۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
کد خبرنگار: 982
کد خبر: 83325539
T T
۰ نفر

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: دلایل کاهش صادرات استان در دوماه اول امسال نسبت به سال گذشته باید به صورت علمی و کارشناسی شناسایی شود.

به گزارش ایرنا، سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در کار گروه توسعه صادرات استان مرکزی افزود: بهبود روند صادرات غیر نفتی اهمیت زیادی دارد و باید ابعاد این حوزه اقتصادی با دقت و جدیت در کارگروه استان رصد شود.
وی اظهارداشت: صادرات استان مرکزی در دو ماه امسال ۳۰ میلیون دلار نسبت به مدت مشابه قبل کمتر شده است.
استاندار مرکزی گفت: ۱۷۷ میلیون دلار صادرات در دو ماه نخست سال از استان انجام شده و اکنون به ۱۴۶ میلیون دلار رسیده که از نظر ارزش ۳۱ میلیون دلار کمتر صادرات انجام شده است.
آقازاده افزود: در صورتی که میزان صادرات استان کمتر از سال های قبل ادامه پیدا کند نگران کننده است و در این راستا باید همه دستگاه ها تلاش موثری داشته باشند.
استاندار مرکزی گفت: دبیرخانه تخصصی در کارگروه صادرات استان تشکیل می شود و بخش خصوصی باید در آن حضور فعالانه داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: صادرات استان مرکزی در دو ماه پارسال یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار بوده است.
«محمدرضا حاجی پور» افزود: استان سال گذشته ۱۲۲ درصد افزایش صادرات هیدروکربنات را داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: این استان در صادرات چیپس سیب زمینی نیز در سال گذشته با ۸۵ درصدی همراه بوده است.
حاجی پور افزود: محصولات صادراتی استان به ۸۴ کشور هدف از جمله عراق، افغانستان، ترکیه و پاکستان ارسال شده است.
وی اظهارداشت: میزان واردات به استان مرکزی نیز ۱۶۴ هزارتن به ارزش ۴۰۲ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه قبل از نظر وزنی ۹درصد و از نظر ارزش ۲۱ درصد بیشتر شده و اغلب آنها از کشورهای چین، ترکیه، ایتالیا، آلمان و هند بوده است.
حاجی پور افزود: ۴۶۶ میلیون دلار صادرات غیر نفتی در استان برای سال جدید پیش بینی شده است.
وی اظهارداشت: اهداف عملکردی صادرات امسال با ترکیب ۶۶۰ میلیون دلاردر حوزه صنعت، ۴۲۲ میلیون دلار در پتروشیمی ،۸۵ میلیون دلار در معدن، ۶۵ میلیون دلاردر کشاورزی، ۱۲ میلیون دلار در حوزه فرش و بقیه در سایر محصولات است.
وی تاکید کرد: اعزام ۶ هیات تجاری از استان به کشورهای خارجی و پذیرش چهار هیات تجاری نیز در سال جاری هدفگذاری شده است.
بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می کنند.
۶۹۹۱/۶۰۱۳/