حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه شنبه در دیدار صمیمی با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر گفت: از آغاز دولت یازدهم با سه مشكل پیچیده و بزرگ در سه مقطع مختلف روبرو بودیم كه از دو مشكل عبور كردهایم و معتقدم با همراهی، همدلی، همفكری و همافزایی از سومین مشكل نیز عبور خواهیم كرد.
رئیس جمهوری با اشاره به وجود تحریمهای گسترده جهانی علیه كشورمان در ابتدای دولت یازدهم و همچنین مشكلات اقتصادی كشور، گفت: بزرگترین مشكلات اقتصادی برای بخشهایی از جامعه است كه درآمد ثابت دارند و دولت باید در حد توان برای تأمین نیازمندیها و افزایش حقوق كارمندان و كارگران تلاش كند.
وی افزود: در آغاز فعالیت دولت تورم 40 درصد اما میزان افزایش سالانه حقوق 15 درصد بود و نیاز به همسان سازی و همترازی این دو نرخ بود كه دولت در اولین تصمیم و اقدام، مصوب كرد كه باید بیش از نرخ تورم به حقوق كارمند و كارگر اضافه شود.
دكتر روحانی با تأكید بر اینكه توانستیم مسأله تحریمهای هستهای را در مذاكراتی سخت و پیچیده كه كاری علمی و توأمان هنری بود به سرانجام برسانیم، گفت: مذاكره علاوه بر دانش، هنر نیز هست چرا كه باید از حالت چهره، لحن و اطلاعات در دسترس، بتوانیم بفهمیم كه طرف مذاكره كننده چه چیز را از ما می طلبد و باید با فهم و تجربه این راه را در عرض چند ثانیه طی كنیم كه همان خلاقیت است.
رئیس جمهوری با بیان اینكه بالاترین امتیاز هنرمندان خلاقیت است و این قدرت تخیل از فكر ، اندیشه و عقل بالاتر است، ادامه داد: هنرمندان با این قدرت عجیب و سرمایه تخیل، آثار هنری خود را به جامعه عرضه میكنند.
روحانی با بیان اینكه تعامل با دنیا نیازمند دانش، علم و هنرمندی است اظهار داشت: با قدرت دیپلماسی توانستیم برای خروج از تحریم پیچیده اولین قدم را در كمتر از صد روز از روی كارآمدن دولت یازدهم برداریم و وعده من به ملت ایران این بود كه در صد روز اول اقدامات مهمی انجام خواهیم داد، لذا توافق موقت در كمتر از صد روز به انجام رسید.
رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: به واسطه این توافق قیمت ارز پایین آمد و امیدواری زیادی در جامعه ایجاد شد و این كار بزرگ به واسطه قدرت دیپلماسی كشورمان بود.
روحانی گفت: در سال 93 قرار بود كه به توافق نهایی دست یابیم كه موانعی در این مسیر ایجاد شد، به غیر از برخی فراز و نشیبهایی كه بعضاً در داخل كشور وجود داشت، فشار دوم بر كشورمان وارد آمد و آن اینكه عربستان در كنار كشورهای همپیمان خود و رژیم صهیونیستی، آمریكاییها را وادار كردند كه مذاكرات را متوقف كند تا آنها قیمت نفت را پایین بیاورند؛ لذا از اواسط سال 93 قیمت نفت به كمتر از یك چهارم یعنی از 120 دلار تا حدود 30 دلار پایین آمد.
رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: به واسطه كاهش شدید قیمت نفت ، اگرچه دولت دچار فشار شد، اما مردم به دلیل اینكه امیدوار بودند مسایل حل و فصل میشود و نسبت به آِینده امیدواری داشتند، چندان احساس فشار نكردند.
روحانی با تأكید بر اینكه سرمایه اجتماعی قدرتی است كه میتواند كشورمان را از مشكلات برهاند، اظهار داشت: از همه هنرمندان و اصحاب هنر توقع و انتظار داریم كه با ابزار هنر سرمایه اجتماعی كشورمان را تقویت كنند چرا كه وجود مشكلات بسیار نتیجه ضعیف شدن سرمایه اجتماعی است؛ درحالی كه دولت، همان دولت سال 92 و 93 است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینكه در سال 94 به توافقی دست یافتیم كه توانست شرایط اقتصادی كشورمان را كاملاً تغییر دهد، گفت: به واسطه این توافق سرمایهگذاریهای عظیمی در كشور شروع و پروژههای عظیمی افتتاح شد كه از آن جمله میتوان به پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره كرد كه به واسطه آن در بنزین خودكفا شدیم و این برجام بود كه زمینه تكمیل ستاره خلیج فارس را فراهم كرد چرا كه احداث این پروژه قبل از برجام آغاز شده بود، اما چرا افتتاح نمیشد؟
روحانی افزود: تمام پمپهای كه برای تكمیل ستاره خلیج فارس نیاز بود، تحت توقیف و تحریم بودند و با افتتاح پروژه ستاره خلیج فارس همه پیمانكاران صراحتاً اذعان میكردند كه این پروژه را آنها نساختند بلكه آن را برجام ساخت و اگر برجام نبود چه بسا ساخت آن 10 یا حتی 20 سال دیگر به اتمام میرسید.
رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: به واسطه برجام همچنین 15 فاز در پارس جنوبی به افتتاح رسید كه در تاریخ افتتاح پروژههای این منطقه بیسابقه بوده است.
روحانی تصریح كرد: آنچه امروز برای همه حائز اهمیت است، وجود فضای مناسب برای كسب و كار، تجارت و فضای امید به آینده است و از شما هنرمندان كه در حوزههای مختلف فعالیت دارید، میخواهم كه با هنرمندی و خلاقیت، امید را در جامعه بازسازی و تقویت كنید.
رئیس جمهوری با تأكید بر اینكه روزهای سختی پیش رو داریم اما به رغم همه سختیها به آینده امیدوار هستم، اظهار داشت: با وحدت و همدلی و برنامهریزی میتوانیم از مشكلات عبور كنیم.
روحانی با بیان اینكه ماه رمضان تمرین قدرت روحی و اراده است، اظهار داشت: شما هنرمندان میتوانید در نسل جوان قدرت روحی و معنوی بزرگی را خلق كنید و با هنر خود میتوانید ماهیت واقعی ماه رمضان را كه همانا توانمندی روحی و معنوی است، برای نسل جوان ترسیم سازید.
رئیس جمهوری با تأكید بر اینكه در برابر زورگویی دشمن هیچگاه تسلیم نخواهیم شد، گفت: ما اهل مذاكره و منطق هستیم، اما ادعای طرفی كه میگوید ما را به میز مذاكره میكشاند، واهی است. ما حاضر نیستیم چنین مذاكرهای را حتی اگر همه قدرتهای عالم پشت به پشت هم بایستند، انجام دهیم.
روحانی تصریح كرد: ملت ایران دارای منطق بوده و اهل مذاكره است و قدرت و توانمندی این موضوع را دارد و تمام دنیا در توافق برجام اعتراف كردند كه ایران به قدری توانمند است كه میتواند با 6 قدرت بزرگ دنیا مذاكره و به توافق برسد.
رئیس جمهوری خاطرنشان كرد: ما در مذاكرات برجام توانستیم 7 قطعنامه سازمان ملل را به دست خود سازمان ملل و شورای امنیت در یك روز ملغی كنیم و این افتخار برای تاریخ ایران و دیپلماسی كشورمان به ثبت رسید. بنابراین ما اهل منطق، مذاكره و گفت وگو هستیم و از هیچكس هراسی نداریم، اما در برابر كسی كه قصد زورگویی دارد، هیچگاه تسلیم نمیشویم.
روحانی با اشاره به اینكه امروز به غیر از 3 الی 4 كشور و رژیم صهیونیستی هیچ كشوری در دنیا حرف آمریكا را تأیید نمیكند، اظهار داشت: سال گذشته در شورای امنیت به ریاست ترامپ، موضوع مطرح شد؛ در این جلسه هر 14 عضو با ترامپ مخالفت و از ایران حمایت كردند و چنین چیزی در تاریخ سازمان ملل سابقه ندارد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینكه هنر نیاز به چارچوبی دارد كه فعالان آن بتوانند فعالیت خود را به واسطه آن ترسیم كنند و در ابهام و تاریكی نمیشود فعالیت درستی انجام داد، اظهار داشت: دولت باید این چارچوب را مشخص كند.
دكتر روحانی با تأكید بر اینكه هیچ قدرتی بالاتر از قدرت ملی و افكار عمومی نیست، تصریح كرد: اگر افكار عمومی و مردم متحداً راهی را چه در سیاست خارجی یا سیاست داخلی و یا فرهنگ و مسایل اجتماعی بخواهند در آن راه ملت یكپارچه، پیروز میشود و این شما هنرمندان هستید كه میتوانید ملت یكپارچه و متحد را برای رونق و حركت رو به جلو و مقاومت در برابر زورگویان بوجود آورید.
رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اینكه تمام نكات مطرح شده در این جلسه درباره رونق كالاهای فرهنگی و هنری و همچنین رفع مشكلات هنرمندان در زمینه ارایه تسهیلات و توسعه فرهنگ و هنر در دولت پیگیری خواهد شد، گفت: آنچه مربوط به دولت باشد در هیأت دولت و درصورت نیاز به قانون، در قالب لوایح به مجلس ارایه خواهد شد.
تاكید بر حضور بیشتر هنرمندان ایرانی از رشته های مختلف در نمایشگاه ها و برنامه های فرهنگی، هنری، موسیقی و سینمایی بین المللی، فراهم شدن فضای مناسبتر برای فعالیت هنرمندان، توجه بیشتر نسبت به حقوق صنفی هنرمندان و رفع دغدغه های معیشتی، درمانی و بیمه ای اصناف مختلف هنری، تامین امنیت شغلی، افزایش هزینه های تولیدات آثار هنری و لزوم حمایت دولت در این بخش،ضرورت فعالیت بیشتر رایزن های فرهنگی ایران در كشورهای خارجی برای فراهم كردن شرایط معرفی آثار هنری،فرهنگی، مد و لباس و صنایع دستی ایران در نمایشگاه ها و بازار های جهانی از جمله درخواست ها، پیشنهادات و مطالب مطرح شده در این جلسه بود.
از دیگر درخواست ها، پیشنهادات و مطالب مطرح شده در این جلسه می توان به قدردانی از تلاش های دولت برای بهبود شرایط صنعت مدلینگ، طراحی و پوشاك در كشور و توجه بیشتر به این بخش، قدردانی از حمایت های دولت در اختصاص ارز دولتی به كاغذ مورد نیاز ناشران داخلی و لزوم تقویت تولید كاغذ ایرانی و همچنین صنعت نشر و فرهنگ كتابخوانی در كشور، ضرورت ارتقای كیفی تولیدات موسیقیایی، لزوم افزایش فضاهای فرهنگی و سالن های نمایش فیلم های سینمایی و تئاتری و بررسی و تجدید نظر بر دریافت ارزش افزوده از آثار هنری و فرهنگی، اشاره كرد.
شبك**1108**1392
رئیس جمهوری در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر:
مهمترین نیاز امروز جامعه، امید به آینده و نشاط است
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۴۴
کد خبر:
83318978
تهران - ایرنا - رئیس جمهوری با تاكید بر اهمیت نقش فرهنگ و هنر بویژه در مقطع حساس كشور اظهار داشت: مهمترین نیاز امروز جامعه، امید به آینده و نشاط است چرا كه احساس غرور ملی و امید و نشاط سرمایه اصلی كشور است و می تواند روند حل مشكلات را تسریع كند.