۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸
کد خبر: 83246100
T T
۰ نفر
معیشت مرزنشینان با امنیت مرزها گره خورده است

تهران- ایرنا- معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور گفت: معیشت مرزنشینان با امنیت مرزها گره خورده است تلاش می كنیم این موضوع قانونمند شود و مرزنشینان خودشان تامین كننده امنیت مرزهای كشور باشند.

به گزارش ایرنا، «حسین ذوالفقاری» روز یكشنبه در نشست خبری كه در وزارت كشور برگزار شد، با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد ناامنی دركشور با تحریك اقوام در مسابقات ورزشی و طرح مباحثی چون تابستان داغ، آبان یا دی ماه، گفت: حتی در روز هفدهم دی ماه گفتند مردم قرار است امروز به خیابان ها بریزند بعد كه دیدند اتفاقی نیفتاد گفتند مردم سركار هستند یا گفتند ایران چهلمین سال انقلاب را جشن نمي گیرد.
وی اضافه كرد: این موضوعات تصادفی نیست و اتاق های فكر، برنامه ها و افرادی در پی عملیات روانی بودند. تمام اقداماتی كه گفته شد به همراه تحریم اقتصادی یك هدف اصلی داشت و آن ایجاد بحران و به هم ریختن ثبات و بروز ناامنی در كشور بود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور ادامه داد: از سوی دیگر، مشكلات مربوط به آب وقت و نیروی زیادی را از برقراركنندگان نظم و امنیت كشور گرفت. همچنین مسائلی كه در ارتباط با تقسیمات كشوری داشتیم و برخی ناامنی هاي عمومی چون قاچاق سلاح به ویژه در مرزهای غربی و شمال غربی و بروز پدیده هاي جدید چون فساد، احتكار و قاچاق از داخل به بیرون مرزها در برخی از كالاهای اساسی می توانست كار زیادی را برای حوزه تامین كننده امنیت كشور در برداشته باشد.
ذوالفقاری با اشاره به برخی حملات تروریستی در سال 97 اظهارداشت: به تحقیق می توان اذعان كرد هر 4 مورد (این حملات) انتحاری بود و مورد غیرانتحاری نداشتیم. اقدام تروریستی انتحاری تقریبا ساده ترین اقدام از نظر عملیاتی است یعنی برنامه ندارد و قصدش آسیب زدن است.
وی ادامه داد: رویكرد اصلی شورای امنیت كشور، وزارت كشور بعنوان محور هماهنگ كننده و شوراهای تامین استان ها و شهرستان ها در ابتدای سال بر مبنای پیشگیری قرار گرفت و گرنه برخی از موضوعات می ‌توانست بسترساز ناامنی باشد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور یادآور شد: چیزی كه بعنوان تدبیر اصلی اتخاذ شد تلاش براي پیشگیری برخی ناامنی ها بود هر موضوع خاصی كه داشتیم متناسب با موضوع باید تدبیر می ‌كردیم در خیلی از موارد شورای امنیت كشور وظیفه خود می دانست به دنبال حل مشكلات اصناف و اقشار مختلف مردم باشد.
ذوالفقاری اضافه كرد: در سال 97تقریبا بی سابقه ترین اقدامات را در شورای امنیتی كشور برای پیگیری مشكلات اقشار مختلف مردم داشتیم، مانند مشكل كامیون داران در ارتباط با مسائلی كه داشتند در قالب قطعات یدكی، بار و نوبت دهی و... یا مسائلی كه در گوشه ای از بازار یا مشكلات مربوط به آب پیش آمد و سعی كردیم در درجه اول در پی كمك، اطلاع رسانی، هشداردهی یا ارائه گزارش دقیق در خصوص حقایق موضوع برای ریاست محترم جمهوری و سایر مسئولان و وزارتخانه های مختلف باشیم تا به موقع به وضعیت آنها رسیدگی شود.
وی اضافه كرد: شورای امنیت كشور سعی كرد با این گزارش ها در پی حل مشكلات مردم باشد و تجمعات و اعتراض های مردم در گوشه و كنار را مراقبت و مدیریت كند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور هدایت راهبردی رهبری را از عوامل اصلی تامین امنیت كشور عنوان كرد و گفت: همه دستگاه ها حتی در جلسات شبانه برای حل مشكلات اقشار پیگیری لازم را انجام دادند. علاوه بر حضور هوشمندانه همه نیروهای تامین امنیت كشور،عنصر مهم و كلیدی، هوشیاری و آگاهی مردم بود كه به خوبی می دانند امنیت از مسائل اصلی كشور است.
وی خاطرنشان كرد: در نظرسنجی‌های انجام شده تا 80 درصد مردم بالاترین رضایت را از امنیت كشور داشته‌اند كه خود مردم نقش مهمی در تامین امنیت كشور داشته اند.
ذوالفقاری با اشاره به كم بودن اعتبارات مرزی عنوان كرد: امیدواریم 175 میلیارد تومان كه برای سال آینده مجلس در نظر گرفته است، به موقع تخصیص یابد، زیرا هنوز خلاء مرزی قابل توجهی داریم. عمده مرزهای آسیب پذیر ما مرز مشترك با پاكستان و سپس كردستان است. در كنترل مرز مشترك با تركیه اقدامات كم سابقه ای انجام داده ایم و بنا داریم عملیات مشتركی با هم داشته باشیم، در مجموع مشكل خاصی در این مرز نداریم.
معاون وزیر كشور در بخش دیگری از اظهارات خود درباره درباره دیواركشی مرز ایران و پاكستان گفت: در این زمینه طرحی با در نظر گرفتن همه ملاحظات زیست محیطی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی تهیه كرده ایم كه شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تصویب كرده است و اگر اعتبار آن اختصاص داده شود، امنیت این مرزها ارتقا می‌یابد.
ذوالفقاری یادآورشد: البته با اعتبار 78 میلیارد تومانی امسال مرزها امكان اجرایی كردن این طرح وجود ندارد حتی با 100 یا 200 میلیارد تومان هم نمی‌توان اقدام بزرگی برای كنترل مرزها انجام داد، اما اگر اعتبار كافی تامین شود و طرح‌های ما در این زمینه تكمیل گردد، تا حد اطمینان بخشی مرزها كنترل می‌شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور درباره اقدام های مرزی پاكستان گفت: به رغم تاكید پاكستان برای افزایش امنیت مرزها، هنوز عزم جدی برای مقابله با گروه های تروریستی در خاك این كشور شكل نگرفته است. گاهی اوقات میان دو واحد مرزی پاكستان 35 كیلومتر فاصله وجود دارد.
به گفته ذوالفقاری پس از حادثه تروریستی در جنوب شرق كشور جلسات متعددی با دولت پاكستان برگزار شد و مقامات پاكستان قول دادند اقدامات اساسی برای رفع دغدغه ما انجام دهند.
وی درباره آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده هم گفت: پاكستان قول داده است اقدام ویژه‌ برای آزادی مرزبانان انجام دهد، البته گروه تروریستی به دنبال امتیاز بیشتری چون آزادی افراد خود در ایران است كه این كار شدنی نیست. در حال حاضر اطلاعی از تماس مرزبانان ایرانی با خانواده‌یشان ندارم و برای آزادی آنها تلاش همه‌جانبه می‌كنیم.
معاون وزیر كشور در پاسخ به احتمال خرابكارانه بودن انفجار خط لوله گاز در اهواز و همچنین حادثه اتوبوس راهیان نور گفت: عامل انفجار نشت گاز بوده و خرابكاری، اقدام تروریستی یا امنیتی نبوده است.حادثه اتوبوس راهیان نور هم تروریستی نبوده است.
سیام**3202**2021**