به گزارش ایرنا از شبكه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، « رضا رحمانی » در گردهمایی قطعه سازان خودروی كشور با موضوع « چشمانداز صنعت قطعه سازی در سال 1398، فرصتها و چالشها» با اشاره به تدوین بسته ای از سوی این وزارتخانه برای صنعت خودروسازی، از دستور به خودروسازان برای واگذاری اموال غیرتولیدی و شركتهای وابسته خبر داد.
وی با بیان اینكه تولیدكنندگان سربازان جبهه جنگ اقتصادی هستند، گفت: قطعه سازان با روحیه جهادی، صبر و تحمل در سال گذشته، نگذاشتند این صنعت متوقف شود، در حالی كه در خارج از مرزها برخی به دنبال تعطیلی این صنعت بودند و افرادی نیز در داخل پیش بینی می كردند صنعت قطعه سازی و خودروسازی متوقف شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه نزدیك به 700 هزارنفر در این صنعت اشتغال دارند، اظهارداشت: اولویت اول وزارتخانه در سال گذشته حفظ تولید خودرو بود، چنانكه شركتهای خودروساز نزدیك به یك میلیون دستگاه و شركت های واردكننده خودرو نیز یكصدهزار دستگاه پیش فروش كرده بودند كه برای اجرای این تعهدات خودروسازان باید تولید خودرو را افزایش می دادند.
رحمانی اضافه كرد: سال گذشته قطعه سازان و خودروسازان از لحاظ تامین مالی در بدترین شرایط بودند و ما در این وضعیت ضمن حفظ روند تولید، با نگاهی به آینده در پی حل مشكلات بودیم.
رحمانی، انتخاب عنوان رونق تولید برای سال 98 از سوی رهبر معظم انقلاب را فرصتی برای تولیدكنندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و افزود: سال گذشته از خودروسازان خواستیم كه بسته قطعات وارداتی خودروها را باز كرده و در نمایشگاهی به قطعه سازان ارائه كنند تا آنها قطعاتی كه توان تولیدش در داخل وجود دارد را تولید كنند.
وی بیان كرد: این موضوع تنها محدود به قطعه سازی خودرو نمی شود و در پتروشیمی وهر قطعه ای كه امكان تولید داخل است باید در كشور تولید كنیم كه این باید به فرهنگ تبدیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب كه فرمودند راه حل مشكلات اساسی كشور توجه به تولید است، گفت: حوزه تحقیق و توسعه در صنعت و به طور ویژه خودروسازی، اقدامی است كه باید به آن توجه ویژه شود و دولت هم از آن حمایت و سرمایه گذاری می كند.
وی با اشاره به برنامه توسعه كشور كه بر اساس آن، ایران باید در سال 1400، سه میلیون دستگاه خودرو در سال تولید كند كه یك میلیون آن باید صادر شود، گفت: خودروسازان باید برخی امور مانند قطعه سازی را واگذار كنند، چرا كه بر اساس اطلاعات ما 15 استان درگیر قطعه سازی هستند، همچنین آنها حداكثر تا آخر شهریور ماه ضمن واگذاری اموال غیرتولیدی باید شركت های وابسته را هم حداكثر تا پایان سال واگذار كنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه فضا برای صادرات محصولات ایرانی فراهم شده است، درباره اولویتهای این وزارتخانه اظهار كرد: افزایش ساخت داخل و صادرات به ویژه به كشورهای همسایه از برنامه های جدی این وزارتخانه است چرا كه در حال حاضر فقط 2 درصد از واردات 15 كشور همسایه از ایران است كه البته این میزان از لحاظ ارزشی به 25 میلیارد دلار می رسد و این عدد كوچكی نیست و اگر این مقدار را دو برابر كنیم عدد بزرگی می شود كه صدها هزار فرصت شغلی ایجاد می كند.
رحمانی با تاكید بر اینكه كیفیت و تنوع محصولات خودرویی برای وزارت صنعت اهمیت زیادی دارد، گفت: در دنیای امروز هر محصولی كه تولید می شود باید توان رقابت با محصولات دیگر كشورها را داشته باشد.
شبك**1108**1708
با نامگذاری سال 98 به رونق تولید؛
وزیرصنعت: اواخراسفند ماه تولید خودرو روزانه به 4هزاردستگاه رسید
۲۰ فروردین ۱۳۹۸، ۲۳:۳۷
کد خبر:
83271895
تهران - ایرنا -وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه اواسط سال گذشته تولید شركت سایپا به روزی 400 دستگاه و ایران خودرو 800 دستگاه كاهش یافته بود، گفت: با انجام اقداماتی این روند متوقف و مجموع تولید دو خودروساز در اواخر اسفند ماه 97، با افزایش 4 برابری به بیش از 4 هزار دستگاه در روز رسید.