به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، علي قهرماني روز سه شنبه در يك نشست خبري افزود: هر فرد ناشنوا و كم شنوا اگر به موقع تشخيص و درمان نشود، 10 ميليارد ريال هزينه به جامعه تحميل مي كند.
وي تاكيد كرد: بحث ناشنوايي و كم شنوايي بسيار مهم تر و متفاوت تر از بيماري هاي ديگر است. اين افراد در سنين پايين دچار اختلال رشد، تكلم و گفتار زباني شده و در آموزش و كسب شغل دچار مشكل مي شوند.
قهرماني اظهار داشت: بررسيهاي جهاني نشان داده است كه درآمد افراد ناشنوا و كم شنوا 33 درصد زير افراد هم سطح آنها است و شرايط زندگي آنها با توجه به عدم ثبات اقتصادي، دشوار است.
رئيس انجمن شنوايي سنجي با انتقاد از اينكه نبود وحدت رويه بين ساختارهايي كه به افراد ناشنوا و كم شنوا خدمات ارائه ميدهند، مشكلاتي را براي آنها ايجاد كرده است، ادامه داد: در كشور خدمات غربالگري تشخيص و درمان ناشنوايي و كم شنوايي از 15 سال گذشته آغاز شده و شناسايي نوزاد ناشنوا و كم شنوا فقط در 48 ساعت اوليه زندگي و درمان زودهنگام مي تواند وي را از نعمت شنوايي بهره مند كند.
وي با بيان اينكه اختلالات شنوايي نوزادان بسيار پيچيده است، افزود: افراد ناشنوا و كم شنوا از كودكي تا پيري دچار مشكلات عديده اي در جامعه هستند كه بايد امكانات حمايتي براي آنها در جامعه از جمله دريافت سمعك و كاشت حلزون با توجه به شرايط اقتصادي امروز درنظرگرفته شود.
اجتمام*9022*1834
تهران- ايرنا- رئيس انجمن شنوايي سنجي ايران گفت: بررسي هاي جهاني نشان داده است تا سال 2020، از هر 20 نفر يك نفر درگير افت شنوايي مي شود و در واقع سالانه چهار تا پنج هزار نفر به تعداد افراد كم شنوا در كشور اضافه ميشود.