به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «اردشیر سعدمحمدی» روز دوشنبه در دومین همایش بین المللی اكتشاف مواد و صنایع معدنی در محل هتل المپیك تهران افزود: در سال های گذشته به طور متوسط سالیانه 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش كشف و شناسایی انجام شده است.
وی ادامه داد: امروز اتحادیه اروپا 20 عنصر راهبردی معدنی را برای پنج سال آینده تعریف كرده است و در این راستا ایران نیز باید بداند سمت و سوی عناصر استراتژیك چیست و دلایل آن را تحلیل كند تا مباحث اكتشاف را به صورت جهتدار پیش ببرد.
وی افزود: ایمیدرو در ساله های گذشته اكتشاف در سطحی به وسعت 305 هزار كیلومتر مربع در كشور را آغاز كرد كه تاكنون 225 هزار كیلومترمربع آن به پایان رسیده و تكلیف 400 محدوده در 65 پهنه مشخص شده است.
به گفته این مقام مسئول، تاكنون 96 هزار كیلومتر مربع پهنه برای انجام عملیات ژئوفیزیك هوایی عملیاتی شده و نتیجه همه این اقدامات، كشف و شناسایی پهنه های جدید زغال سنگ، مس، روی و غیره در كشور بوده است.
سعدمحمدی گفت: با وجود كارخانجات المهدی، ایرالكو و هرمزال 430 هزار تن ظرفیت برای آلومینیوم در كشور تعریف شده و با سرمایه گذاری یك میلیون تنی در آلومینیوم جنوب در لامرد، ظرفیت تولید آلومینیوم به بیش از یك و نیم میلیون تن افزایش خواهد یافت.
این مقام مسئول ادامه داد: برای تحقق این هدف نیازمند سه میلیون تن ظرفیت سازی برای آلومینا و 6 میلیون تن ظرفیت سازی برای بوكسیت هستیم.
معاون ایمیدرو یادآور شد: برای تحقق ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد در سال 1404 نیازمند ظرفیت سازی 160 میلیون تنی برای سنگ آهن هستیم، بنابراین باید همواره برنامه داشته و هدفمند حركت كنیم، زیرا موفقیت جز با برنامه، بینش و تفكر میسر نمی شود.
وی همچنین خواستار توجه بیشتر به مباحث آموزشی شد و یادآوری كرد: امروز مهندسان اكتشاف معدنی در حالی از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند كه واحدی تحت عنوان طراحی و اكتشاف نمی گذرانند.
سعدمحمدی همچنین خواستار توجه به موضوع اقتصاد در انجام فعالیتهای معدنی شد و گفت: در طرح های اكتشافی اگر قرار است اقتصادی عمل كنیم، باید تعداد حفاری ها و معادن، مكان های آنها و غیره مشخص باشد و در این زمینه باید خود را با دانش و تحولات روز جهان تطبیق دهیم.
** لزوم توجه به آینده پژوهی در بخش معدن
در این آیین همچنین «محمدرضا بهرامن» رئیس خانه معدن ایران گفت: باید با نگاه آینده پژوهی، بخش معدن كشور را تعریف كنیم.
وی یادآور شد: بدون تكمیل مساله اكتشاف نمی توان به توسعه در بخش معدن دست یافت، در این راستا لازم است تا سازمان زمین شناسی به 45 سال قبل برگردد و با نگاهی كه در آن زمان وجود داشت به سرمایه گذاری بپردازد.
بهرامن خاطر نشان كرد: نقشه راه توسعه بخش معدن و صنایع معدنی حدود چهار ماه است كه تدوین شده، اما مبحث مهم آینده پژوهی در آن به خوبی دیده نشده است.
وی تاكید كرد: باید سرمایهگذاریها در بخش معدن را به سرعت به سمت اعماق ببریم، هر چند در این زمینه اقداماتی آغاز شده اما باید جسارت آن را داشته باشیم كه با نگاه سرمایه ای آن را به پیش ببریم.
** دومین نمایشگاه بین المللی اكتشافات مواد معدنی گشایش یافت
به گزارش ایرنا، امروز دومین نمایشگاه بین المللی اكتشافات مواد معدنی در محل هتل المپیك گشایش یافت؛ این نمایشگاه با نگرش ویژه بر توسعه پایدار برپا شده و همزمان با آن آن دومین همایش بینالمللی اكتشافات مواد معدنی نیز با حضور نمایندگانی از كشورهای استرالیا، آلمان، چین، كانادا و آمریكا برگزار می شود.
برگزاری و بازگشایی پیشنهادات مزایده چند محدوده معدنی سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور، انتخاب اكتشاف گران و پیشكسوتان برتر اكتشاف، حمایت از منتخبان ایده های ارائه شده در استارتاپ های علوم زمین و معدن و همچنین ایجاد فضاهای گفت وگوی متقابل (بی تو بی) از دیگر برنامههای این همایش و نمایشگاه بین المللی است.
«محمود بندرچی» رئیس ستاد برگزاری این رویداد به ایرنا گفت: نمایشگاه اكتشاف مواد معدنی با محوریت ضرورت بازنگری و به روزآوری استراتژی اكتشاف، تسهیل قوانین و دستورالعملهای اكتشاف، استفاده از فناوری و دانش روز در حمایت از طرح های نوآورانه و خلاقانه و توانمندسازی منابع انسانی برپا شده است.
بندرچی با بیان اینكه اكتشاف اصلی ترین مرحله در توسعه معادن كشور و همچنین نخستین حلقه در چرخه فعالیت های معدنی محسوب می شود، گفت: شناخت مراحل كشف مواد معدنی و زیرساختهای لازم نیاز به توسعه اطلاع رسانی و تامین لایه های اطلاعاتی و شفاف سازی برای دسترسی به اطلاعات مرتبط است.
در این نمایشگاه و همایش كه در فضایی به وسعت سه هزار مترمربع برپا شده و تا دهم بهمن از ساعت 10 تا 17 در محل هتل المپیك تهران برپاست، دهها شركت داخلی و خارجی و سخنرانان و نمایندگانی از كشورهای استرالیا، آلمان، چین، كانادا و آمریكا حضور دارند.
اقتصام** 3065**9132*2025
تهران- ایرنا- معاون طرح های معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: در پنج سال گذشته بیش از 130 هزار متر حفاری معدنی به همت ایمیدرو و شركت های تابعه آن انجام شده است.