۱۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 83226804
T T
۰ نفر
تسلیم شانتاژهای مصلحت ستیز نشوید

تهران- ایرنا- جمعی از اصلاح طلبان با ارسال نامه ای به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشتند: از اعضای مجمع تشخیص با هر سلیقه سیاسی انتظار می‌رود در مورد پیمان‌های كارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) تسلیم شانتاژهای مصلحت ستیز نشوند و با تصویب این لوایح، مانع تكرار مشكلات مشابه گذشته شوند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، در نامه جمعی از چهره های شاخص اصلاح طلب خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است: لایحه عضویت جمهوری اسلامی ایران در كنوانسیون بین‌المللی پالرمو، یكی از لوایح چهارگانه مربوط به عضویت در FATF به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده است. باوجود این و در یك روند بی‌سابقه، لایحه مذكور در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده و به یك چالش بدل شده است.
در این نامه آمده است: امضاكنندگان این نامه به‌عنوان بخشی از فعالان سیاسی كه نگران وضعیت حال و آینده كشورند، لازم دیدیم با طرح دیدگاه خود در این زمینه به شرح زیر، تصویب قوانین مربوط به FATF را از آن مجمع محترم درخواست كنیم.
این نامه با اشاره به محدودیت ها و فرصت های كنوانسیون های بین المللی، خاطرنشان كرد: اقدامات بین‌المللی هر كشور در هر حوزه‌ای از حمل و نقل و بانكداری تا ورزش و سیر و سفر و مراودات اقتصادی با مردم سایر كشورها، در گرو عضویت و تبعیت از مقررات كنوانسیون‌های متعدد بین‌المللی است.
امضا كنندگان این نامه اضافه كرده اند: البته اجزای یك كنوانسیون ممكن است مورد قبول كشوری نباشد، اما هنگامی كه به تصویب همه كشورهای موثر جهان برسد، عدم عضویت در آن مشكلات عدیده در مناسبات آن كشور حتی با كشورهای دوست خود ایجاد می‌كند، زیرا آنها به‌دلیل عضویت در این كنوانسیون‌ها، ملزم به رعایت مقررات كنوانسیون‌ها در مناسباتشان با سایر كشورها از جمله كشورهای غیرعضو می‌شوند.
چهره های اصلاح طلب در نامه خود آورده اند: كنوانسیون پالرمو درباره مبارزه جهانی با جرایم سازمان یافته، تاكنون به تصویب 180 كشور جهان رسیده است.عدم عضویت در آن به معنای منزوی كردن ایران و پذیرش اختلال در مناسبات جمهوری اسلامی با 180 كشور جهان به شمول چین، روسیه، هند، همسایگان و سایر كشورهای دوست خواهد بود.
نویسندگان این نامه با تاكید بر اینكه چین، روسیه و دیگر كشورهای مستقل برای عضویت در كنوانسیون‌های جهانی، ملاحظاتی شبیه ایران دارند، تصریح كردند: اما همه آنها فرصت‌های ناشی از عضویت در این كنوانسیون‌ها را به‌مراتب بیشتر از تهدید‌ها و خسارات ناشی از عدم عضویت ارزیابی می‌كنند. افزون برآن هر كشوری برای عضویت در یك كنوانسیون می‌تواند اجرای برخی از مواد آن را تعلیق كند یا با تحفظ بپذیرد.
در این نامه همچنین آمده است: خروج از هر كنوانسیونی از جمله FATF هزینه‌ای بیش از عدم عضویت در آن ندارد ولی عدم عضویت در این كنوانسیون‌های متشكل از تقریبا همه كشورهای جهان بسیار پرهزینه است و باعث نوعی خود تحریمی برای همكاری اقتصادی با كشورها شامل دوستان جمهوری اسلامی ایران می‌شود.
نویسندگان این نامه ضمن ابراز تاسف از تبدیل شدن یك موضوع كارشناسی به یك درگیری جناحی افزودند:جمعیت خاصی با اهدافی غیرملی در یك بمباران خبری و با استفاده از ابزارهای گوناگون از جمله با ارسال انبوه پیام‌های اینترنتی، می‌كوشند اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت را از تصویب قوانین مربوط به FATF منصرف كنند. این درحالی است كه عدم عضویت در FATF به منزله دادن فرصت به آمریكا و اسرائیل برای شكل‌دادن به اجماع جهانی دیگری علیه جمهوری اسلامی در جهت مشروعیت بخشیدن به تحریم‌های نامشروع كنونی آنان است.
چهره های اصلاح طلب در بخش دیگری از این نامه یادآور شدند: پیشتر نیز در یك فضای هیجانی و با تشویق و تحریك همین گروه، و برخلاف توصیه كارشناسان و نیر برخی كشورها، در مذاكرات هسته‌ای به نحوی رفتار كردیم كه در نهایت موجب تحویل پرونده ایران به دولت آمریكا از طریق ارسال پرونده كشورمان به شورای امنیت سازمان ملل شد. پس از آن هرچه در ارتباط با موضوع هسته‌ای به ما تحمیل شد، ناشی از همین خطا و نیز فشارهای گرو‌ه‌های بی‌نام و نشان و جناحی كردن سیاست خارجی كشور بوده است.
در ادامه این نامه آمده است: جمهوری اسلامی می توانست با پرهیز از آن اشتباه بدون تن دادن به قطعنامه‌های شورای امنیت، مناسبات اقتصادی خود را با سایر كشورهای جهان حفظ كند و در جریان تدریجی مذاكرات هسته‌ای، امتیازاتی حتی بیش از برجام را كه البته در زمان امضا بهترین راه خروج پرونده كشورمان از اختیار آمریكا در شورای امنیت سازمان ملل بود، بدست آورد.
در نامه اصلاح طلبان آمده است:عضویت جمهوری اسلامی در پیمان‌های بین‌اللملی معتبر نه به كرامت، اقتدار و عزت ملی ما لطمه می‌زند و نه مانع اقدامات لازم ایران در شرایط مقتضی، در جهت مصالح و امنیت ملی خود می‌شود. در جانب مقابل انزوای خود خواسته ایران به‌دلیل كناره‌گیری از پیمان‌های مورد قبول تقریبا همه كشورهای جهان، می‌تواند مایه تحقیر ملی شود و مصالح و منافع كشور را بازیچه دولت‌های مخالف ایران به ویژه آمریكا و اسرائیل كند.
در بخش پایانی این نامه تصریح شده است: براساس براهین فوق از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام با هر سلیقه سیاسی انتظار می‌رود در مورد پیمان‌های FATF تسلیم شانتاژهای مصلحت ستیز نشوند و با تصویب این لوایح، مانع تكرار مشكلات مشابه گذشته شوند. مشكلاتی كه خسارات و اختلال‌های بزرگی در روند توسعه و پیشرفت كشور بوجود آورد. چنانچه اعضای محترم مجمع در حمایت اكثریت قاطع ایرانیان از پیوستن كشورمان به كنوانسیون مزبور تردید دارند، می‌توانند رد یا تایید آن را به همه پرسی ملت ایران بگذارند.
محسن آرمین، محمد ابراهیم اصغرزاده، محسن امین‌زاده، سیدمصطفی تاجزاده، علی تاجرنیا، رضا تهرانی، سعید حجاریان، محمد حسینی‌نیا، حمیدرضا جلایی پور، هادی خانیكی ، عبدالله رمضان‌زاده، داود سلیمانی ،عباس عبدی، فیض‌الله عرب‌سرخی ،علیرضا علوی‌تبار، زهرا شجاعی، محسن صفایی‌فراهانی، غلامرضا ظریفیان، محمدرضا ظفرقندی، مریم قدس، محمد كیانوش‌راد،مرتضی مبلغ، زهرا مجردی ،فخرالسادات محتشمی‌پور ، آذر منصوری، محسن میردامادی، شهیندخت مولاوردی، محمد نعیمی‌پور، صادق نوروزی، حسین واله و رضا یوسفیان از امضا كنندگان این نامه به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.
سیام**3202**9189