۲۳ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۱۷
کد خبر: 83243037
T T
۰ نفر
مروري بر سفر روحاني به عراق واعطاي نشان ذوالفقار به سردار سليماني

تهران- ايرنا- هفته گذشته در حوزه هاي مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي تحولات بسياري رخ داده است كه مهم ترين آن سفر حسن روحاني رييس جمهوري به عراق بود كه بازتاب هاي وسيعي در رسانه ها داشت و اعطاي نشان «ذوالفقار» توسط رهبر معظم انقلاب به سرلشكر پاسدار قاسم سليماني نيز در صدر اخبار قرار گرفت.

گروه اطلاع رساني ايرنا براساس وظايف آگاهي بخشي خود رسانه هاي مختلف را در هفته گذشته مورد واكاوي قرار داد و برجسته ترين و مهم ترين موضوعات را رصد و بررسي كرده است.

**سفر حسن روحاني به عراق
سفر حسن روحاني رييس جمهوري ايران به عراق از ديگر خبرهاي مهم هفته گذشته بود كه در رسانه ها انعكاس پيدا كرد. رييس جمهوري ايران براي ديداري رسمي در صدر هيات عاليرتبه سياسي و اقتصادي وارد بغداد، پايتخت عراق شد. روحاني در ديدار با برهم صالح رييس جمهوري عراق در بغداد با تقدير از ميهمان نوازي و استقبال گرم دولت عراق از هيأت ايراني در اين سفر و پذيرايي مردم عراق از زائران ايراني عتبات عاليات، اظهار اميدواري كرد اين سفر گام بزرگي در راستاي توسعه و تعميق روابط و همكاري هاي 2 كشور باشد.

**پرونده فساد پتروشيمي
يكي از مهمترين خبرهايي كه در هفته گذشته در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفت مربوط به پرونده فساد پتروشيمي بود. پرونده اي كه نخستين جلسه دادگاه متهمان آن از 15اسفند آغاز شد تا به اتهامات 14 نفر از فعالان در اين حوزه كه به تخلفات گسترده مالي و اقتصادي متهم شده‌اند، رسيدگي شود. در اين ميان اما نام يك زن بيش از 13 متهم ديگر موردتوجه افكار عمومي و فضاي مجازي قرار گرفت. شايد بتوان اين فساد را حاصل تحريم‌ها كه پاي شركت‌هاي واسطه فروش را باز كرده و سوءاستفاده از نظام چند نرخي ارز تلقي كرد. به بيان ديگر پولي ناپديد نشده تنها از شكاف‌هايي كه به واسطه سياست‌هاي نادرست در زمان بحران اتخاذ شده، نهايت استفاده صورت گرفته و نتيجه‌اش ناترازي عملكرد اقتصاد كشور و بر باد رفتن ثروت ملي شده است.

**انتساب حجت الاسلام ابراهيم رئيسي به رياست قوه قضاييه
انتساب حجت الاسلام ابراهيم رئيسي به رياست قوه قضاييه، موضوع مهمي كه در بيشتر رسانه ها بازتاب پيدا كرد. از اين رو رسانه ها اعلام داشتند حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در حكمي حجت‌الاسلام والمسلمين آقاي حاج سيدابراهيم رييسي را به رياست قوه قضاييه منصوب كردند. به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، رهبر انقلاب اسلامي در اين حكم با تاكيد بر لزوم تحول در قوه قضاييه و آغاز پرقدرت دوران جديدي كه زيبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و كارآمدي حجت‌الاسلام والمسلمين رييسي در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولاني ايشان در قوه قضاييه و آشنايي كامل با همه زواياي آن، به عنوان دلايل اين انتخاب ياد و در ادامه هشت توصيه مهم خطاب به رييس جديد قوه قضاييه بيان كردند.

**جنجال در مجلس
مهمترين خبر از پارلمان مربوط به جنجال در اين نهاد است كه در رسانه ها بازتاب وسيعي پيدا كرد. در صحن علني مجلس به دليل تندروي برخي نمايندگان جناح و جرياني خاص كه خود را صاحب انقلاب مي‌دانند، در اعتراض به ديدار برخي از نمايندگان و اعضاي فراكسيون اميد مجلس با سيد‌محمد خاتمي، رئيس جمهوري 8 ساله كشورمان در دولت اصلاحات، به تنش و درگيري كشيده شد. محمدمهدي زاهدي نماينده اصولگراي كرمان و وزير علوم احمدي‌نژاد يكي از ناطقان بود كه جرقه جنجال ديروز جلسه علني مجلس از همين نطق 7 دقيقه‌اي شروع شد. زاهدي صحبت‌هايش را با انتقاد به fatf و برجام شروع كرده بود و گريزي هم به افزايش حقوق و نحوه واردات كالا و توزيع آن داشت درنهايت به موضوع اصلي رسيد كه به نظر مي‌رسيد اساسا براي بيان آن پشت تريبون قرار گرفته بود. محمدعلي وكيلي، نماينده مردم تهران در مجلس، در واكنش به نطق زاهدي گفت: «پيرامون آنچه آقاي دكتر زاهدي و تعدادي از نمايندگان بيان داشتند، بايد بگويم كه اظهارات‌شان غيرمنصفانه است. در‌مورد اينكه ديداري انجام گرفته و اين ديدار خلاف منافع ملي بوده است بايد به عرض ايشان برسانم كه خلاف منافع ملي آنجايي انجام گرفت كه با تنگ‌نظري و فتنه‌نمايي بخش مهمي از سرمايه‌هاي انساني اين كشور را به حاشيه برديم.» در جريان اظهارات وكيلي، عده‌اي از نمايندگان در جايگاه هيئت رئيسه جمع شدند و واكنش‌هاي انتقادي بسيار تندي نسبت به علي مطهري و محمدعلي وكيلي نشان دادند و با فرياد «دو-دو»، اعتراض خود را نسبت به اين سخنان اعلام كردند.

**مسموميت با مصرف مشروبات الكلي
مهمترين خبري كه در رسانه ها انعكاس پيدا كرد و مردم به آن توجه داشتند، در خصوص مسموميت عده اي بر اثر مصرف مشروبات الكلي در بوكان بود. در سال‌هاي اخير آمار مرگ و مير بر اثر مصرف مشروبات الكلي در ايران افزايش يافته است. در اين رابطه اخبار زياد است، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي از مسموميت الكلي سه بوكاني خبر داد كه آنها را به كام مرگ كشاند. ابراهيم حسني توضيح داد: 16 تَن با علايم مشكوك به مسموميت الكلي به بيمارستان‌ شهيد قلي‌پور شهرستان بوكان مراجعه كردند كه تمامي آن‌ها به‌دليل وخامت حال به مركز مسموميت بيمارستان طالقاني اروميه اعزام شدند. حسني با بيان اينكه سه نفر از اين افراد جان خود را از دست داده‌اند، تصريح كرد: چهار تَن در بخش ICU بيمارستان طالقاني تحت مراقبت ويژه هستند و شرايط حال يك نفر هم وخيم است.

**مجوز ساخت و ساز در 62 باغ هاي تهران
مجوز ساخت و ساز در 62 باغ تهران توسط شوراي شهر، خبري بود كه در رسانه هاي منتشر شد و بازتاب وسيعي در جامعه داشت. بررسي‌ها نشان مي‌دهد مساحت مجموع اين باغات معادل 16.1 هكتار است. متوسط مساحت هر باغ نيز حدود 2 هزار و 600 مترمربع بوده است. 50 قطعه از اين باغات نيز در مناطق يك تا 5 واقع شده‌اند. براساس گزارش كارشناسان رسمي شهرداري تهران هفت مورد از 62 قطعه باغي داراي درختان انبوه و مابقي نيز داراي تعداد متوسط درختان در عرصه خود بوده است. نكته جالب آنكه 27 مورد از 62قطعه باغي نيز فقط در منطقه يك قرار دارند. همچنين 4 قطعه از اين باغات نيز در منطقه 22 قرار دارند، منطقه‌اي كه سه سال پيش شوراي عالي شهرسازي صدور پروانه براي ساخت و سازهاي بلندمرتبه در آن را تا زمان تدوين طرح تفصيلي ويژه اين منطقه معلق كرد. در شرايطي كه شوراي شهر تهران در روز درخت‌كاري مجوز قلع و قمع 2 هزار و92 درخت در 62 باغ شهر تهران به منظور ساختمان سازي را صادر كرده است كه بنا به گفته آرش حسيني ميلاني، عضو شوراي شهر‌، رويكرد شوراي پنچم حفظ باغات تهران بوده است و با اين رويكرد تصميم به لغو مصوبه برج‌باغ‌ها گرفت.

**مذاكرات هيات كارشناسي ايران با نمايندگان فرانسه، آلمان، انگليس و اتحاديه اروپا
يكي ديگر از خبرهاي مهم هفته گذشته مربوط مذاكرات هيات كارشناسي ايران با نمايندگان فرانسه، آلمان، انگليس و اتحاديه اروپا درباره عملياتي كردن هر چه سريع‌تر اينستكس در تهران بود. به گفته منابع ايراني، هدف از اين دور رايزني‌ها، عملياتي كردن هر چه سريع‌تر اينستكس است. در اين نشست آخرين وضعيت اينستكس و نهاد متناظر آن در ايران، نحوه تعامل و همكاري اين دو نهاد، نحوه استفاده فعالان اقتصادي و تجاري از اين مكانيسم، مروري بر گام‌هاي بعدي با هدف گسترش حوزه فعاليت اينستكس به ساير حوزه‌هاي تجاري و ديگر موضوعات مرتبط به اين فرآيند با حضور نمايندگان وزارت امور خارجه و ساير وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي ذي‌ربط از كشورمان با نمايندگان بخش‌هاي سياسي و اقتصادي طرف اروپايي و نيز مدير اينستكس مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

**دادگاه هاي حسين هدايتي
بر طبق روال معمول يكي از مهمترين خبرهاي هفته گذشته به مساله اقتصادي مربوط مي شود. اين بار حسين هدايتي در برابر قانون نشست تا پاسخگو باشد. دادگاه هايي كه در رسانه هاي مجازي بازتاب گسترده اي پيدا كرد و مردم به جد آن را دنبال مي كنند. هدايتي كه كمك هاي نقدي و غير نقدي زيادي به فوتبالي ها و ساير رشته هاي ورزشي در مقاطع مختلف كرده، اين روزها در دادگاه مشغول پاسخگويي درباره اتهامات خود است. پس از اتمام يكي از جلسات دادگاه هدايتي، دادستان اعلام كرده بود هرفردي كه از اموال اين شخص پولي دريافت كرده، موظف به بازگرداندن آن است.

**اعطاي نشان «ذوالفقار» به سرلشكر پاسدار قاسم سليماني
مهمترين خبر نظامي هفته گذشته را بايد مربوط به اعطاي نشان «ذوالفقار» به سرلشكر پاسدار قاسم سليماني دانست. آيت‌الله خامنه‌اي فرماندهي معظم كل قوا به سرلشكر پاسدار قاسم سليماني فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نشان «ذوالفقار» اهداء كردند؛ خبري كه در هفته گذشته توجه رسانه هاي مختلف را به خود جلب كرد و به آن پرداختند. گفتني است، نشان ذوالفقار ازجمله نشان‌هاي عالي نظامي است كه به پاس رشادت‌ها و موفقيت در فرماندهي از سوي فرمانده معظم كل قوا اعطا مي‌شود. سرلشكر قاسم سليماني نخستين فرماندهي است كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران مفتخر به دريافت اين نشان شده است.

پژوهشم9370**9131