۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۴:۳۵
کد خبر: 83234357
T T
۰ نفر

اقتصاد مقاومتی قطار پرشتاب توسعه كرمان

۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۴:۳۵
کد خبر: 83234357
اقتصاد مقاومتی قطار پرشتاب توسعه كرمان

كرمان - ایرنا - استان كرمان طی چند سال گذشته به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی كشور انتخاب شد و امروز اجرای سیاست ها با برنامه ریزی اصولی، اقدامات راهبردی وهم افزایی مردم ومسئولان به توسعه متوازن این استان شتاب بخشیده است.

به گزارش ایرنا، كرمان به عنوان پهناورترین استان كشور با ظرفیت های بی شمار صنعتی، معدنی، كشاورزی، صنایع دستی و نیروی انسانی كارآمد طی سال های گذشته با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و استفاده مطلوب از ظرفیت ها در راستای رهنمودها و فرمایشات مقام معظم رهبری فعالیت كرده و در این زمینه به نتایجی مطلوب رسیده است.
برنامه های الگوی عدالت محور و مردم گرای اقتصاد مقاومتی در استان كرمان با تقسیم بندی استان به هشت زون (منطقه) و ایجاد مثلث توسعه اقتصادی از دولت یازدهم در دیار كریمان آغاز شد و با سیاست گذاری و مدیریت توسعه توسط دولت، اقتصاد مناطق مختلف استان به مردم و شركت های توسعه گرا واگذار شده است.
تاكید و عمل مسئولان استان كرمان در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی تاكنون به توسعه پایدار و متوازن مناطق مختلف استان كمك بسیاری كرده است.
اجرای این طرح ها علاوه بر اینكه استان را به سمت صنعتی شدن سوق می دهد، موجب ایجاد اقتصادی مردمی، اشتغالزایی، افزایش تولید، تحول زیرساختی، ارتقای وضع معیشت عمومی، استفاده از دانش بومی، توزیع عادلانه ثروت، توسعه مناطق كمتر برخوردار، بهره گیری از ظرفیت های بومی و در نهایت به خودكفایی، بی اثر شدن تحریم ها و توسعه پایدار می انجامد.
عمل به اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی چشم انداز توسعه همه جانبه را پیش روی مسئولان استان قرار داده و دستاوردهای این حوزه گامی موثر در راستای توسعه پایدار و آبادانی كشور و استان پهناور كرمان محسوب می شود.

**271طرح اقتصاد مقاومتی در استان كرمان عملیاتی شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان كرمان گفت : اینك 271طرح اقتصاد مقاومتی با میانگین پیشرفت فیزیكی 26درصد در این استان در حال اجرا است كه تكمیل آنها موجب تحول زیرساختی و اشتغال پایدار خواهد شد.
جعفر رودری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه استان كرمان جزو سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در كشور تعریف شده، اظهار داشت : علاوه بر این تعداد طرح در دست انجام این استان موفق به انجام و اتمام 41طرح اقتصاد مقاومتی شده است.
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان كرمان 14 برنامه و 271 پروژه مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این استان را جزو اولویت های كاری مدیران دانست و بیان كرد: تكمیل و بهره برداری از این طرح ها برای سه سال آینده پیش بینی شده است.
رودری پیشرفت فیزیكی این تعداد طرح تعریف شده را 26 درصد و هدف گذاری پیشرفت را تا پایان سال جاری 62 درصد اعلام كرد.
وی منابع مورد نیاز 271 پروژه تعریف شده ستاد را 55 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و افزود: در سال جاری 10 هزار و 500 میلیارد تومان هدف گذاری شده بوده كه تاكنون هفت هزار و 200 میلیارد تومان از تمام منابع تامین اعتبار و محقق شده كه عمده آن از بخش غیر دولتی است.
رودری با اشاره به پیشرفت پروژه های تعریف شده افزود: از 36 دستگاه اجرایی استان كرمان كه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان پروژه تعریف كرده اند 14 دستگاه بالاتر از میانگین عملكرد داشته اند.

**35 هزار میلیارد تومان طرح اقتصاد مقاومتی در كرمان در دست اجرا
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان نیز با بیان اینكه پروژه های در حال اجرای استان در حوزه اقتصاد مقاومتی با تكمیل زنجیره ارزش افزوده صنایع معدنی ارتباط دارد ، گفت: 35 هزار میلیارد تومان طرح عملیاتی این حوزه اینك در استان در حال اجرا است.
مهدی حسینی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تاكید رهبری بر حوزه پروژه های اقتصاد مقاومتی افزود: این میزان حجم سرمایه گذاری در استان برای تكمیل زنجیره ارزش افزوده طی 2 سال آینده كرمان را به استانی صنعتی تبدیل می كند كه در افق سال 1404 با تولید 10 میلیون تن از مجموع 55 میلیون تن فولاد كشور استان فولادی ایران نام خواهد گرفت.
وی با بیان اینكه پس از 60 سال بهره برداری از معادن كرومیت كه تاكنون برداشت از آن به صورت كلوخه ای انجام می شد اظهار داشت: بزرگترین كارخانه فروكروم خاورمیانه را با ظرفیت 200 هزار تن در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان احداث كردیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان ادامه داد: اكنون ظرفیت 60 هزار تنی این پروژه به بهره برداری رسیده است و فاز دوم و سوم آن نیز تا سال آینده افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ذغال سنگ نیز گفت: استان كرمان در زمینه ایجاد ارزش افزوده حوزه كك با ایجاد یك میلیون و 200 هزار تن كك در سال جزو استان های تولید كننده این محصول در كشور قرار گرفته است.
حسینی نژاد با بیان اینكه این محصول تاكنون در انحصار تنها یك استان( اصفهان )بوده و اكنون به كرمان منتقل شده است افزود: همچنین در این زمینه برنامه سازمان برای تولید صنایع پایین دستی از جمله قطران، بنزول، نفتالین و گوگرد در حال اجرا است.
وی عنوان كرد: در تكمیل زنجیره مس نیز با تولید برنامه ریزی شده برای افق سال 1404 به میزان 480 هزار تن در تولید كاتد، گامی بسیار بلند در راستای تولید این محصول برداشتیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان بیان كرد: اكنون حدود 280 هزار تن مس كاتد در این استان تولید می شود ضمن اینكه تكمیل زنجیره ارزش افزوده كنستانتره، آند، كاتد و تكمیل زنجیره مصنوعات و مقاطع مسی در این استان در حال احداث و یا تولید هستند.
وی اضافه كرد: 83.5 درصد ذخایر كشفی از مجموع 42 ماده معدنی اثبات شده در استان استان كرمان مربوط به این چهار نوع ماده معدنی است.
حسینی نژاد گفت: صنایع پیشران و مادر در برخی استان ها موتور محركی برای صنایع كوچك، جانبی و شركت های خدماتی بودند كه در استان كرمان نیز این پروسه در حال اجرا است.
وی تاكید كرد: هولدینگ هایی در راستای رونق معادن كوچك و دیگر مواد معدنی ایجاد شده است و این معادن كوچك كه توان صنایع فراوری را ندارند با كمك واحدهای بزرگتر از جمله مس و گل گهر فعال می شوند و همچنین تكمیل زنجیره ارزش افزوده در واحدهای كوچكتر نیز پیگیری می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: كرمان به علت داشتن بیش از 30 درصد فعالیت های معدنی كشور و ذخایر خدادای در حوزه سنگ آهن، مس، كرومیت و ذغالسنگ، استانی معدنی در كشور محسوب می شود و ظرفیت های مطلوبی در حوزه اقتصاد مقاومتی دارد.
وی تصریح كرد: استان كرمان با داشتن 42 نوع ماده معدنی و ذخایر قطعی اثبات شده، حدود پنج و هشت دهم میلیارد تن نیاز به تكمیل چرخه تولید و زنجیره ارزش افزوده معادن در استان به عنوان برنامه و هدف وجود داشت لذا این ضرورت ها در برنامه ششم توسعه و سند راهبردی سازمان صنعت، معدن و تجارت تعریف شده است.
حسینی نژاد افزود: به صورت عملیاتی از ابتدای سال 91 صدور مجوزهای صنایع معدنی در استان كرمان آغاز شد كه به علت مشكلات زیرساختی و قانونی امكان پیشرفت این پروژه ها در استان وجود نداشت لذا با اصلاح چند بند قانونی در رفع موانع تولید به استناد اصل 44 قانون اساسی تكمیل زنجیره ارزش افزوده سرعت عملیاتی گرفت.
وی ابراز كرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان در حوزه استخراج سنگ آهن بیش از 28 میلیون تن كنستانتره، 26 میلیون تن گندله، 11 میلیون تن آهن اسفنجی و 10 میلیون تن شمش را برنامه ریزی كرده است.

**طرح های اقتصاد مقاومتی، اولویت كاری مدیران كرمان است
استاندار كرمان با تشریح بخشی از اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد مقاومتی این استان گفت : برنامه های اقتصاد مقاومتی بر مبنای سیاست های 24 گانه تدوین شده اند و جزو اولویت های كاری مدیران است .
محمدجواد فدائی افزود: نظر به تجربه چند سال گذشته و موفقیت هایی كه در حوزه جذب منابع غیردولتی در قالب اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی داشته اینم معتقدیم كه اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در توسعه استان، ایجاد اشتغال و رفع فقر و محرومیت موثر و روند توسعه استان را شتابان كرده است.
استاندار كرمان در این راستا از مدیران تهیه گزارشی از روند پیشرفت فیزیكی طرح های اقتصاد مقاومتی را خواستار شد و گفت : براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال جاری باید 146 طرح به بهره برداری می رسید و تاكنون 41 پروژه افتتاح شده است.
استان كرمان به عنوان استانی پیشرو در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از دانش و توان بخش غیر دولتی از دولت یازدهم تاكنون توانسته نگاه توسعه ای 23معین اقتصادی را به این استان معطوف سازد كه این معین های اقتصادی در قالب مسئولیت های اجتماعی و تعهد پذیرفته شده طی سالهای اخیر اقدامات زیربنایی موثری را در نقاط مختلف استان به سرانجام رسانده اند.
فعالیت های اقتصاد مقاومتی و ابتكارات استان كرمان در توسعه مناطق محروم به آنجا رسید كه شهرستان كمتر برخوردار و كویری قلعه گنج از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان شهر نمونه اقتصاد مقاومتی تقدیر شد و فعالیت های انجام شده در این شهرستان امروز به الگویی برای دیگر استان ها تبدیل شده است.
با نكات عنوان شده می توان نتیجه گرفت كه طرح های اقتصاد مقاومتی استان كرمان با محوریت مردم و تركیب سیاست های اقتصاد مقاومتی و الگوی انقلابی - اسلامی علاوه بر افزایش تولید، اشتغالزایی و توزیع درآمدها بین اقشار مختلف مردم موجب ارتقای سطح كیفی و كمی زندگی مردم مناطق مختلف این استان شده است.
گزارش: حامد سالاری
7420/ 5054
۰ نفر