۷ اسفند ۱۳۹۷، ۰:۲۴
کد خبر: 83222678
T T
۰ نفر
شبهات شكایت از وزیر ارتباطات كه با استعفای ظریف همراه شد

تهران- ایرنا- اعلان شكایت از وزیر ارتباطات منجر به طرح احتمال انفصال «محمدجواد آذری جهرمی» از خدمات دولتی شد. در مقابل، رئیس جمهوری از وزیر جوان دولتش قاطعانه حمایت كرده و آذری جهرمی گفته است بی توجه به حواشی به كار خود ادامه می دهد. در همین حال استعفای ظریف نیز خبرساز شده است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، موافقت نمایندگان مجلس با وزیر پیشنهادی «حسن روحانی» برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواخر مردادماه پارسال هر چند با تعداد 152 رای موافق مقابل ۱۲۰ رای مخالف، هفت رای ممتنع و ۹ رای باطله چندان قاطعانه نبود اما انتخاب یك وزیر دهه شصتی در كابینه دوازدهم نقطه قوتی برای كابینه دوم روحانی محسوب می شد.
رئیس جمهوری چند ماه بعد و در بحبوحه بحث و نظر و گمانه زنی ها در مورد فیلترینگ و بسته شدن پیام رسان های خارجی تلفن همراه اعلام داشت كه دست وزیر ارتباطات كابینه روی دكمه فیلترینگ نخواهد رفت اما رخدادهایی كه در ادامه به وقوع پیوست تردیدهایی را در این زمینه به وجود آورد.
با وجود انتقاداتی كه در زمینه عملكرد وزیر ارتباطات و سرنوشت وعده انتخاباتی روحانی مبنی بر مسدود نشدن فضای مجازی مطرح می شد، برخی بر این باور بودند كه محدودیت های تازه در این فضا فراتر از اراده و تصمیم دولت شكل گرفته است.
قرار گرفتن آذری جهری در راس وزارت ارتباطات حاشیه های دیگری نیز داشت كه به سوابق وی بازمی گشت. به گفته برخی، مدیریت وی در اداره كل امنیت سیستم‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در وزارت اطلاعات، پیشینه ای پیچیده و امنیتی را برای وی رقم زده و این مغایر با چهره ای است كه او به عنوان دولتمردی جوان و پیشرو ارائه می دهد. آذری جهرمی اما بارها در برابر طرح شایعات گوناگون كه برخی آن را دارای اهداف تخریبی می خواندند اعلام داشت «هیچگاه شغل بنده بازجویی یا مشاوره فنی آن یا تفتیش منازل نبوده‌است» و گفت آماده است تا به صورت حضوری و مستقیم با مدعیان روبرو شود.
با گذشت كمتر از یك سال از عمر وزارت آذری جهرمی، آنچه بیش از هر چیزی نام وی را بر سر زبان ها انداخت و باعث شد بسیاری از وی به عنوان وزیری جسور در كابینه یاد كنند، افشای لیست ارزبگیران دولتی از وزارت ارتباطات بود.
وی نخستین وزیری بود كه برای شفاف سازی در زمینه سرنوشت ارزهای دولتی در تیرماه امسال پیشگام شد و فهرستی از واردكنندگان گوشی های تلفن همراه را منتشر كرد؛ فهرستی كه به گفته برخی ناظران شامل اعضای «یك گروه صاحب نفوذ» بود و اقدام وزیر جوان بازخوردهایی مثبت را به همراه داشت.
آذری جهرمی از جمله چهره هایی بوده كه به دلیل حضور فعال در فضای مجازی و رویكرد تعاملی با كاربران این فضا مورد توجهی ویژه بوده و بسیاری از اظهارنظرهای وی در زمینه های مختلف مورد استقبال قرار گرفته است.
پس از گفت و شنودهای توئیتری چند هفته پیش وی با مضمون «اعلام خبر خوش» كه بعدها مشخص شد قرار بوده به فرجام پرتاب موشك ماهواره بر به فضا اختصاص یابد، نقطه نظر وی درباره برنامه های صدا و سیما نیز بارهای خبرساز شده است.
وی چند روز پیش و پس از پخش برنامه ای در صدا و سیما كه مورد انتقاد قرار گرفت و مروج خشونت خوانده شد در نشستی با حضور زنان شاغل در وزارت ارتباطات بیان داشت: قوام و انسجام خانواده ارزشمند است اما حفظ جان هم مهم است، در صدا و سیما یك فرد را می آورند كه 27 بار كتك خورده و باز هم زندگی می كند. لازم نیست برای حفظ قوام خانواده تحمل در برابر كتك خوردن زنان را آموزش بدهیم، بلكه باید حمایت های لازم را به همراه آموزش كافی انجام دهیم تا زنان جامعه رشد كنند.
برخی می گویند اظهارنظرهایی از این دست سبب شده تا حساسیت ها روی آذری جهرمی به نسبت بسیاری دیگر از دولتمردان تشدید شود. در این زمینه برخی به انتشار خبر ممنوع التصویری وی در صدا و سیما در اردیبهشت ماه امسال اشاره می كنند كه در بسیاری از رسانه ها بازتاب یافت.
به نوشته این رسانه ها پس از اعتراض آذری جهرمی به موضوع صوت و تصویر فراگیر و افشای جزئیاتی از قراردادهای صدا و سیما با پیمانكاران، ابلاغیه ای به معاونت سیاسی و بخش خبر ارسال شده تا پخش اخبار از وزیر ارتباطات و وزارت ارتباطات صرفا با هماهنگی معاونت مربوطه صورت پذیرد.
طرح احتمال انفصال وزیر ارتباطات از خدمات دولتی دو روز پیش باز هم نگاه ها را متوجه آذری جهرمی ساخت. دادستان كل كشور روز یكشنبه (چهارم اسفندماه) در همایش ملی «پلیس، عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم» با اشاره به افزایش 300 درصدی كلاهبرداری های رایانه ای و رشد 140 درصدی جرایم رایانه ای طی 10 ماه گذشته بیان داشت: یكی از حرف‌ها و گلایه‌های ما به مسوولان فرهنگی و به كسانی كه امروز سردمدار مدیریت فضای مجازی هستند همین است كه چرا در جامعه اسلامی باید فضای مجازی ما رها باشد تا ما شاهد این همه جرم و این همه گناه در جامعه باشیم. به گفته حجت الاسلام «محمدجعفر منتظری» سخن من خطاب به كسانی است كه می‌توانند فضا را از آلودگی‌ها پاك نگه دارند.
پس از بیان این گلایه و انتقادات از سوی دادستان، معاون امور فضای مجازی وی در گفت وگو با یكی از خبرگزاری ها اظهار داشت تذكرات متعددی مبنی بر ضرورت اجرای قوانین و مصوبات كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و اجرای دستورات قضایی به وزیر ارتباطات داده‌ شده بود به رغم لازم الاجرا بودن و متاسفانه آقای وزیر به هیچ یك از این تذكرات تمكین نكرده است.
«جواد جاویدنیا» با اشاره به شكایت از آذری جهرمی در دادسرای كاركنان دولت گفت: مردم اهواز از وزیر ارتباطات بابت عدم ایجاد بستر امن و لازم برای فضای مجازی در كشور شكایت كردند، این شكایت هم به دلیل این است كه تعدادی از جوانان جذب گروه‌های تكفیری شده و درنهایت حادثه تروریستی رژه نیروهای مسلح رخ داده و عزیزانشان شهید شدند. البته مردم اهواز هم از وزیر ارتباطات و هم مدیران اینستاگرام و تلگرام طرح شكایت كردند.
به گفته وی وزیر ارتباطات دو عنوان شكایت دارد، یكی عدم اجرای قوانین و مقررات دولتی و عدم اجرای دستورات قضایی موضوع ماده ۵۷۶ كتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی است. دومین عنوان شكایت وزیر ارتباطات هم بسترسازی برای جاسوسی رایانه‌ای دشمنان از اطلاعات كلان مردم(بیگ دیتا) است.
یك روز پس از این اظهارات بود كه آذری جهرمی در حاشیه افتتاح چند پروژه در پژوهشگاه فضایی ایران و در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره احتمال انفصال از خدمات دولتی بیان داشت: از ۶ صبح تا ۱۱ شب مشغول كاریم تا در این شرایط دشوار اقتصادی، گرهی از مشكل مردم باز كنیم، به خصوص بحث توسعه زیرساخت های اشتغال در بخش فناوری اطلاعات، بنابراین وقتی برای پرداختن به این حواشی نمانده است.
وی تصریح كرد: پرداختن به حاشیه ‌ها باعث می‌شود از مأموریت خود دور بمانیم و شخصا نمی‌خواهم وارد این مسائل حاشیه‌ ای شوم.
در همین ارتباط رئیس جمهوری نیز در جمع مدیران وزارت كار عنوان داشته مسائل اخیر به این خاطر پیش آمده كه وزیر ارتباطات به نفع مردم كار كرده و به دستورات بی ربط بی اعتنا بوده است. به گفته روحانی، وزیر جوان به كار خود را با قدرت به انجام خواهد رساند.
در شرایطی كه در دقایق پایانی دوشنبه شب خبر استعفای وزیر امور خارجه نیز به سرعت در رسانه ها انتشار یافت، شبهات گوناگونی در زمینه اعمال فشار بر چهره های شاخص دولت گسترش می یابد بخصوص اینكه آذری جهرمی همچون «محمدجواد ظریف» بارها از سوی ناظران به عنوان یكی از نامزدهای محتمل پس از اتمام دوره ریاست روحانی عنوان شده است.
برخی هم می گویند هدف نهایی رقبای روحانی، فروغلتیدن دولت و اعضای آن در ورطه انفعال و محافظه كاری مفرط است كه با اعمال فشار بر همراهان روحانی در كابینه دنبال می شود.
پژوهش**9279
۰ نفر