«محمود بهمني» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا به نقش بازار سرمايه در تحقق شعار رونق توليد اشاره و بيان كرد: عوامل تاثيرگذار بر رونق توليد متعدد و تنها منحصر به يك عامل نمي شود اما بازار سرمايه يكي از اركاني است كه مي تواند تا پايان سال تاثير شگرفي را بر تحقق شعار سال بگذارد.
وي در ادامه بيان كرد: ممانعت از ايجاد قاچاق كالا از جمله اقداماتي است كه بايد به منظور تسريع تحقق شعار سال در دستور كار قرار داد، در اين زمينه بورس كالا مي تواند نقش آفريني خوبي را از خود نشان دهد.
بهمني با اعتقاد بر اينكه اصول اساسي شفافيت قيمت ها از طريق بورس كالا ميسر مي شود، گفت: تنها در اين مكان است كه نمي توان قيمت را به صورت دستوري يا تكليفي تعيين كرد بلكه عرضه و تقاضا مشخص كننده قيمت ها است و توليدكننده و خريدار در يك نقطه مشترك با يكديگر تلاقي پيدا مي كنند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه قيمت واقعي برخي از كالاها از جمله محصولات پتروشيمي و شيميايي بايد از طريق بورس كالا مشخص شود.
وي با بيان اينكه شعار مطرح شده از سوي رهبر معظم انقلاب تنها شعاري است كه مي تواند كشور را از شرايط فعلي نجات دهد، گفت: بحث اشتغال، عرضه كالاي بيش از حد به بازار، راه اندازي كارخانجات به عنوان مشكلات مساله ساز در كشور محسوب مي شوند كه تمام اين عوامل با رونق توليد برطرف خواهند شد.
بهمني افزود: با ايجاد هماهنگي ميان عوامل توليد و نيز قرار دادن امكانات مالي با نرخ مناسب در اختيار واحدهاي توليدي مي توان شاهد تكميل ظرفيت واحدهاي توليدي ناقص و نيز افزايش ميزان توليد بود.
به گفته اين نماينده مجلس شوراي اسلامي، افزايش توليد و نيز بهبود اشتغال منجر به افزايش عرضه كالا در بازار و رفع نياز داخلي مي شود كه اين اقدام علاوه بر كاهش قيمت ها مانع تورم در اقتصاد كشور مي شود.
وي حلقه مفقوده ارز آوري در كشور را رونق توليد اعلام كرد و گفت: با افزايش صادرات مي توان زمينه افزايش ميزان ارز موجود در كشور را فراهم كرد كه اين موضوع كمك به سزايي را در تعادل اقتصادي كشور مي كند.
بهمني اظهار داشت: حمايت وزارت صنعت، معدن و تجارت از توليد و نيز كنترل منابع بانكي براي استفاده در مسير مناسب، باعث رونق توليد در كشور و كاهش قيمت ها در بازار مي شود.
رئيس كل اسبق بانك مركزي به نقش دولت در تحقق شعار سال 98 تاكيد كرد و گفت: دولت بايد مابه تفاوتي را در خصوص قيمت ها براي توليدكنندگان ايجاد كند تا از اين طريق قيمت تمام شده توليد كاهش يابد و ديگر واحدهاي توليدي به دليل رويارويي با هزينه هاي بالا مجبور به اخذ وام ها با كارمزدهاي سنگين نشوند.
وي با بيان اينكه رونق توليد و افزايش عرضه خود به خود زمينه ايجاد تعادل قيمت ها در كشور را فراهم مي كند، اظهار داشت: با دستور و فشار نمي توان قيمت ها را افزايش يا كاهش داد بلكه قيمت ها بايد از طريق مكانيزم عرضه و تقاضا تعيين شود.
به گزارش ايرنا، رهبر معظم انقلاب در پيامي بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۸ هجري شمسي سال جديد را سال «رونق توليد» نامگذاري كردند.
اقتصام**9206**9189
رئيس كل اسبق بانك مركزي در گفت و گو با ايرنا تشريح كرد
توانمندي بازار سرمايه در حل مشكلات واحدهاي توليدي
۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۲۰
کد خبر:
83291965
تهران - ايرنا - رئيس كل اسبق بانك مركزي، نقدينگي را به عنوان يكي از مشكلات كنوني واحدهاي توليدي مطرح كرد و گفت: بازار سرمايه از توانايي بالايي جهت رفع اين مشكل واحدهاي توليدي برخوردار است و مي تواند كمك به سزايي در تحقق شعار رونق توليد داشته باشد.