۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83294774
T T
۰ نفر
20 هزار معلم جدید در آموزش و پرورش مشغول به كار می شوند

تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: مهرماه سال جاری 20 هزار دانش آموخته معلمی این دانشگاه در آموزش و پرورش شروع به كار می كنند.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش ایرنا،« حسین خنیفر » در نشست خبری روز یكشنبه در سازمان مركزی دانشگاه فرهنگیان افزود: سال گذشته از طریق آزمون سراسری 25 هزار دانشجو معلم و از طریق ماده 28( فارغ التحصیلان دیگر مراكز دانشگاهی به شرط گذراندن یك دوره آموزشی یك ساله در زمینه دروس مهارتی ) 17 هزار نفر جذب شد.
وی با اشاره به اینكه با این میزان جذب، تعداد دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان اكنون به حدود 70 هزار نفر رسیده است، ادامه داد: تلاش می شود امسال ظرفیت پذیرش دانشجو معلم را به 55 هزار نفر برسانیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان تصریح كرد: اگر با همین روال برای جذب دانشجو معلم به پیش رویم تا سه سال آینده معلم مورد نیاز تمامی مدارس كشور تامین می شود.
خنیفر بیان داشت: شیب تند كاهش پذیرش دانشجو معلم از سال 91 تا 96 باعث شد این تعداد جذب از 21 هزار نفر به حدود سه هزار نفر رسید و باعث شد در سال 97 وزارت آموزش و پرورش با 78 هزار كمبود معلم مواجه شود.
به گفته وی اگر با حداكثر ظرفیت و بهترین امكانات تا 40 سال آینده به تربیت نیرو بپردازیم معلم اضافه نخواهیم داشت بلكه در ادامه برای كاهش تراكم دانش آموزان در كلاس های درس اقدام می شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینكه تنها دانشگاهی در ایران هستیم كه دانش آموخته بیكار تربیت نمی كند و تحمیلی هم به دولت نیست، گفت: بنابراین اگر ظرفیت پذیرش معلم را بالا برده و بهترین ها را تربیت كنیم نیاز واقعی ملی در این رابطه تامین خواهد شد.
**
خنیفر، كمیت و كیفیت را دو بال برای رشد و بالندگی دانشگاه فرهنگیان عنوان كرد و گفت: اولین گام برای تربیت نیروی متخصص در سال 90 با تاسیس این دانشگاه برداشته شد به این صورت كه دوره كارشناسی اضافه شد و البته اكنون نیز در 10 مركز و پردیس دانشگاهی دوره كارشناسی ارشد وجود دارد.
خنیفر تاكید كرد: این دانشگاه بر اساس نیاز وزارت آموزش و پرورش فعالیت می كند و در كنار آن به كارهای كیفی از جمله بازنگری برنامه های درسی و جذب اعضاء هیات علمی نیز می پردازد و با سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تعاملی برقرار كرده تا مثلثی بین معلم، استاد تربیت معلم و نیاز دانش آموزان ایجاد و محتوای كتاب های درسی بازنگری شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینكه هدف از این تعامل حركت به سمت مهارت آموزی در مدارس است، اظهار داشت: اكنون حجم كتاب های درسی زیاد است و نیاز به غنی سازی دارد.
خنیفر اضافه كرد: همچنین برای كیفیت بخشی سطح علمی و آموزشی دانشجو معلمان جلساتی با وزارت علوم برگزار شده تا فضاهای خالی دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: آموزش عمومی نیازمند معلمانی غافله سالار برای پاسخ به سوالات نسل پرسشگر هزاره سوم است زیرا اكنون دانش آموزان با جستجو در دنیای مجازی گاه صد قدم از معلمان جلوتر هستند از این رو برای پاسخ به ذهن پویای این نسل بی بدیل باید به نظام تعلیم و تربیت بهای بیشتری داده و مسائل آن به دغدغه ملی شود.
خنیفر با بیان اینكه منتظر روزی هستیم كه بعد از امنیت، نظام تعلیم و تربیت به سبد دوم دغدغه مسئولان تبدیل شود، افزود: با این كار شاهد بسته شدن زندان ها و كاهش پرونده های قضایی خواهیم بود و همانا توجه به این دستگاه انسان ساز است كه می تواند كشور ما را از وابستگی به مواردی همچون صادرات نفت بی نیاز كند.
وی یادآور شد: پس از تشریف فرمایی رهبر معظم انقلاب در 16 اردیبهشت ماه سال 97 به این دانشگاه، الطاف ملی به نظام تعلیم و تربیت بیشتر شده و مسائل دانشگاه فرهنگیان توسط دستگاه های بزرگ كشور رصد می شود.

**برگزاری نكوداشت یكصدمین سال تربیت معلم در ایران 14 و 15 اردیبهشت
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: آئین نكوداشت یكصدمین سال « تربیت معلم در ایران » روزهای 14 و 15 اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار می‌شود.
خنیفر اضافه كرد: دعوت از رئیس جمهوری به عنوان سخنران ویژه، تجلیل از پژوهشگران و پیشكسوتان، دعوت از وزرای آموزش و پرورش و علوم و وزرای اسبق آموزش و پرورش، افتتاح نمایشگاه آثار تعلیم و تربیت، افتتاح موزه اسناد و مفاخر شامل كتاب ها، برنامه ها ودفترچه های قدیمی، برگزاری نمایشگاه یادواره شهدا و رونمایی از اسناد تربیت معلم و تاریخ جامع و شفاهی تربیت معلم از جمله برنامه های این آئین است.
وی یادآور شد: رونمایی از كتاب« یك قرن، صد چهره » انتشار مقالات و پژوهش های برتر و زندگینامه دانشجو معلمان تربیت معلم و تجلیل از 36 هزار شهید دانش آموز، چهار هزار معلم و یك هزار و 200 دانشجو معلم دیگر برنامه های آئین نكوداشت است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره جذب هیات علمی در این دانشگاه نیز گفت : روند جذب اعضاء هیات علمی طبق بخشنامه وزارت علوم انجام می شود و اگر فردی دارای شرایطی همچون دانش آموخته یكی از دانشگاه های معتبر یا معدل بالا باشد جذب می شود ضمن اینكه سابقه كار معلمی هم می تواند او را در اولویت قرار دهد.
خنیفر اضافه كرد : اكنون مجوز جذب 400 هیات علمی از وزارت علوم گرفته شده است البته متقاضیان باید دقت كنند كه رشته تخصصی آنها باید مرتبط با 16 رشته دانشگاه فرهنگیان كه همان عناوین دروس 12 پایه تحصیلی است، باشد.
به گفته وی، پیش بینی می شود تا سال 1404، حدود 2 هزار و 80 هیات علمی مورد نیاز باشد تا به نیاز دانشگاه فرهنگیان پاسخ داده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر تخلف در روند جذب اعضاء هیات علمی دانشگاه تاكید كرد : تمامی فرایند انتخاب و جذب هیات علمی دانشگاه فرهنگیان رصد و نظارت می شود اما اگر موردی با اسناد و مدارك تخلف در جذب مشاهده شود در كمتر از یك هفته بررسی و نتایج آن اعلام خواهد شد.

** طرح 10031 در استان های دارای شرایط اجرا می شود
خنیفر در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه مطالعات طرح دانشگاه جامع 10031 در چه مرحله ای قرار دارد نیز اظهار داشت : مطالعات اولیه، الگوگیری از كشورهای هدف و مكان یابی انجام شده و چند استان برای اجرای طرح اعلام آمادگی كرده اند.
وی تصریح كرد: امسال این طرح در البرز، فارس، خوزستان و تهران كه آمادگی خود را اعلام كرده اند به اجرا در می آید و به دلیل در دسترس بودن امكانات، طرح 10031 قرار است در 31 مركز استان و مساحتی حداكثر تا یكصد هكتار با تجهیزات كامل به تدریج اجرا شود تا در هر استان یك دانشگاه جامع تربیت معلم داشته باشیم.
1883**8398 ** 1200