به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این تارنمای خبری تحلیلی با انتشار خبری به نقل از منابع موثق در وزارت تجارت و صنعت پاكستان اعلام كرد:دولت پاكستان طی سال های اخیر به دلیل تحریم ها علیه ایران تمایلی به گسترش روابط تجاری با ایران نداشت، اما اكنون خود را برای گشودن روابط بانكی با این كشور همسایه آماده می كند.
براساس این خبر، مسئولان بلند پایه وزارت تجارت و صنعت پاكستان با حضور در نشست كمیته تجارت مجلس ملی پاكستان اعلام كردند كه پس از سفر 'محمدجواد ظریف' وزیر امورخارجه ایران و هیات همراه تجاری وی به پاكستان اكنون همه شرایط برای گسترش روابط تجاری و بانكی بین دو كشور هموار شده است.
به گفته این مقامات، رئیس و معاونان بانك های مركزی دو كشور اخیرا در تماس با یكدیگر درباره نحوه آغاز روابط بانكی و گشودن شعبه بانك های مختلف در دو كشور به رایزنی پرداختند.
مسئولان وزارت تجارت و صنعت پاكستان گفتند كه اسلام آباد از نزدیك روابط دیگر كشورهای جهان با جمهوری اسلامی ایران را دنبال می كند.
این مقامات گفتند: اخیرا یك نشست مهم در وزارت خارجه پاكستان برگزار شد كه در آن دستاوردهای سفر وزیر امور خارجه ایران به این كشور و نحوه گسترش روابط تجاری و بازرگانی بین تهران و اسلام آباد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیم های مهمی نیز اتخاذ شد.
قرار است بزودی مسئولان بلند پایه بانك مركزی پاكستان با حضور در این كمیته، اعضا را در جریان آخرین پیشرفت های صورت گرفته برای احیاء روابط بانكی بین پاكستان و ایران قرار دهند.
پیشتر پرویز ملك وزیر بازرگانی و صنعت نساجی پاكستان اعلام كرده بود به دلیل برخی ملاحظات و نگرانی ها، بانك های پاكستانی تمایل چندانی برای احیاء روابط بانكی با ایران از خود نشان نمی دهند.
وی خاطرنشان كرد:هند با وجود همین نگرانی ها توانسته است روابط بانكی را با ایران احیاء كند و از فرصت های تجاری در ایران استفاده كند .
رئیس كمیته تجارت و صنعت مجلس ملی پاكستان با اظهار ناخرسندی از عملكرد ضعیف دولت برای گسترش روابط تجاری و بازرگانی با ایران گفته بود:طی چهار سال گذشته برخی كشورهای جهان با وجود تحریم ها علیه ایران توانستند سطح روابط تجاری با این كشور را حفظ كرده و از این طریق سود ببرند.
سرتاج محمد خان گفت:پاكستان برای حل مشكل انتقال پول از طریق بانك همانند دیگر كشورهای جهان می تواند از سیستم داد و ستد متقابل كالا استفاده كند.
مسئولان بلند پایه وزارت تجارت و صنعت پاكستان نبود كانال های بانكی بین دو كشور را عامل اصلی كاهش سطح تجارت با ایران دانسته و گفتند كه باید این مانع هر چه زودتر برداشته شود .
در این نشست همچنین درباره روند رو به رشد سبقت گرفتن واردات كالاها بر صادرات این كشور كه به خسارت مالی منجر می شود اظهار نگرانی شد و از دولت خواسته شد تا با ارائه تسهیلات لازم به تجار این كشور زمینه گسترش روابط تجاری با ایران را فراهم كند.
در این نشست ضمن اشاره به فرصت های طلایی در ایران برای بخش صنعت و كشاورزی پاكستان بر رفع موانع در سریع ترین زمان تاكید شد.
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز مسئولان عالی رتبه پاكستان به ویژه رییس مجلس ملی و رییس بانك مركزی این كشور در خصوص برقراری روابط بانكی با ایران در هفته های پیش رو قول مساعد داده بودند.
فعالان اقتصادی دو كشور نیز در نشست های مختلف، برقرار نشدن ارتباطات بانكی را مشكل عمده بر سر راه گسترش میزان مبادلات دو جانبه اعلام كرده اند.
به گفته فعالان اقتصادی، پیش نیاز افزایش حجم مبادلات بازرگانی میان ایران و پاكستان ، فراهم بودن روابط بانكی مناسب است و این ابزاری است كه می توان با استفاده از آن افزایش حجم مبادلات دو كشور به پنج میلیارد دلار را محقق كرد.
شبك**آساق**6125**1708
اسلام آباد - ایرنا - تارنمای خبری تحلیلی اقتصادی 'پروفیت'پاكستان با انتشار خبری اعلام كرد كه دولت این كشور به منظور گسترش روابط تجاری و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران آماده است تا هر چه سریع تر كانال های ارتباطی بانكی خود را با كشورمان احیاء كند.