به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت افزود: این بزرگترین حقیقت بود كه در انقلاب مردم تصمیم گرفتند كشورشان را خودشان اداره كنند، پای صندوق آرا بیایند و رأی بدهند. مردم همچنین درباره هویتشان تصمیم گرفتند. هویت ملی ما همیشه با فرهنگ اسلامی گره خورده است. هویت ملی مردم ایران در طول 1400 سال پیش تاكنون با هویت دینی و ایمانیاش، گره خورده و در انقلاب و دفاع مقدس همه جا این غیرت دینی و عشق به وطن، در كنار هم قرار گرفت و باعث پیروزی شد.
رییس جمهوری با بیان اینكه راه و مسیری كه ملت ما به درستی 40 سال پیش انتخاب كرد ، با قدرت ادامه می یابد، اظهارداشت: دومین پیام مردم در راهپیمایی 22 بهمن این بود كه توطئههای قدرتهای بزرگ بویژه آمریكا، نمیتواند در اراده مردم ما تأثیرگذار باشد.
روحانی گفت: دشمنان طی یكسال گذشته به طور مداوم تلاش كردند كه مردم را نگران، پریشان و مأیوس كنند. البته فشارهایی را به مردم ما وارد كردند و این طبیعی است وقتی جنگی بر مردم ما تحمیل میشود، آن جنگ خود به خود مجروح دارد و مشكلاتی ایجاد میكند. ما در جنگ تحمیلی 8 ساله شهید، مجروح و جانباز دادیم و این طبیعت جنگ است اما ایستادگی كرده و كشور، عزت، استقلال و تمامیت ارضی سرزمین خود را حفظ كردیم.
** امروز دشمن یك جنگ اقتصادی، تبلیغاتی و روانی بر ملت ما تحمیل كرده است
رئیس جمهوری با تاكید بر اینكه امروز نیز دشمن یك جنگ اقتصادی، تبلیغاتی و روانی بر ملت ما تحمیل كرده است، افزود: این ملت بار دیگر برای عزت، استقلال و حیثیت خود میایستد و حاضر نیست در برابر دشمن، تسلیم شود چرا كه تسلیم در برابر دشمن پایان ندارد. اگر ملت ما در برابر آمریكا تسلیم شد، دیگر تا آخر باید تسلیم شویم یعنی باید كشور، عزت، استقلال و هویتمان را واگذار كنیم.
روحانی تصریح كرد: اگر میخواهیم بایستیم باید از اول بایستیم و بی تردید مردم ما در برابر تعدی، تجاوز و تحمیل دشمنان، ایستادگی میكنند.
رییس جمهوری بیان كرد: البته اگر كسی در یك موضوع خاصی با ما حرف و گفت وگو داشت، در صورتی كه حرمت كشور و قانون و مقررات بینالمللی را محترم بشمارد، ما همیشه اهل گفت و گو، كلام، منطق و جدال احسن به تعبیر قرآن مجید هستیم اما حاضر به پذیرش تحمیل، زور و فشار و زیرپا گذاشتن حقوق ملی خود نیستیم.
روحانی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز اعضای دولت، گفت: امروز از ابتدای جلسه از ساعت 8 صبح تقریباً همه بحثها پیرامون این بود كه چگونه همه ما از ملت بزرگ قدردانی كنیم.
رییس جمهوری با بیان اینكه مردم برای وظایف دینی، ملی و انقلابی خودشان به صحنه و خیابان آمدند و باز هم خواهند آمد، افزود: هر روزی كه این كشور و این انقلاب به حضور و فداكاری نیاز داشته باشد، مردم ما در صحنه حضور دارند اما در عین حال ما هم در برابر مردم، وظیفه خاصی داریم و باید شكرگزار این نعمت بوده و پاسخگو باشیم.
رئیس جمهوری تصریح كرد: پاسخگویی در برابر این حضور و فداكاری مردم به این است كه ما خدمات خود را نسبت به مردم و تلاشهایمان را برای حل مشكلات آنان ، افزایش دهیم.
روحانی یادآور شد: در جلسه امروز با تك تك وزرا و مسئولین بحث و گفت وگو كردیم كه چگونه هركدام در بخش خودشان می توانند در روزهای باقیمانده از سال جاری و سال آینده برغم فشارهای خارجی و تحریم ها، برای رفاه، ارائه خدمات جدید، حل مشكلات و هموار كردن مسیر توسعه و پیشرفت بیشتر كشور، قدمی فراتر بردارند.
رئیس جمهوری افزود: در تمام وقت جلسه امروز بحث همه اعضای دولت این بود كه در رابطه با پاسخ مثبت به حضور، ایثار و فداكاری مردم، چگونه می توانیم برای بهبود شرایط زندگی روزمره مردم و كاستن از مشكلاتی كه كم و بیش وجود دارد، اقدام كنیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: در 22 بهمن، ملت قدرت خود را در برابر فشار قدرتهای كینهتوز كه امروز كینهتوزی آنان بیشتر نیز شده است، به خوبی نشان دادند و از همه وزرا، مسئولین اجرایی، استاندارها، مدیران كل بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی و همه آنهایی كه در دستگاه هایی اجرایی و سایر دستگاه ها مسئولیتی را به عهده دارند خواهش میكنم كه توجه داشته باشند باید پاسخ مثبت به مردم خودمان بدهیم و باید تلاش كنیم كه معضلات و مشكلات جامعه را حل كرده و یا كاهش دهیم.
روحانی افزود: البته برای مسایل كل منطقه و جهان هم همیشه مسئولیتهایی داشتیم كه به مسئولیتهایمان ادامه میدهیم.
رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: در این هفته شاهد یك اجلاس 3 جانبه بین ایران، تركیه و روسیه برای مسایل منطقه و بویژه برای مسأله سوریه هستیم كه این نشان میدهد ملت، دولت و مسئولین ما در كنار مراقبتهایی كه از حقوق ملی خودشان انجام میدهند، برای ثبات و امنیت منطقه تلاش میكنند.
روحانی ابراز امیدواری كرد از امروز به بعد شاهد وحدت و اتحاد بیشتر نسبت به یكدیگر، جناحها و گروههای مختلف باشیم؛ همه باید احساس كنیم كه ما در یك شرایط جنگ هستیم. در شرایط جنگ اگر گروهی بخواهد بیرون میدان بایستد و به آنهایی كه در صف مقدم هستند، طعنه بزند، این برخلاف مروت و وظیفه ملی و شرعی است.
رئیس جمهوری با بیان اینكه امروز دولت در خط مقدم این مبارزه است، تصریح كرد: وزارتخانه های خارجه، اقتصاد، جهاد كشاورزی، صمت و نفت و بانك مركزی و همه دولت در خط مقدم مبارزهاند. یعنی دشمن وقتی محصولات و نفت ما را تحریم میكند و روابط بانكی را تحت فشار قرار میدهد، معلوم است كه خط مقدم این جهاد و مبارزه چه كسانی هستند؟
روحانی افزود: دولت این احساس وظیفه را دارد و میداند امروز در خط مقدم مبارزه است و بدون كمك و حمایت مردم، حتماً ناموفق است و یقین دارد با حمایت و اتحاد مردم، صد در صد در برابر دشمن موفق میشویم و از مشكلات عبور میكنیم و انشاءالله ماهها و سالهای آینده روزهای بهتری برای ملتمان در سایه تلاش و وحدت پیشبینی میكنیم.
سیام*3061
![اهل گفت وگو هستیم اما فشار و تحمیل نمیپذیریم اهل گفت وگو هستیم اما فشار و تحمیل نمیپذیریم](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13971124/83207916/N83207916-72842701.jpg)
تهران- ایرنا- رییس جمهوری گفت: اگر كسی در یك موضوع خاصی با ما حرف و گفت وگو داشت، در صورتی كه حرمت كشور و قانون و مقررات بینالمللی را محترم بشمارد، ما همیشه اهل گفت و گو، كلام، منطق و جدال احسن به تعبیر قرآن مجید هستیم اما حاضر به پذیرش تحمیل، زور و فشار و زیرپا گذاشتن حقوق ملی خود نیستیم.