به گزارش روز شنبه ايرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمد شريعتمداري» در نشست با روساي سازمان هاي استاني صنعت، معدن و تجارت افزود: بايد همه امكانات براي اين موضوع مهم در سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني، معاونت معدني وزارتخانه و ايميدرو بسيج شوند.
وي اظهار كرد: سال 97 مشاركت ايدرو و ايميدرو در پروژه هاي مختلف را بيشتر از سال هاي گذشته شاهد خواهيم بود، اين دو سازمان مي توانند معادل 9 هزار ميليارد ريال بابت بدهي هاي خود ضمانت نامه صادر كنند و تا 49 درصد اجازه مشاركت در پروژه هاي مختلف را دارند.
به گزارش ايرنا، پيش از اين «مهدي كرباسيان» معاون وزير صنعت معدن و تجارت اعلام كرده بود: پنج درصد از توليد ناخالص داخلي كشور از بخش معدن و صنايع معدني است، اما با اين وجود 22 درصد صادرات كشور در اين حوزه انجام مي شود.
** نهايي شدن طرح نوسازي صنعت نساجي
وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به برنامه هاي مربوط به طرح نوسازي صنايع گفت : طرح نوسازي صنايع حوزه صنايع نساجي تهيه و در 13 سرفصل نهايي شده است.
وي ادامه داد: برنامه توسعه فعاليت هاي صنعت خودروسازي آخرين مراحل ويرايش نهايي خود را مي گذراند و برنامه توسعه فعاليت هاي صنايع معدني بويژه فولاد در ستاد فولاد نهايي شده و تا پايان سال ابلاغ مي شود.
شريعتمداري تاكيد كرد: دورنماي سال 97 در حوزه صنعت و توليد مثبت و خوب است و بخش قابل ملاحظه اي از آنچه مورد نظر بوده در مجلس تصويب و ابلاغ شده است.
وي تصريح كرد: مجموعه احكام مصوب شده در مجلس تصوير روشني از سال آينده به ما مي دهد و پيگيري روساي سازمانها در استانها و پافشاري آنها براي رسيدن به اهداف ضرورت دارد.
** طرح نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي
شريعتمداري با اشاره به اجراي طرح نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي در سال آينده، گفت: اين اقدام حركت قابل توجهي است و سهم 70 هزار دستگاهي هدفگذاري شده براي سال نخست اين طرح در سال 97 بايد محقق شود.
وي تاكيد كرد: نوسازي خودروهاي سنگين معادن نيز بايد در طرح نوسازي خودروهاي سنگين گنجانده شود.
به گزارش ايرنا، تعداد خودروهاي جايگزين شده در سه سال اجراي طرح 202 هزار و 500 دستگاه است كه منابع اختصاص يافته از سوي دولت معادل قطعات منفصله خودرو (بيش از هفت ميليارد دلار) برآورد شده است.
در اين طرح سهم تسهيلات بانكي 212 هزار و 600 ميليارد ريال و آورده متقاضي 183 هزار ميليارد ريال خواهد بود.
** استان ها، كشور صادراتي مشخص داشته باشند
اين مقام مسئول تصريح كرد: سازمان توسعه تجارت در نخستين فرصت بايد با تغيير ساختار مانند سازمان هاي صادراتي جهان در جايگاه واقعي خود براي حمايت از صادرات قرار بگيرد، همچنين در استان ها بايد با توجه ويژه به صادرات و تجارت خارجي، بخش هاي صادراتي فعال شوند و همه استان ها كشور صادراتي مشخص و هدفگذاري مشخص داشته باشند.
وي گفت: به موضوع آموزش و مديريت در سال 97 بايد توجه ويژه داشته باشيم؛ در اين پيوند، ايدرو و ايميدرو براي كمك به آموزش استان ها بايد برنامه داشته باشند.
برپايه اين گزارش، استفاده از ظرفيت اصناف بويژه صنوف توليدي، واحدهاي كوچك و متوسط (sme)ها در توسعه صادرات موضوع مهم ديگري بود كه شريعتمداري در اين نشست بدان اشاره كرد و افزود: اين مهم بايد در اولويت سازمان توسعه تجارت باشد و عملكرد استان ها را در اين زمينه مورد ارزيابي و بررسي قرار دهد .
ايجاد مراكز تجاري در خارج از كشور و راه اندازي فروشگاه هاي بزرگ و زنجيره اي و توجه به فعاليت هاي دانش بنيان و واحدهاي صادرات گرا، موضوعات مهم ديگري بودند كه به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت بايد در دستور كار قرار گيرد و به صورت جدي در برنامه ها ديده شود و براي نوسازي واحدهاي صنعتي، بايد واحدهاي توليدي صادرات گرا و دانش بنيان در اولويت باشد.
وي ادامه داد: استان ها دفاتر خود را براي جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي در سطح منطقه خود فعال و بايد از كيك سرمايه گذاري خارجي سهم بيشتري بگيرند، همچنين همه پرداخت ها و مصارف منابع دولتي از جمله مابه التفاوت پرداخت سود بانكي بايد هدفمند بوده و به افزايش ثروت كشور كمك كند.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*6075
تهران- ايرنا- وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: حوزه معدن و توجه به اكتشاف اولويت اصلي اين وزارتخانه در سال آينده خواهد بود؛ در اين پيوند، اصلاح مقررات معدني در دستور كار است و واگذاري پهنه هاي غيرفعال به مردم براي فعال كردن آنها از مهمترين برنامه هاست.