به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، ظریف در گفت وگو با خبرنگاران افزود : ایران كاملا در چارچوب برجام عمل می كند و این فرصتی است برای سایر اعضاء كه اقدامات لازم را انجام دهند و نه اینكه صرفا به صدور بیانیه اكتفا كنند.
وی ادامه داد: مواد 26 و 36 برجام چنین اختیاری را به ایران و البته سایر كشورهای عضو داده كه اگر كشوری تعهدات خودش را اجرا نكرد، آنها هم تعهدات خود را به صورت جزئی و كلی اجرا نكنند.
ظریف تصریح كرد: این تحولی است كه روز چهارشنبه در اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران انجام خواهد شد كه همكارانم در تهران جزئیات آن را به اطلاع مردم خواهند رساند.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اقداماتی كه آمریكا در طول یك سال گذشته به ویژه قبل و بعد از خروج از برجام داده، گفت: كاملا مشخص است تلاش های واشنگتن برای ایجاد وقفه در كار این معاهده بین المللی است.
ظریف اظهار داشت : جمهوری اسلامی ایران در این مدت با علم به این سیاست آمریكا، با مدارا و صبر استراتژیك برخورد كرده است.
وزیر امور خارجه كشورمان گفت: متاسفانه اتحادیه اروپا و بقیه اعضای جامعه بین المللی این توان را نداشتند كه برابر فشار آمریكا ایستادگی كنند و لذا جمهوری اسلامی ایران مصلحت دیده كه برخی تعهدات و اقداماتی كه به صورت داوطلبانه در برجام انجام می داده است را فعلا اجرا نكند.
وی ادامه داد: اما هدفی كه من از سفر به مسكو دارم برای مذاكره در مورد همین موضوعات و همین طور مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خواهد بود.
وزیر امور خارجه كشورمان خاطر نشان كرد: موضوعاتی كه ما با روسیه در آن شریك هستیم، در سطح بین المللی بسیار زیاد است.
وی گفت : ما هر دو مخالف سیاست های یكجانبه گرایانه آمریكا هستیم، حالا چه این سیاست ها در مورد برجام و چه در مورد ونزوئلا باشد، ما با هم در این زمینه ها همكاری كرده ایم.
ظریف اضافه كرد : همكاری های منطقه ای جمهوری اسلامی و روسیه به خصوص در موضوع سوریه و مقابله با تروریسم در این كشور و همین طور تلاش برای پایان دادن جنگ و درگیری در سوریه در كنار تركیه، تلاش هایی است كه جامعه بین المللی به عنوان تنها تلاش هایی كه توانسته تاكنون مانع گسترش خشونت شود، از آن استقبال كرده اند لذا ما و روسیه دو شریك راهبردی در منطقه هستیم و این سیاست ها و این همكاری ها ادامه پیدا خواهد یافت و فردا هم در همین زمینه ها گفت وگوهایی خواهیم داشت.
وی افزود : در مورد موضوع برجام، روسیه به عنوان یك عضو دائم شورای امنیت و یكی از اعضای برجام، طرف مذاكره ما خواهد بود، نخستین مذاكره رسمی ما همزمان با اقداماتی كه در سالروز خروج آمریكا از برجام انجام خواهیم داد، با لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خواهد بود كه خود او نقش گسترده ای در به نتیجه رسیدن برجام داشته است. روسیه از همكاران نزدیك ما در سال های اخیر بوده و امیدواریم كه این همكاری با جدیت بیشتر و با نقش مستقیم روسیه ادامه پیدا كند.
ظریف اظهار داشت : بحث های دو جانبه بسیار زیادی با روسیه داریم و همكاری های دوجانبه ما در طول سال های گذشته به عالی ترین حد خود در بخش های اقتصادی و دیگر حوزه ها رسیده است و انشاالله در مورد زمینه های مشترك بحث و تبادل نظر خواهیم كرد.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در پی وعده های انتخاباتی خود در اردیبهشت ماه سال گذشته به رغم هشدارهای دیگر طرف های برجام و در تناقض با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، خروج كشورش از این توافق را اعلام كرد.
دولت ترامپ پس از خروج از برجام در مردادماه و آبان ماه سال گذشته تحریم های رفع شده توسط این توافق را در دو مرحله علیه ملت ایران بازگرداند.
آمریكا افزون بر بازگرداندن این تحریم ها، تحریم های دیگری نیزعلیه كشورمان اعلام كرد و در اقدامی كه حاكی از اوج دشمنی با ملت ایران بود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان های تروریستی خارجی قرار داد.
این اقدامات آمریكا در حالی است كه آژانس بین المللی انرژی اتمی كه تنها مرجع دارای صلاحیت برای ارزیابی و راستی آزمایی پایبندی ایران به برجام در متن این توافق است، در همه 14 گزارش خود بر تداوم اجرای توافق هسته ای از سوی تهران تاكید كرده است.
همچنین همه نهادها و مقام های امنیتی آمریكا نیز اذعان كرده اند كه ایران هیچ اقدامی در نقض توافق هسته ای برجام انجام نداده، اما جنگ افروزان دولت ترامپ از جمله جان بولتون و مایك پمپئو اقدامات خصمانه كشورشان را با بهانه های بی اساس توجیه كرده اند.
آلمان، انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا به عنوان طرف های اروپایی برجام همواره در سیاست های لفظی خود از برجام حمایت و پایبندی ایران به این توافق را تایید كرده اند.
اروپایی ها اما در حمایت عملی از بهره مندی اقتصادی ایران از برجام تنها به راه اندازی سازوكار مالی ویژه موسوم به «اینستكس» كه قرار است تبادل مالی با ایران را تسهیل كند، اكتفا كرده اند.
شركت اینستكس كه نهاد متناظر آن در ایران نیز تاسیس شده، تاكنون نتوانسته انتظار ایران را برآورده كند؛ اما اروپایی ها گفته اند كه سهامداران این شركت قرار است سرمایه گذاری در آن را افزایش دهند.
شبد**1953**9122
مسكو- ایرنا- وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به مسكو گفت : اقدامات آتی ایران به طور كامل در چارچوب برجام خواهد بود و جمهوری اسلامی از این معاهده بین المللی خارج نخواهد شد.