در اين مطلب با عنوان 'پسروي دريا و فرصت هاي طلايي كمش دفه' مي خوانيم: غالبا زماني كه از پسروي دريا صحبت مي شود به ابعاد و عوارض منفي اين پسرفت فكر مي كنيم. واقعيت هم اين است كه پديده پسروي دريا ابعاد و عوارض منفي زيادي بر اكولوژي و اقتصاد مناطق ساحلي بر جاي مي گذارد.
درياي خزر در زمره پهنه هاي آبي است كه در دهه هاي گذشته دوره هاي متناوب پسرفت و پيشرفت را طي كرده است. در يك دهه گذشته نيز دوره پسروي اين دريا به شكل مشهودي در مناطق ساحلي قابل رؤيت است. اين شرايط را با اندكي دقت در سواحل دو شهرستان بندرتركمن و گميشان به وضوح مي توان مشاهده كرد.
كمش دفه نيز به عنوان قديمي ترين شهر تركمن به عنوان شهري شناخته مي شود كه اقتصاد آن پيوندي گسست ناپذير با دريا دارد. كمش دفه از دريا و دريا از كمش دفه جدايي ناپذير است اما اين شهر و سواحل آن نيز از پديده پسرفت دريا متأثر شده است.
در يك سال اخير روند پسرفت آب در كمش دفه بسيار سرعت پيدا كرده و علاوه بر بخش هاي قابل توجهي از تالاب اين شهر، بخش هايي از دريا نيز به خشكي سواحل اضافه شده اند. اين يك تهديد آشكار براي اكولوژي و آينده اقتصاد متكي به صيادي اين شهر است.
اما در اين ميان برخي صاحب نظران بر اين اعتقاد هستند كه هنر مديريت اين است كه تهديد را تبديل به فرصت نمايد. پديده پسروي دريا در سواحل غربي كمش دفه نيز يك فرصت طلايي و بي نظير را براي اين شهر فراهم كرده است. اين فرصت طلايي نيز قابليت هاي تأسيسات متعلق به شيلات گلستان و در راس آن ها تأسيسات صيدگاه شيلات خواجه نفس است.
اين صيدگاه كه در دهه هاي گذشته به عنوان يكي از بزرگترين مراكز استيصال خاويار در درياي خزر به حساب مي آمد، در شرايط كنوني با پسرفت آب كاملا در خشكي قرار گرفته است.
در اين شرايط طبيعتا اين تأسيسات بزرگ ديگر به درد كارهاي شيلات گلستان نمي خورد و از اين جهت مي توان از اين ظرفيت براي جذب گردشگر به اين منطقه استفاده كرد.
طبيعت و فضاي اين منطقه بي نظير است و دسترسي به آن نيز براحتي ميسر است.
در اين زمينه شنيديم كه شيلات گلستان در ابتدا تصميم به تخريب اين تأسيسات داشت، اما با رايزني ها و تلاش هاي مسئولان شهرستان و از جمله فرماندار گميشان جناب آقاي ضمير زمينه هاي مناسبي براي تبديل اين تأسيسات به يك مركز گردشگري فراهم شده است.
ما به همه مسئولان فعال در اين زمينه خدا قوت مي گوييم و اعتقاد داريم دست بر روي مسئله مناسبي گذاشته اند و انشاءا.. با پيگيري مناسب امور اين زمينه مي تواند علاوه بر تامين منابع مناسب مالي براي شهر، زمينه اشتغال بخشي از جوانان بيكار شهر را كه متاسفانه تعداد آن ها نيز كم نيست را فراهم آورد.
6159/6203
پايگاه خبري 'تركمن سسي' در مقاله اي نوشت: با پسروي آب درياي خزر در سواحل شهر كمش دفه تأسيسات صيدگاه شيلات كاملا در خشكي قرار گرفته كه ديگر به كار شيلات نمي آيد لذا از اين ظرفيت مي توان براي جذب گردشگر استفاده كرد.