعت بيشتري داشت و يكي سرعت كمتري داشت. و نمي توان گفت كدام دولت براي ما كافي بود. اگر از نظر سياسي عرض كنم چه چپي ها و چه راستي ها و چه اصلاح طلب و چه اصولگرا هر كدام خدماتي را انجام داده اند و طبيعي است كه هر كدام نقطه ضعفي داشته باشند.

برخي از دولت هاي ما در يك مساله تمركز مي كردند به طور مثال دولت سازندگي در آبادي خرابي هاي جنگ تمركز كرد. در دولت اصلاحات توسعه سياسي مطرح شد و بسيار خوب بود و ادبيات عوض شد ولي 4 سال وقت كشور هدر شد و دعواهاي سياسي به وجود آمد آقاي خاتمي در دوره دوم به دنبال كارهاي اقتصادي بود و عسلويه و پارس جنوبي و… شروع شد. در دولت آقاي احمدي نژاد يك سري كارهاي رفاهي در كشور شد. يارانه ها راه اندازي شد با اينكه من يارانه ها را به عنوان يك حركت استراتژيك قبول ندارم.

دولت آقاي روحاني بر روي برجام متمركز شد در ابتداي دولت ايشان تمام دنيا با اين تصور كه ما مي خواهيم بمب هسته اي بسازيم بر عليه ما متحد شده بود. تبليغ مي شد و ما وارد بازي بُرد بُرد شديم. ما مي خواستيم در اين بازي نشان دهيم كه اهل جنگ و دعوا و سلاح كشتار جمعي نيستيم. درست است كه امريكا از برجام خارج شد و همين، مقداري از گرفتاري هاي داخلي ما را تجديد مي كند اما دنيا ديگر بر عليه ما نيست و افكار عمومي دنيا بر عليه امريكا است.

در روزهاي ابتدايي رياست جمهوري آقاي روحاني، من براي عرض تبريك رفتم و به ايشان دو پيشنهاد دادم، گفتم: شما به عنوان رييس جمهور، روساي جمهور بعد از انقلاب ايران را دور هم جمع كنيد. و ماهيانه جلسه اي با هم داشته باشيد. شما با آقاي هاشمي خوب هستيد و مي توانيد با آقاي خاتمي كنار بياييد و بايد احمدي نژاد را هم تحمل كنيد. و گفتم اين مساله را به اين مرحله ختم نكنيد و به وزراي خود بسپاريد تا همين كار را انجام بدهند. حتي استانداران هم بايد اين كار را انجام بدهند.

پيشنهاد ديگر من اين بود كه وقتي رئيس، مدير، معاون و وزير انتخاب مي كنيد در اولين جلسه به آنها بگوييد كه پول نداريم؛ اگر مي توانيد بياييد و توليد ثروت كنيد و منابعي ايجاد كنيد و خرج كنيد. رقابت ها بايد رقابت هاي ميدان سياسي باشد و ايجاد تخاصم نكند. من به بسياري گفته ام من از نظر سياسي طرفدار دولت آقاي روحاني نيستم، اما هميشه گفته ام كه ما و طرفداران آقاي روحاني در زمان انتخابات گويي يك مسابقه باشگاهي داشتيم ولي امروز دولت تيم ملي ماست و بايد به دولت كمك كنيم چون موفقيت دولت موفقيت نظام و شكست آن شكست نظام خواهد بود.

** انتقاد شديد مجيد انصاري از سخنان خطيب جمعه تهران در مورد پيوستن به FATF
تارنماي «جماران» در گفت و گو با حجت الاسلام مجيد انصاري، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام نوشت: معاون حقوقي رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه متشنج كردن فضا هيچ مصلحت و منفعتي را براي مردم به دنبال ندارد و تصميم گيري عاقلانه را با مشكل مواجه مي كند، در واكنش به خطبه هاي نماز جمعه تهران اظهار داشت: از زماني كه لوايح چهارگانه FATF در مجمع تشخيص مصلحت مطرح بوده و به خصوص در دو هفته اخير كه اول لايحه پولشويي مطرح بود و الآن كه پالرمو در دستور كار مجمع قرار دارد، يك جريان افراطي خاص بيشترين فشار تبليغاتي و رواني را به اعضاي مجمع وارد كردند و با صدها و بلكه هزاران پيامك سعي دارند فضاي تصميم گيري در مجمع را ملتهب كنند. متاسفانه آقاي صديقي هم در راستاي همين جريان غير معمول و غير متعارف، با تكرار حرف هاي همان افراد در نماز جمعه تهران، هم زماني كه لايحه پولشويي مطرح بود و هم امروز به اين فضا دامن زدند.

وي گفت: اكثريت نمايندگان مردم در مجلس در دو نوبت لايحه مربوط به مبارزه عليه جرائم سازمان يافته يا پالرمو را تصويب كردند و اين لايحه به تصويب شوراي نگهبان هم رسيده است. يعني ايراداتي كه شوراي نگهبان بر اين لايحه داشته در مجلس بر طرف شده و فقط چند ايراد جزئي و از ديد من ناوارد هيات نظارت مجمع تشخيص مصلحت نظام باقي مانده كه به خاطر اين چند مورد موضوع اصراري شده و به مجمع آمده و مجمع بايد رسيدگي كند و تصميم بگيرد. آقاي صديقي به گونه اي در نماز جمعه صحبت كرده اند كه گويي دولت كه لايحه را داده، نمايندگان مجلس كه تصويب كرده اند و شوراي نگهبان كه تاييد كرده كاري به انقلاب ندارند.

انصاري تاكيد كرد: «نكته مهم اين است كه متشنج كردن فضاي موضوعات تخصصي و فني و اقداماتي كه بايد مسئولان نظام نسبت به آن در فضايي كاملا علمي، بي طرف و عقلاني تصميم بگيرند و اعمال فشار و فضاسازي هاي رسانه اي هيچ مصلحت و منفعتي را براي مردم به دنبال ندارد و تصميم گيري عاقلانه را با مشكل مواجه مي كند.» «آقاي صديقي به چه مناسبت پيشاپيش مي گويند چيزي رد مي شود؟ بحث هاي كارشناسي مجمع شده و در برخي كميسيون هاي مجمع اين موضوع مطرح شده و نهايتا بايد در فضايي كاملا علمي، عاقلانه، فني و فارغ از اين فشارها تصميم گيري شود.»

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به بخش ديگري از خطبه هاي نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: ايشان گفته اند گوشت كيلويي 100 هزار تومان نتيجه برجام است. با چه تحليل كارشناسي اقتصادي اين حرف را مي زنند؟! من نمي دانم ايشان صلاحيت اظهار نظر تخصصي در اين حوزه را دارند يا ندارند؟! اما مطمئنا اگر برجام نبود امروز تحريم هايي كه آمريكا يك جانبه عليه ما وضع كرده با شدت بيشتر، در حدّ نفت در برابر غذا، از سوي جامعه جهاني و حتي اتحاديه اروپا و روسيه و چين عليه ما تحميل شده بود.

وي با بيان اينكه اين نوع سخن گفتن جز بر باد دادن اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي نتيجه ديگري ندارد، گفت: من ادعا نمي كنم كه پيوستن به FATF تحريم هاي فعلي را كم و يا برطرف مي كند ولي مطمئنا عدم پيوستن به FATF مشكلات موجود را تشديد خواهد كرد. آقاي دكتر ظريف در جلسه گذشته مجمع به تفصيل اين مسائل را توضيح دادند؛ خانم جنيدي هم پاسخ ايرادات حقوقي را دارند. من شنيده ام در جلسه دولت هم آقاي زنگنه، دكتر همتي، دكتر دژپسند و ديگر مسئولان اجرايي به اتفاق گفته اند كه اگر اين لوايح تصويب نشود حتي كشورهايي مثل هند، روسيه، چين و ديگر كشورهايي كه مايل به همكاري با ما هستند گفته اند طبق موازين بين المللي ما نمي توانيم با شما كار كنيم؛ دكتر لاريجاني هم همين مساله را مطرح كرده اند.

** شوخي مرعشي با فتنه 98: ما متهميم به فتنه 88، قرار نيست ديگرفتنه كنيم
وبسايت خبري «خبرآنلاين» در گفت و گو با حسين مرعشي، سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي نوشت: سال 98 براي سياسيون اهميت خاصي دارد. هم انتخابات مجلس شوراي اسلامي و هم يك وزن كشي جدي براي انتخابات رياست جمهوري سال 1400. هر چه اصولگرايان اعتماد به نفس بالايي دارند، در مقابل اصلاح طلبان منتظرند تا نخست شوراي نگهبان نظرش را درباره تأييد صلاحيت نامزدها بدهد، بعد آنها به رايزني و بستن ليست انتخاباتي فكر كنند.

حسين مرعشي ميهمان كافه خبر «خبرآنلاين» بود. او پيش بيني خاصي درباره انتخابات مجلس و انتخابات رياست جمهوري آينده ندارد و مي گويد تا شكل گيري معادلات آن رقابت ها زمان زيادي باقي است اما اگر پايداري ها اكثريت را در مجلس آينده داشته باشند براي نظام شاخ مي شوند و زحمت درست مي كنند.

البته صحبت ها با سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي به موضوع انتخابات ختم نشد و او درباره چرايي تخريب ها عليه مرحوم هاشمي رفسنجاني به طرح ديدگاه پرداخت و گفت: براي اينكه نحله فكري دارد و از فكرش مي ترسند. آقاي هاشمي يك جريان فكري را در كشور راه انداخته و از جريان فكري اش مي ترسند.

* آقاي مرعشي در مورد خطر فتنه 98 صحبت‌هايي مطرح مي شود، نظر شما چيست؟ برخي ائمه جمعه همچون آقاي علم الهدي كليدواژه فتنه 98 را به كار بردند و بر اين اساس يكسري از اصلاح طلبان گفته اند، اين صحبت شايد مقدمه چيني و زمينه سازي براي حذف رقيب يعني جريان اصلاحات از انتخابات مجلس باشد. نظر شما چيست؟
- (با خنده) ما متهم به فتنه 88 هستيم، ديگر سال 98 قرار نيست متهم فتنه شويم، نمي‌دانم چه كساني قرار است فتنه كنند؟ حرف آقاي علم الهدي خيلي در كشور تعيين كننده نيست، در مشهد هم تعيين كننده نيست چه رسد به كشور بنابراين نمي توان روي آن حساب كرد. اما جمله اي را رهبري فرموده اند كه البته از فتنه نام نبردند ولي فرموده اند «دشمن براي سال 98 خوابهايي ديده است». معتقدم حتما ايشان يك چيزي مي بينند كه ما نمي بينيم. من آن را نمي دانم چون دسترسي ندارم ولي به هر حال ايشان يك دغدغه اي دارند. شرايط عمومي كشور در سال 98 شرايط خيلي خوبي نيست. تحريم ها هم ممكن است كشور را به نقطه فشارهاي سنگين تري برساند بنابراين سال سختي است. حالا در سالي كه خيلي هم سال خوبي نيست بايد مردم را پاي صندوقها بياوريم كه راي هم بدهند.

** نپيوستن ايران به FATF يعني محروم كردن ايران از فروش نفت، حتي به چين
وبگاه خبري تحليلي «خبرآنلاين» در گفت و گو با پدرام سلطاني نائب رييس اتاق بازرگاني ايران به نقل از او نوشت: «براي اينكه در اين شرايط بتوانيم كانال بانكي و مالي را با اتحاديه اروپا و چين و كشورهايي كه اراده دارند از ما نفت بخرند باز نگه داريم، نيازمند اين هستيم كه در چهارچوب اف‌اي‌تي‌اف، عمليات پولي و بانكي ايران كم ريسك شناخته شود.» «در غير اين صورت هزينه‌ها به حدي افزايش مي‌يابد كه تاحد زيادي جلوي تعاملات پولي و بانكي را مي‌گيرد.»

سلطاني اضافه كرد: از آن طرف با توجه به اينكه در تنگناي تحريم ها قرار داريم و اين تنگنا مي‌تواند تشديد شود يا آثار غير قابل پيش‌بيني را در آينده داشته باشد كه ما در شرايط كنوني آگاهي كاملي از ان نداريم، پس بايد اقتصاد را طوري مديريت كنيم كه در بعد داخلي نيز از شفافيت خارج نشويم.

نائب رييس اتاق بازرگاني ايران ادامه داد: «من اين را قبلا هم گفتم كه بيشترين نفع مبارزه با پولشويي به اقتصاد داخلي، مردم و بنگاه هاي سالم و البته خود دولت مي‌رسد.» «مبارزه با پولشويي درآمد دولت را افزايش مي‌دهد و چرا كه پولشويي ناشي از اقتصاد زيرزميني است و دولت اگر بتواند وضعيت اقتصادي، فرارهاي مالياتي، تراكنش‌ها و ... را رصد كند، در اين شرايط بحراني با افزايش قابل ملاحظه درآمدها روبرو مي‌شود.» «بخش مهمي از اين افزايش درآمد ناشي از پيشگيري از فرار مالياتي است و از اين محل امكان اداره كشور فراهم مي‌شود.»

او گفت: اين موضوع مساله‌اي اقتصادي است و بايد در محافل فني، حقوقي و اقتصادي درباره آن صحبت شود و حتي حقوقدان ها به ميدان بيايند اما متاسفانه موضوع بيش از حد در كشور سياسي شده است و شاهديم كه بيشتر در تريبون‌هاي سياسي محل نزاع شده است.

** FATF؛ هزينه را چه كسي پرداخت مي‌كند؟
تارنماي خبري «فرارو» در گفتگو با مهدي مطهرنيا، كارشناس مسائل سياسي، نوشت: مهدي مطهرنيا، از افزايش تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران در صورت عدم الحاق به FATF سخن گفت و پيش‌بيني كرد با وضعيت ايجاد شده امكان دارد به موجب كاهش كمك‌هاي اروپا به ايران، صادرات نفتي كشور نيز پس از مدتي به صفر برسد.

يك كارشناس مسائل سياسي در رابطه با آينده شرايط حاكم بر ايران در صورت اجرايي نشدن لوايح چهارگانه FATF اينطور بيان كرد: در صورت اجرايي نشدن FATF عملكرد ايالات‌متحده امريكا در ايجاد تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران بسيار سخت‌تر خواهد شد، چرا كه به واسطه نپذيرفتن FATF، سازمان‌ها و نهادهاي بين‌المللي اقتصادي، زمينه‌هايي را پيدا مي‌كنند تا بتوانند اجماع بين‌المللي بين‌سازمان‌ها و نهادهاي بين‌المللي خود را عليه جمهوري اسلامي ايران بهتر به پيش ببرند.

مهدي مطهرنيا، استاد دانشگاه، از ديگر ابعاد اجرايي نشدن لوايح FATF در كشور را اينطور بيان كرد:‌ اين اتفاق مي‌تواند روي كمك‌هاي احتمالي اتحاديه اروپا در ايران تاثيرگذاشته و به تبع آن، مسئله صادرات نفت كشور را نيز بعد از يك بازه زماني شش ماهه به صفر برساند. همه اينها در مجموع موجب ايجاد عمق نفوذ استراتژيك بيشتر تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران در ماه‌هاي آينده خواهد شد.

** محمدرضا يوسفي در تفسير روايت «كاد الفقر أن يكون كفرا»: فقر به نظام اعتقادي افراد ضربه مي‌زند / رشد اقتصادي مناسب در جامعه، قطعاً ميزان فقر را كاهش مي‌دهد
شفقنا در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌ محمدرضا يوسفي، عضو هيات علمي دانشگاه مفيد قم، نوشت: حجت‌السلام‌والمسلمين يوسفي كه از اساتيد اقتصاد است، پيرامون نسبت ميان فقر و ايمان در حديث «كاد الفقر أن يكون كفرا» مي‌گويد: واقعيت اين است كه معناي فقر در اين روايت را چه فقر نفس و چه فقر اقتصادي بدانيم؛ در هر صورت فقر مي‌تواند با گسترش گناه در زندگي به نظام اعتقادي و زندگي عملي افراد ضربه بزند و بي‌اعتقادي و آسيب‌هاي رواني و اجتماعي را در جامعه تشديد كند.

در كتاب اصول كافي اين روايت از رسول خدا ذكر شده است كه «كاد الفقر أن يكون كفرا و كاد الحسد أن يغلب القدر». اين روايت كه روايتي معتبر نيز به شمار مي‌رود بدين معناست كه ممكن است فقر به كفر بيانجامد و از سوي ديگر نيز حسد ممكن است قضا و قدر را بر هم زند. با توجه به ترتيب بيان اين دو عبارت در يك روايت در كنار همديگر، بعضي انديشمندان اين گونه برداشت كرده‌اند كه بحثي كاملاً اخلاقي در حال بيان است و اساساً بحث فقر اقتصادي مدنظر نيست.

انديشمندان گذشته اعم از سيوطي، راغب اصفهاني و … بر معناي فقر نفس در اين روايت اتفاق نظر دارند. در روايتي از امام حسن مجتبي(ع) در كتاب «معاني الاخبار» مرحوم صدوق نيز معنا را به اين سمت مي‌برد. دليل هم آن است كه اين روايت از پيامبر(ص) در كنار ساير نكات اخلاقي ذكر شده است. مرحوم مجلسي هم در توضيح اين روايت در شرح اصول كافي كتاب «مرآت العقول» خود، سه معنا براي فقر بيان مي‌كند. يكي را از قطب راوندي، يكي را از غزالي و يكي را نيز از خود نقل مي‌كند و بعد مي‌گويد كه هر سه معنا يكي است؛ آن معنا در نظر وي اين است كه فقر يعني نياز به مردم و اتكا نكردن به خدا. اين يك فقر است كه انسان به خداي خود اتكا نداشته باشد و خود را از خدا خالي ببيند. با همين نيز قسمت دوم روايت را تعريف مي‌كند. كسي كه در زندگي اش خدا نباشد و به همين دليل نتواند به خدا تكيه كند، مجبور است كارهاي ديگري از جمله امور خلاف اخلاق و … انجام دهد. از نظر اقتصادي و اجتماعي، شواهد فراواني در جامعه‌ي امروز وجود دارد كه ارتباط ميان فقر و آسيب‌هاي اجتماعي و امثال آن را نشان مي‌دهد، در نتيجه فقر را به معناي فقر اقتصادي نيز تعبير كرده‌اند.

روايت ديگري نيز از پيامبر(ص) در اصول كافي نقل شده كه مشابه اين روايت اما گوياتر است كه اين فقر، فقر اقتصادي است. طبق برخي از نقل‌ها در آخرين خطبه‌اي كه پيامبر(ص) در حالت بيماري در مدينه براي مردم خواندند، گفته شده است كه «به كساني كه بعد از من مي‌آيند و حكومت را به دست مي‌گيرند و خليفه مي‌شوند، چند توصيه دارم». يكي از توصيه‌هاي پيامبر آن است كه «لم يفقرهم فيكفرهم» يعني«افرادي كه بعد از قدرت را در دست مي گيرند بترسند از اين كه سياست‌هايي اتخاذ كنند كه مردم را فقير كند و در نتيجه آنان به كفر كشيده شوند». به دنبال آن مي‌فرمايند كه اگر شما به دليل سياست و اداره‌ي نادرست خود، فقر اقتصادي را در جامعه‌ به وجود آوريد، مردم را به كفر مي‌كشانيد. در اينجا كاملاً مشخص است كه فقر حتماً به معناي معنوي و احساس خلاء شخصيتي نيست بلكه به طور روشن پيامبر از فقر اقتصادي مي‌گويد.

** سه جنس واكنش سينماگران به پول‌هاي مشكوك نظير سرمايه «شهرزاد»
وبسايت خبري تحليلي «تابناك» در گفت و گو با اهالي سينما نوشت: با عيان شدنِ ابعاد دادگاه علني متهمان پرونده بانك سرمايه و تاكيد بر اينكه «پول بانك در قالب فروش قير از كشور خارج شده و لاشه‌هاي آن پول‌ها اكنون تبديل به برخي از فيلم‌هاي خانگي شده است.»، همه عوامل «شهرزاد» كه از سرمايه اين سريال دفاع كرده بودند، در شبكه‌هاي اجتماعي زير ضرب رفتند و با انتقادهاي جدي از سوي گروهي از كاربران مواجه شدند كه خواستار پاسخگويي اين بازيگر بودند؛ اما آيا واقعاً مسئوليت پاسخگويي در اين زمينه با عوامل يك فيلم يا يك سريال است؟

«تابناك» در اين زمينه به سراغ گروهي از چهره‌هاي تاثيرگذار و كليدي سينما رفت و گفت‌وگوهاي خصوصي در اين زمينه صورت پذيرفت كه در نهايت قرار شد جمع بندي اين گفت و گوها بدون اشاره به نام سينماگر طرفِ مصاحبه مورد اشاره قرار گيرد. اين ملاحظات عمدتاً از آن نظر براي سينماگران حائز اهميت بود كه بخشي از خانواده سينما با اين اشخاص همكاري داشتند و اهالي سينما علاقمند نيستند درباره موضوعي سخن بگويند كه ممكن است از سوي همكارانشان، تحت فشار گذاشتن‌شان تعبير شود و از اين منظر ترجيح مي‌دهد اين گونه مباحث را صرفاً درون جلسات و پشت درهاي بسته پيگيري كنند.

سينماگران در قبال سرمايه‌هاي مشكوك سه ديدگاه مختلف را با «تابناك» در ميان گذاشتند. ديدگاهي كه طيف حداقلي مطرح كردند و آن برخورد با هر نوع سرمايه‌اي بود كه كوچك‌ترين شكلي نسبت به منشاء آن وجود داشت. اين گروه محدود از سينماگران با تاكيد بر اينكه اعتبارشان به مراتب از حضور در يك اثر باكيفيت سينمايي يا شبكه نمايش خانگي پراهميت‌تر است، تاكيد كردند در صورتي كه كوچك‌ترين شكي نسبت به سلامت سرمايه پروژه ببرند از پروژه انصراف مي‌دهند.

گروه دوم كه طيف وسيع‌تري را تشكيل مي‌دادند تاكيد داشتند با شك نمي‌شود قضاوت كرد اما اگر آلوده بودنِ منشاء سرمايه يك سريال يا فيلم مشخص شود، در صورتي كه خسارت سنگين مالي در پي نداشته باشد، بايد همكاري را با آن مجموعه قطع كرد اما اگر سريال يا فيلم تمام شده باشد و سپس آلوده بدنِ منشاء سرمايه مشخص شود، آنها در برنامه‌هاي تبليغاتي آن فيلم يا سريال حضور نمي‌يابند و از سازندگان و رويدادهاي مرتبط با آن مجموعه فاصله مي‌گيرند و با اين فاصله‌گذاري موضع‌شان را مشخص مي‌كنند.

گروه سوم، تاكيد داشتند سينماگر مسئول كشف منشاء پول نيست و اين وظيفه، اختيار و تخصص نهادهاي امنيتي و قضاييي است. به زعم اين گروه، شخصي كه مطابق با قانون پروانه ساخت توليد يك فيلم يا سريال را دريافت كرده، حق دارد اثرش را با حضور بهترين‌ها در پشت و مقابل دوربين بسازد و مادامي كه در دادگاه به شكل قطعي محكوم نشده، نمي‌توان از فسادش گفت. اين گروه تاكيد داشتند حتي در صورت محكوميت، اين سرمايه گذار همچنان حق فعاليت در سينما را دارد، مگر آنكه به حكم قضايي از اين حقوق قانوني محروم باشد.

در عين حال هر سه گروه، فشار به سينماگران براي موضع گيري و عذرخواهي درباره فيلم يا سريالي كه منشاء پولي‌اش آلوده بوده و در زمان توليد، اين گمانه با اسناد متقن براي عوام فيلم سينمايي يا سريال به اثبات نرسيده، غيرمنصفانه است و آنچه امروز توسط چند منتقد سينما مطرح مي‌شود را صرفاً ژست فسادستيزي براي جذب مخاطب در شبكه‌هاي اجتماعي تلقي كردند. در اين شرايط به نظر مي‌رسد شفافيت درباره سرمايه گذاران سينما كه اخيراً براي نخستين بار رخ داد، بهترين امكان براي رصد پشت پرده سينما و نظارت بيشتر است.

** چشم انداز بورس در هفته آتي
تارنماي خبري «تابناك» در گفت وگو با كارشناسان بازار سرمايه نوشت: طي هفته منتهي به سوم بهمن ماه، شاهد كاهش شاخص صنعت و افت شاخص اكثريت گروه‌هاي بورسي بوديم. اين موضوع به رغم گزارش‌هاي تقريبا مناسبي كه از عملكرد 9 ماهه اغلب اين شركت‌ها مخابره شد، حكايت از نگاه بدبينانه سهامداران به وضعيت اقتصادي و نتيجه بخش بودن تلاش هاي بنگاه‌هاي اقتصادي براي مديريت تحريم‌هاست.

محمد قاسمي، سرپرست واحد تحليل كارگزاري مبين سرمايه در گفت و گو با خبرنگار بورس تابناك اقتصادي در خصوص چشم انداز بورس در هفته آتي گفت: با توجه به آمار صادرات منتشره از گمرك در دي ماه در گروه پتروشيمي ها و فلزات اساسي كالاهايي همچون فولاد، اوره و آلومينيوم هرچند تا نقطه مطلوب صادراتي فاصله دارند، حجم صادرات نسبت به ماه هاي قبل بهبود يافته و به طور مثال در حالي كه صادرات اوره در برخي ماه ها بيشتر از 500 هزار تن بوده، ولي در آبان و آذر ماه اين رقم كمتر از 300 هزار تن بود، ليكن مطابق با گزارش هاي آماري، افزايش حجم صادرات به بيش از 300 هزار تن مشهود بوده است.

وي در خصوص بانك ها نيز گفت: اخباري از نهايي شدن نحوه تسعير ارز بانك ها طي هفته آتي به گوش مي رسد كه اين موضوع مي تواند باعث ورود نقدينگي و افزايش قيمت سهام بانكي و به ويژه بانك ملت شود.»

كيوان جعفري طهراني در گفت وگو با خبرنگار بورس تابناك اقتصادي در خصوص موانع صادراتي گفت: با افزايش شديد نرخ حمل دريايي، كاهش تعداد مشتريان در كشور‌هاي مقصد و همچنين عدم قابليت نگهداري برخي كالا به صورت طولاني، خود تحريمي در آستانه دور اول تحريم‌ها، باعث از دست رفتن مقاصد صادراتي و سوءاستفاده برخي كشور‌ها و ارزان فروشي محصولات معدني ارزشمند كشور شده است.
اين كارشناس ادامه داد: از سوي ديگر، شمار مشتريان در كشور‌هاي هدف به شدت كاهش پيدا كرده و در حالي كه 91 درصد صادرات به بازار چين صادر مي‌شد، تعداد مشتري‌ها كاهش پيدا كرده و فقط تجار، پذيراي كالاي ايراني هستند. اين مسئله و كاهش شمار مشتريان منجر به سوءاستفاده برخي شده و در حالي كه در گذشته و با توجه به تعدد مشتريان، فروشنده قابليت مانور براي مشخص كردن خريدار داشت، در اوضاع كنوني خريداران با تظاهر فروشنده را انتخاب مي‌كنند.

** راننده محور كردن بيمه شخص ثالث، بيمه گران را از زيان ده بودن خارج خواهد كرد
پايگاه خبري «تابناك» در گفت وگو با سيدمحمدناصر مبرقعي، عضو هيأت مديره بيمه ايران نوشت: به تازگي رئيس كل بيمه مركزي در مصاحبه‌اي اعلام كرد: بنا بر قانون برنامه ششم توسعه و با توجه به ملاك «پرخطر و كم خطر بودن راننده»، از سال آينده بيمه شخص ثالث به جاي خودرو، به راننده تعلق خواهد گرفت. اين اظهارنظر رئيس كل بيمه مركزي يعني اينكه سال آينده بيمه شخص ثالث از خودرو محور بودن به راننده محور بودن تغيير خواهد كرد. اين تصميم چه پيامد‌هايي براي صنعت بيمه خواهد داشت؟ (در ايران طبق ماده 1 قانون شخص ثالث، همه كساني كه رانندگي مي‌كنند، ملزم به خريد بيمه شخص ثالث هستند.)

يكي از دلايل اين تصميم و تغيير بيمه شخص ثالث از خودرومحور بودن به راننده محور بودن، زيان‌ده بودن بيمه‌هاي شخص ثالث براي صنعت بيمه است. رشته بيمه شخص ثالث در صنعت بيمه از ضريب خسارت بالايي (حتي بدون احتساب هزينه‌هاي اداري، عملياتي شركت‌هاي بيمه و كارمزد پرداختي آن‌ها به شبكه فروش) برخوردار بوده است.

سيدمحمدناصر مبرقعي، عضو هيات مديره بيمه ايران، پيرامون دلايل زيان ده بودن بيمه شخص ثالث براي صنعت بيمه گفت: در اين مسئله ترديدي وجود ندارد كه بيمه شخص ثالث براي بيمه گران حداقل منافع مورد انتظار از عمليات بيمه گري را به دنبال دارد و اگر به آمار و ارقام حوادث رانندگي مراجعه كرده و فاصله اين آمار و ارقام را نه با استاندارد‌هاي جهاني و نه با كشور‌هاي پيشرفته جهان، بلكه با برخي كشور‌هاي همسايه مقايسه كنيم، خواهيم ديد، اين ضريب از حد معمول بالاتر بوده و طبيعتاً بيمه مسئوليت مدني رانندگان وسايل نقليه موتوري، ريسك بالايي براي شركت‌هاي بيمه‌اي دارد.

عضو هيأت مديره بيمه ايران در زمينه راهكار‌هاي كاهش ضرر و زيان‌هاي ناشي از بيمه شخص ثالث براي صنعت بيمه گفت: يكي از مهمترين اقدامات در اين زمينه، تغيير شرايط و مقررات از حالت خودرو محور به راننده محور است كه چنانچه اين اتفاق كامل رخ دهد، مديريت ريسك منطقي مي‌شود و حق بيمه هر فردي متناسب با ريسكي كه خودش ايجاد كرده، محاسبه شده و بيمه گران نيز از زيان دهي در بيمه شخص ثالث خارج مي‌شوند. به نظر من، ضوابط بيمه‌اي و قوانين اين صنعت با تكيه بر اصول فني و تكنيكي بيمه، اين توانايي را دارد كه رفتار‌هاي پر خطر را اصلاح كند و اين زماني محقق مي‌شود كه حق بيمه بر مبناي ويژگي‌هاي راننده و بيمه گذار و ميزان خطري كه ايجاد مي‌كند، محاسبه شود.

** استاد و نويسنده حوزوي: پيشرفت هاي علمي حوزه در چهل سال اخير را رسانه اي كنيم
وبسايت خبري «حوزه نيوز» در گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمين سيد كاظم مصطفوي با بيان اين كه يكي از دستاوردهاي عظيم انقلاب اسلامي در طول چهل سال اخير ناظر به تحولات علمي و پژوهشي كشور به ويژه در بخش مربوط به حوزه هاي علميه است، اظهار داشت: بايد ثمرات و ره‌آوردهاي انقلاب اسلامي در ابعاد گوناگون به خوبي تبيين شود و از آن جمله حوزويان و نهادهاي حوزوي به تبيين دستاوردهاي علمي و پژوهشي و تبليغي حوزه در طول چهل سال پس از پيروزي انقلاب بپردازند.

وي افزود: امروز با توجه به گذشت چهار دهه از پيروزي انقلاب اسلامي، نياز اصلي جامعه همچنان تقويت بُعد معرفت افزايي و بصيرت بخشي در ابعاد و عرصه هاي مختلف است كه در اين راستا گرچه تلاش هاي بسياري از سوي حوزويان و غيرحوزويان صورت گرفته اما اكتفا به اين ميزان نبايد باشد.

اين استاد درس خارج حوزه علميه قم با بيان اينكه به لطف الهي پيشرفت علمي حوزه در تاريخ معاصر ايران و بلكه دنيا واقعاً نمونه و شاخص بوده است، ابراز داشت: در حال حاضر با وجود مشكلات اقتصادي و دغدغه هاي معيشتي طلاب، بسيار هستند حوزوياني كه با همه اين مسايل با انگيزه قوي و دقت كافي و جديت بالا درس مي خوانند و آثار و تاليفات بالايي هم دارند كه بخشي از آن ها در همايش كتاب سال حوزه مورد تجليل قرار مي گيرد.

** استفاده از ظرفيت فضاي مجازي براي تبيين دستاوردهاي علمي و فرهنگي انقلاب
پايگاه خبري «حوزه نيوز» در گفت و گو با آيت الله ابوالقاسم عليدوست عضو جامعه مدرسين نوشت: وي با بيان اينكه در ايام چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران نبايد از رسالت تبيين دستاوردهاي عظيم انقلاب به خصوص در عرصه هاي فكري، فرهنگي و علمي و ديني غافل شويم گفت: يكي از فرصت هاي رسانه هاي نوين و شبكه هاي اجتماعي اين است كه ما به اين وسيله به تبليغ و ترويج داشته ها و ارزش ها و دستاوردهاي خود بپردازيم ، در عين حال كه در كلان قضيه نبايد نسبت به آسيب هاي فضاي مجازي و شبهات و دروغ ها و تخريب هاي آن عليه انقلاب نيز بي توجه بمانيم.

وي افزود: به تعبير زيباي مقام معظم رهبري ، فضاي مجازي از فضاي حقيقي نيز حقيقي تر است و اين طور نيست كه ما فكر كنيم اينترنت و فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي يك اسباب بازي و عروسك دست مردم است براي تفريح و گذران اوقات بيكاري ، بلكه اين ابزاري بسيار كليدي در شكل گيري و توسعه مباحث فرهنگي و از جمله بصيرت دهي و اطلاع رساني است.

رييس انجمن فقه و حقوق اسلامي حوزه علميه قم همچنين با اشاره به اين كه در حال حاضر فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي از سوي دشمنان انقلاب و نظام اسلامي به بستري براي توليد و اشاعه شبهات تبديل شده است، گفت: آن چه به نظر بنده مي رسد اين كه مسئولان و متوليان فرهنگي مي بايست پديده فضاي مجازي را به خوبي بشناسند و به خصوص از ظرفيت آن در جهت ترويج روحيه ديني و انقلابي جامعه ، نهايت استفاده را بكنند.

** حضور بانوان خبرنگار با مجوز وزير؟ / اتفاق نادر در حاشيه جام تختي
وبسايت خبري «جماران» با درج عناوين فوق نوشت: به گزارش سرويس ورزشي جي پلاس؛ يكي از صحنه جالب در رقابت هاي كشتي جام تختي، اتفاقي بود كه با حضور وزير ورزش در سالن شهيد سروندي انديمشك افتاد. اتفاقي بي سابقه كه بنا بر اظهارات بسياري از اهالي كشتي براي اولين بار پس از پيروزي انقلاب افتاده است.

روز پنجشنبه كه وزير براي افتتاحيه سالن و ديدن مسابقات جام تختي به انديمشك سفر كرده بود، تعدادي از عكاسان و خبرنگاران خانم هم موفق شدند به داخل سالن بروند. اتفاقي كه در گذشته بي سابقه بود و هيچ گاه خانمي به داخل سالن راه داده نمي شد. در روز اول اين رقابت ها اما تعدادي از عكاسان زن به راحتي به كنار زمين رفتند از اين رقابت ها عكاسي كردند و تعدادي از خبرنگاران هم مشغول تهيه خبر شدند. هيچ مشكلي هم پيش نيامد و اين اتفاق مهم بدون كوچكترين حاشيه اي انجام شد.

با اين حال نكته عجيب اين بود كه پس از رفتن سلطاني فر و در روز دوم مسابقات، ديگر خبري از اين بانوان خبرنگار و عكس نبود و ديگر به هيچ كدام اجازه ورود به سالن داده نشد! يعني تنها صرف حضور وزير مجوز حضور آن ها به داخل سالن بوده و رفتن او مساوي شده با لغو مجوز ورود اين بانوان! حالا سوال اينجاست كه اگر اين كار خلاف قانون و شرع است چرا در حضور وزير انجام شده و اگر منعي ندارد چرا پس از رفتن وزير ادامه پيدا نكرد؟

** ايران برابر چين بي نقص بود/ در يك صورت مي‌توان از سد ژاپن گذشت!
پايگاه خبري «مشرق» در گفت و گو با مسعود اقبالي مدرس فوتبال آسيا نوشت: تيم ملي فوتبال كشورمان با برتري قاطع 0-3 مقابل چين در مرحله يك چهارم نهايي جام ملت‌هاي آسيا راهي دور نيمه نهايي شد.

مسعود اقبالي درباره عملكرد كلي تيم ملي فوتبال كشورمان، خط دفاعي، هافبك‌ها، حمله و دروازه بان مان صحبت كرد. وي همچنين درباره ژاپن حريف بعدي تيم ملي در ديدار نيمه نهايي نكاتي را يادآور شده و ابراز اميدواري كرد تيم ملي در اين دوره قهرماني را به ارمغان بياورد.

مسعود اقبالي گفت: تاكتيك‌هاي تدافعي و تهاجمي را به خوبي اجرا كرديم و در تمام نقاط زمين هم نقطه ضعفي از تيم ملي ديده نشد. من معمولاً مي گويم كه تيم برخي اوقات خوب بازي مي‌كند و مي‌برد، برخي اوقات بد بازي مي‌كند و مي بازد. برخي اوقات خوب بازي مي‌كند و مي بازد و البته برخي اوقات بد بازي مي‌كند و مي‌برد. اگر اين چهار بخش را در نظر بگيريم بايد گفت كه ما خوب بازي كرديم و برنده هم شديم. واقعيت امر اين است كه تيم ملي چين، تيم نبود. يك تيم شكننده را ديديم كه در خط دفاعي اشتباهات خيلي فاحشي داشتند و عملاً ما سه گل را بر اثر سه اشتباه محرز خط دفاعي شان زديم. تيمشان اصلاً هماهنگ نبود.

ما در چهار بازي قبلي مان در تمام نقاط زمين اصل پرسينگ را در زمين حريف انجام مي‌داديم و اجازه و فرصت طراحي و بازيسازي را نمي‌داديم. همين كار را با تيم‌هايي كه كمي بهتر بودند هم انجام داديم و گاهي از زير فشار بيرون مي‌آمدند و خطراتي هم براي ما ايجاد مي‌كردند ولي تيم چين در تمام خطوط حتي يك مهره كه طراح يا بازي ساز باشد و بتواند چين را از زير فشار بيرون بياورد نداشت.

در واقع سنگ محك اصلي ما بازي با ژاپن است. ما در ديدار با ژاپن نمي‌توانيم اين‌طور كه با چين بازي كرديم بازي كنيم. ژاپن تيم قدرتمندي است كه مهره‌هاي بسيار كليدي دارد كه در اروپا فوتبال بازي مي‌كنند و تركيبي از بازيكنان جوان و باتجربه هستند كه مي‌توانند براي ما مشكل ايجاد كنند. قطعاً مقابل ژاپن به تعداد بازي با چين فرصت بدست نمي‌آوريم پس قدر بدانيم و توپ را از دست ندهيم.

** احمد توكلي: فكر مي كنم محمد جواد ظريف توانست اعضا را قانع كند
وبسايت خبري «نامه نيوز» درگفت و گو با احمد توكلي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از جزئيات جلسه امروز مجمع نوشت: توكلي در اين مصاحبه گفت: محور اصلي در جلسه امروز مجمع بررسي لايحه پالرمو بود كه نتيجه گيري در مورد آن به جلسه بعد موكول شد.

وي در مورد چرايي به نتيجه نرسيدن در جلسه امروز گفت: فاصله بين نظرات آقايان بيشتر از آن بود كه بتوان امروز به نتيجه رسيد. توكلي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا ظريف موفق شد اعضا را قانع كند يا خير، گفت: فكر مي كنم همين طور باشد و توانست اعضا را قانع كند.

پژوهشم**1699**9131
۰ نفر