۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۴۶
کد خبر: 83256505
T T
۰ نفر
تمهیدات برای مدیریت بارش های پیش‌رو در خوزستان دیده می شود

اهواز- ایرنا- استاندار خوزستان گفت: پیش بینی ورود یك سامانه بارشی و افزایش آورد آب از بالادست به استان در هفته آینده، ایجاب می كند طی این چند روز شرایط استان را برای پذیرش سیلاب فراهم كنیم لذا تمام تمهیدات لازم در این زمینه باید اندیشیده شود.

به گزارش ایرنا، غلامرضا شریعتی بامداد چهارشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: در مقطع اهواز دبی رودخانه كارون را تحت شرایط خاصی تا 2 هزار متر مكعب افزایش داده ایم اما باز هم احتمال افزایش این دبی وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به ثبت 50 تا 379 میلیمتر بارش در شهرهای مختلف خوزستان گفت: این بارش ها تاكنون خوب مدیریت شده، در حال حاضر با وجود ورود سیلاب‌ از استان‌های دیگر به پشت سدهای خوزستان، ظرفیت خالی پشت سدهای خوزستان یك میلیارد و 800 میلیون مترمكعب است ولی در مجموع آورد رودخانه‌های استان هنوز بالا است.
وی ادامه داد: ورودی و خروجی سدها به نوعی مدیریت می شود كه ضمن مدیریت سیلاب كنونی، از ذخایر آبی آن برای كشت‌های تابستانی به ویژه در مناطقی كه تابستان گذشته كشت نداشتند و نیز برای تامین حق آبه محیط زیست بهره برداری لازم صورت گیرد.
استاندار خوزستان بیان كرد: در بحث كنترل حاشیه رودخانه ها و مسیل ها نیز، نیروی انتظامی باید با قاطعیت از ورود مردم به حاشیه و حریم رودخانه‌ها جلوگیری كند و در این مورد انعطاف نشان ندهد.
شریعتی با بیان این كه تاكنون 800 دستگاه تجهیزات و ماشین آلات برای تقویت سیل بندها بسیج و به مناطق دارای مشكل گسیل شده است، بیان كرد: سیل بندهای حوضه كرخه در باران‌های پاییزی با دبی 400 مترمكعب بر ثانیه شكستند اما اكنون این سیل بندها با وجود دبی 600 مترمكعب بر ثانیه مقاومت می كنند.
وی با اشاره به وضعیت شبكه فاضلاب اهواز گفت: شبكه فاضلاب اهواز ورودی یك هزار و 700 مترمكعب را تحمل كرده اما با ورودی 2 هزار و 100 متر مكعب امكان این كه دچار مشكل بشود وجود دارد لذا باید تمهیدات لازم برای پمپاژهای سیار در سطح شهر دیده شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: تصمیم نهایی درباره میزان خروجی سد كرخه را اعلام می كنیم و برای رهاسازی آب برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.

***2 هزار و 80 میلیارد ریال خسارت مستقیم به كشاورزان
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان نیز در این نشست بیان كرد: در سیلاب و آبگرفتگی های اخیر استان براساس برآورد اولیه 2 هزار و 80 میلیارد ریال خسارت مستقیم به بخش كشاورزی وارد شده است و بررسی رقم دقیق تر این خسارات همچنان در دست انجام است.
كیخسرو چنگلوایی لایروبی نشدن رودخانه‌ها و ساخت و ساز در بستر رودخانه را از جمله عوامل هدر رفت آب عنوان كرد و گفت: ضرورت دارد طرح جامع مدیریت سیلاب در خوزستان تدوین و اجرایی شود.
وی افزود: همچنین پیشنهاد می شود طرح جامع لایروبی رودخانه‌ها در خروجی و مقاطع شهری در دستور كار قرار گیرد.
شمخانی شامگاه سه شنبه به نمایندگی از رییس جمهوری وارد خوزستان شد تا بر روند خدمات رسانی و مدیریت سیلاب دراستان نظارت كند.
ورود سامانه بارشی، از اواسط روز شنبه موجب افزایش ابر، رگبارباران ، رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه تا شدید به همراه تندباد لحظه ای و به تبع آن آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها دراستان خوزستان شده است . بیشترین بارش ها در مناطق شمال غربی، شمالی، شمال شرقی، شرقی و مركزی استان شامل حوضه های آبریز كرخه، دز و كارون و مارون گزارش شده اند.
هواشناسی خوزستان میزان بارندگی در استان از ابتدای سال زراعی جاری (01مهر 97) تا (26 اسفند97) را 422 میلیمتر اعلام كرده كه این میزان بارش در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 321 درصد و در مقایسه با آمار بلند مدت استان حدود 60 درصد افزایش نشان می دهد.
ستاد بحران خوزستان از سوم فروردین نسبت به احتمال وقوع سیلاب در همه رودخانه های استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نیز اعلام كرده كه تعدادی از روستاهای شهرستان های اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هویزه شرایط حساس تری را تجربه می كنند.
طی 2 موج سیلابی در 48 ساعت گذشته، 1.5 میلیارد مترمكعب آب وارد مخازن سدهای خوزستان شده است.
7164/6002
۰ نفر