مهدي كرباسيان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا درباره بهره برداري از توليد آهن اسفنجي مجتمع فولاد ني ريز كه امروز در آييني با حضور معاون اول رئيس جمهوري صورت مي گيرد، افزود: اين واحد توليدي به عنوان سومين واحد احياي مستقيم كشور محصولات خود را به روش ايراني 'پرد' توليد مي كند.
وي اظهار كرد: بهره برداري از بخش آهن اسفنجي مجتمع فولاد ني ريز با ظرفيت ساليانه 800 هزار تن، يكي از هفت طرح فولادي كشور بود كه امروز به بهره برداري مي رسد.
به گفته اين مقام مسئول، پيش از اين نيز طرح هاي فولادي سفيد دشت (چهارمحال و بختياري)، ميانه و شادگان (خوزستان) در اين حوزه صنعت به بهره برداري رسيده بود.
رئيس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) بيان كرد: حُسن اصلي اجراي اين طرح، استفاده از فناوري بومي 'پرد' است كه از سوي شركت مهندسي معادن و فلزات( MME) متعلق به ايميدرو طراحي شده است.
به گزارش ايرنا، وجود ذخاير عظيم گازي در كشور، توسعه فرايندهايي با محوريت استفاده از اين نعمت الهي را در چشم انداز 20 ساله كشور به شدت مورد توجه قرار داده است. به طوري كه با توجه به نقش مولد صنعت فولاد ، برنامه اي هدفمند براي گسترش و رونق آن در چشم انداز توسعه اقتصادي ايران اسلامي تدوين شده است.
يكي از مهمترين دستاوردهاي كسب شده در اين زمينه، بهينه سازي فرايند توليد فولاد به روش PERSIAN REDUCTION است كه با نام تجاري PERED (پرد) از سوي شركت مهندسي معادن و فلزات MME به عنوان نقطه اي عطف در صنعت فولاد كشور معرفي شده است.
فناوري PERED (پرد) بومي سازي شده با تكيه بر اصول علمي و تجربيات متخصصين ايراني است. با روشن شدن مشعل هاي فولاد شادگان به عنوان نخستين طرح فولادي PERED كشور، گامي بلند در مسير جديد براي توليد آهن اسفنجي كشور آغاز شد. فناوري PERED با ظرفيت صادرات دانش فني آن آينده صنعت فولاد را تضمين مي كند.
يكي از مهمترين مزيت هاي فناوري پرد، كاتاليست هاي منحصر بفرد آن است كه با ويژگي طول عمر بيشتر و تسريع در شكست گازهاي احيايي در قلب ميفرمرهاي فولادي PERED مي تپد.
** اشتغالزايي براي حدود يك هزار نفر
كرباسيان در ادامه بيان داشت: با بهره برداري از طرح توليد آهن اسفنجي مجتمع فولاد ني ريز ، ايران به رتبه نخست جهان در توليد آهن اسفنجي صعود مي كند كه با برخورداري از نعمت گاز و معادن سنگ آهن فراوان، ارزش اقتصادي بسيار خوبي براي كشور ايجاد خواهد كرد و گامي ديگر در راستاي جلوگيري از خام فروشي محسوب مي شود.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به قرار داشتن معادن سنگ آهن فراوان در ني ريز و محل ساخت اين مجتمع، پيش بيني مي شود توسعه خوبي را در اين منطقه شاهد باشيم.
كرباسيان اظهار داشت: اشتغال مستقيم 250 تا 300 نفر و سه برابر همين تعداد اشتغال غيرمستقيم كه بطور عمده مربوط به جابجايي محصولات توليد شده است، از اجراي اين طرح پيش بيني مي شود.
وي يادآوري كرد: طرح فولاد ني ريز به دليل برخي مشكلات در آغاز دولت يازدهم متوقف مانده بود و پيشرفت مناسبي نداشت، اما با رفع مشكلات و با سرمايه گذاري شركت 'غدير' كه بيشترين مشاركت مالي را در اين طرح داشت، فعال شد.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ابراز اميدواري كرد كه تا 2 سال آينده بخش فولاد اين طرح به ظرفيت 800 هزار تن نيز به بهره برداري برسد.
به گزارش ايرنا، پيش از اين جمهوري اسلامي ايران با توليد 20.5 ميليون تن آهن اسفنجي در سال 2017 كه بيش از 28 درصد كل توليد جهاني محسوب مي شود، رتبه دوم را پس از هند به خود اختصاص داده بود.
شركت فولاد غدير ني ريز با سهام داري 65 درصد سرمايه گذاري غدير و 35 درصد ايميدرو تشكيل و به عنوان كارفرما وظيفه تكميل پروژه را به عهده گرفت.
واحد آهن اسفنجي ني ريز، در منطقه قطرويه شهرستان ني ريز در استان فارس قرار دارد.
شهرستان ني ريز در 192 كيلومتري شرق شيراز قرار دارد.
3065/ 2027
مصاحبه: محمد ملك دار* انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت:
آغاز توليد آهن اسفنجي در ني ريز فارس گامي ديگر در مسير جلوگيري از خام فروشي است
۷ بهمن ۱۳۹۶، ۹:۰۶
کد خبر:
82809150
شيراز- ايرنا- معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: بهره برداري از طرح فولاد ني ريز و ارتقاي ايران به رتبه نخست توليد آهن اسفنجي در جهان، گامي ديگر در جهت جلوگيري از خام فروشي است.