۹ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۲۲
کد خبر: 82846398
T T
۰ نفر
یك مسوول: سهم ایران از تجارت جهانی سنگ های قیمتی ناچیز است

تهران- ایرنا- مدیر موزه علوم زمین سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور گفت: امروز حجم تجارت جهانی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به یكهزار میلیارد دلار می رسد، اما ایران سهم ناچیز سالیانه حدود پنج صدم درصد از این رقم را به خود اختصاص داده است.

' بهرام صادقی ' روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: واقعیت این است كه ایران دارای یك درصد جمعیت جهان و هفت درصد منابع طبیعی و ذخایر دنیا است، بنابراین از شایستگی برخورداری از یك درصد تجارت جهانی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی برخوردار است.
به گفته وی صادرات سنگ قیمتی و نیمه قیمتی ایران به شكل خام صورت می گیرد و سنگ های فراوری شده بدلیل نبود یا كمبود ماشین آلات سهم چندانی در صادرات ندارند.
صادقی، فعال سازی سیستم كاداستر برای ثبت اینترنتی محدوده های اكتشافی را یك مزیت دانست تا مكتشفین از حقوق این مهم برخوردار شوند، زیرا در گذشته نبود این سیستم پیامد سوء استفاده هایی را به دنبال داشت.
وی یادآور شد: ایران همواره به عنوان یكی از 10 كشور شاخص معدنی جهان معرفی شده، اما آمارها نشان می دهد كه تركیه و تایلند به ترتیب سالیانه 20 و 40 میلیارد دلار درآمد از محل صادرات سنگ قیمتی و نیمه قیمتی دارند، این درحالی است این كشورها قابل مقایسه با پتانسیل ایران در این بخش نیستند.
صادقی افزود: تایلند فاقد معادن سنگ قیمتی است و با صدور سنگ های خام قیمتی و نیمه قیمتی ایران، بالاترین ارزش افزوده را با تراش آنها بدست می آورد.
وی گفت: هندوستان امروز با بهره گیری از سیاست ایران در زمینه بافت فرش در خانه های روستایی، سنگ های نیمه قیمتی را در خانه های روستائیان تراش و صیقل می دهد و با پرداخت دستمزد به آنها، بازارهای صادراتی را به این ترتیب اشباع می سازد.
به گفته صادقی، سالهای گذشته در ایران 200 محدوده سنگ قیمتی و نیمه قیمتی شناسایی شده، اما در زمینه بهره برداری دقیق و صحیح كارهای اصولی صورت نگرفته است .
كارشناس سنگ های قیمتی تصریح كرد: بخش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی استعداد خوبی در زمینه ایجاد اشتغال دارد، بگونه ای كه می تواند سالیانه 100 هزار نفر را به شكل مستقیم و غیر مستقیم در این بخش جذب كند .
به گزارش ایرنا، اطلاعات منتشر شده نشان می دهد در ایران انواع عقیق،گارنت (مانند اواروویت، گراسولا ،پیروپ و دیمانتوئید، در كوهی، ترمالین، یشم ، جاسپر آندروزیت، اپیدوت ، آمتیست و فیروزه وجود دارد.
اكنون پتانسیل هاي معدني موجود در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، فارس، كرمان، خراسان رضوی، ایلام، اردبیل، بوشهر، زنجان و خراسان جنوبی به عنوان مناطق مستعد نسبت به دیگر نقاط كشور در زمینه انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی معرفی شده اند.
اقتصام ** 1559 **1597