به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارتخانه یاد شده، با گشایشهای ایجاد شده در روابط خارجی كشور پس از استقرار دولت یازدهم، شاهد دستاوردهای قابل توجهی در عرصههای گوناگون و بویژه اقتصادی بودیم كه از آن جمله میتوان به رشد سرمایه گذاری خارجی اشاره كرد.
از ابتدای دولت دوازدهم تاكنون در حوزه صنعت، معدن و تجارت 38 پروژه با حجم سرمایه گذاری خارجی یك میلیارد و 980 میلیون دلار با حضور سرمایه گذاران خارجی به تصویب رسیده و برای تمامی این پروژهها جواز تأسیس صادر و زمین مورد نیاز تخصیص یافته و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
** پیگیری برای نهایی كردن 70 قرارداد و تفاهم نامه
علاوه بر این مذاكره های و پیگیریهای مربوط به نهایی كردن نزدیك به 70 فقره قرارداد و تفاهم نامه در حال انجام نیز هست.
انتقال فناوری روز و تكنولوژیهای پیشرفته به داخل، تولید صادرات محور و دسترسی به بازارهای بینالمللی، همكاریهای اقتصادی بلند مدت با تاكید بر افزایش كیفیت محصولات داخلی، تكمیل زنجیرههای تولید داخل و اتصال به زنجیره جهانی به عنوان راهبرد اساسی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این سرمایه گذاری ها بوده است.
پراكندگی جغرافیایی این سرمایه گذاریها نیز از نكات قابل توجه است كه میتواند مورد اشاره قرار بگیرد.
** بیشترین طرحهای سرمایه گذاری خارجی در خراسان رضوی
برپایه این گزارش، از 38 پروژه یاد شده، استان خراسان رضوی هشت پروژه، استانهای تهران و آذربایجان شرقی هر كدام چهار پروژه، استان مركزی سه پروژه و استانهای فارس، اصفهان، سیستان و بلوچستان و زنجان هركدام 2 پروژه را به خود اختصاص دادند.
همچنین استانهای قزوین، بوشهر، كردستان، كرمان، گیلان، مازندران، هرمزگان، اردبیل، خراسان جنوبی، البرز هر كدام یك پروژه داشتند و یك پروژه نیز در حوزه سرمایه گذاری در پخش و ایجاد شبكه توزیع مواد غذایی برای هتلها، رستورانها و كترینگ در سراسر كشور بوده است.
** تكمیل 9 پروژه بر پایه گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیشرفت فیزیكی 9 پروژه یادشده 100 درصد و پنج پروژه نیز با پیشرفت فیزیكی بالای 60 درصد هستند.
از سوی دیگر 16 پروژه از مجموع 38 پروژه در مرحله مقدماتی و چهار پروژه در حال اجرا هستند و پیشرفت فیزیكی چهار پروژه باقیمانده زیر 60 درصد است.
** سرمایه گذاری شركتهای افغانستانی در 9 پروژه
سرمایه گذاران این پروژهها از كشورهای اروپایی، آسیایی و آمریكای شمالی هستند و افغانستان با 9 سرمایه گذاری بیشترین تعداد پروژه را به خود اختصاص داده است.
تركیه پنج پروژه، آلمان و فرانسه هر كدام چهار پروژه، عراق و چین و كره جنوبی هر كدام سه پروژه، آذربایجان و امارات هر كدام 2 پروژه و كشورهای پاكستان، اتریش، هنگ كنگ، روسیه ، آمریكای شمالی و ایتالیا نیز هر كدام یك پروژه داشتند. برخی سرمایه گذاری ها در قالب شركتهای مشترك بین دو كشور خارجی انجام گرفته بود.
در ادامه این گزارش آمده است: نسبت مشاركت خارجیها در 20 پروژه از 38 پروژه یاد شده به صورت 100 درصدی و چهار پروژه نیز بالای 50 درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، شهریورماه گذشته «افروز بهرامی» مدیركل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت از جذب هفت میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش های صنعتی، معدنی و بازرگانی كشور در دوره پسابرجام خبر داد كه این آمار صرفنظر از قراردادهایی است كه نهایی شده یا به امضا رسیده است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065* 6075
تنظیم: محمد ملك دار* ناشر: زهرا هجینی نژاد
در راستای برجام انجام شد؛
تصویب 38 پروژه با 1.98 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم
۹ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۵۹
کد خبر:
82780126
تهران- ایرنا- وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد: تصویب 38 پروژه با حجم سرمایه گذاری خارجی یك میلیارد و 980 میلیون دلاری در حوزه صنعت، معدن و تجارت از آغاز دولت دوازدهم تاكنون از جمله دستاوردهای برجام است، علاوه بر آن نهایی كردن 70 قرارداد و تفاهم نامه دیگر نیز در دست پیگیری است.