۳ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۴۴
کد خبر: 83251668
T T
۰ نفر
رونق تولید در گرو جلوگیری از واردات بی رویه است

زنجان - ایرنا - نایب رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: رونق تولید در گرو جلوگیری از واردات بی رویه است كه تحقق این موضوع مهم به رغبت بیشتر تولید كنندگان در كشور منتهی می شود.

دكتر سید مرتضی خاتمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبری معظم انقلاب با عنوان 'رونق تولید' افزود: این موضوع مهم می تواند هم نقطه قوت و توسعه كشور باشد و از طرفی در صورت بی توجهی می تواند به عنوان پاشنه آشیل و یك تهدید تلقی شود.
وی اظهار داشت: رهبری معظم انقلاب به درستی مبحث اقتصادی را در سال های گذشته و رونق تولید را در سال جدید مورد توجه قرار دادند، زیرا توجه به این بخش مهم به نوبه خود تحقق شعارهای دیگر نظیر اقتصاد مقاومتی و استفاده از كالای ایرانی را بیش از گذشته محقق می كند.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رونق اقتصادی، كشور را در مقابل تهدیدهای دشمنان و بدخواهان نظام اسلامی بیمه می كند و این موضوع از ابعاد مختلف اهمیت بسزائی دارد.
وی اضافه كرد: جلوگیری از واردات بی رویه بیش از گذشته، رغبت و تمایل بیشتری را برای تولید كالای داخلی فراهم می كند و از طرفی این مساله به جذب نیروی كار بیشتر و مهمتر از همه به صادرات محور شدن تولیدات كمك می كند.
خاتمی افزود: صادرات كالای داخلی به افزایش ارزش پول ملی منتهی شده و حتی زمینه های مناسبی را برای برطرف كردن محرومیت های اقتصادی بوجود می آورد.

** رونق تولید ملی به عزم ملی نیاز دارد
این نماینده مجلس با تاكید بر اینكه 'رونق تولید' در كشورمان به عزم ملی مردم بویژه كارگران و مسئولان اجرائی كشور نیاز دارد گفت: تهیه منشوری جامع در زمینه چهارچوب محدود كردن واردات به تحقق شعار سال كمك فراوانی می كند.
وی اظهار داشت: حتی رهبری به این موضوع نیز اشاره داشتند كه عده ای فرصت طلب به نام تولید كننده تسهیلات ارزی را بنام تولید دریافت می كنند اما در عمل در مسیر واقعی به كار گرفته نمی شود كه در این راستا باید طراحی هوشمندانه ای انجام گیرد.
خاتمی افزود: در بودجه سال جاری، 14 میلیارد دلار برای تامین كالاهای اساسی مردم اختصاص یافته كه در صورت عدم استفاده آن در مسیر صحیح، بطور حتم سوء استفاده هایی را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه كرد: اعتبار یاد شده مبلغ قابل توجهی را شامل می شود كه در صورت بروز سوء استفاده هایی تهیه ارزاق عمومی مردم با مشكلاتی مواجه خواهد شد و این در حالی است انحراف عجیبی در حوزه صرف ارز دولتی در كشور وجود دارد.
نایب رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است دولتمردان نیز به وجود انحرافات در تخصیص ارز دولتی، عدم نظارت های لازم و بروز سوء استفاده ها تاكید داشتتد و برای جلوگیری آن راهی جز آزاد سازی قیمت ها و كاهش منافذ پرت هزینه ها نیست.
وی خاطر نشان كرد: برای حمایت از تولید كنندگان اعم از واحدهای كوچك، متوسط و بزرگ باید حمایت های همه جانبه ای از سوی قوای مقننه، مجریه و قضائیه انجام بگیرد و در این میان، نظارت از اولویت بیشتری برخوردار است.
خاتمی افزود: قوه قضائیه می تواند با كوتاه كردن دست اخلاگران اقتصادی، زمینه رغبت سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری مهیا كرده و دولت نیز به عنوان پیشقراول برنامه ریزی اقتصادی،اختصاص سهم بیشتر را به این حوزه مبنا قرار دهد.
به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب سال 98 را با عنوان سال رونق تولید نامگذاری كردند.
9646/8068
۰ نفر