رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در باره واحدهاي 'شمش نگين' و 'توس حجت' مربوط به توليد شمش فولاد به خبرنگار ايرنا گفت: اين دو واحد چند سال قبل به دليل اختلافات مديريتي و مشكل در تامين سرمايه در گردش و مواد اوليه تعطيل شده بود.
راضيه عليرضايي افزود: با ورود سرمايه گذار جديد از بخش خصوصي همچنين به روزرساني ماشين آلات و بازسازي خط توليد، اين دو واحد با سرمايه گذاري 30 ميليارد ريال و 10 ميليون يورو دوباره فعاليت خود را آغاز كرد.
وي اظهار داشت: در اين دو واحد شمش فولادي و مقاطع فولادي توليد مي شود و 250 نفر در واحد 'شمش نگين' و 100 نفر در واحد 'توس حجت' مشغول فعاليت هستند كه با ورود ماشين آلات از كشور تركيه، خط توليد تيرآهن هاي شماره هاي 12، 14 و 16 نيز به آن افزوده مي شود.
وي گفت: خط توليد تيرآهن اين واحد تا فروردين ماه امسال به بهره برداري مي رسد و با راه اندازي آن براي 150 نفر ديگر شغل فراهم مي گردد.
عليرضايي افزود: در واحد شمش نگين، كوره الحاقي آن بازسازي و تبديل به كوره قوس شده و اين نخستين واحد بعد از شركت فولاد خراسان در استان است كه در آن نسبت به نصب كوره قوس الكتريكي اقدام شده است.
وي اظهار داشت: تاكنون مطالعات ژئوفيزيك در 12 هزار كيلومترمربع از اين استان انجام و 39 آنومالي و نقطه اميد بخش براي ذخاير معدني شناسايي شده است.
وي گفت: ذخاير پيش بيني شده 39 آنومالي معدني اميدبخش در خراسان رضوي 800 ميليون تن است كه تا 1.2ميليارد تن افزايش خواهد يافت.
عليرضايي افزود: براساس برنامه ريزي انجام شده تا سال 1400 ظرفيت توليد فولاد در كشور به 55 ميليون تن مي رسد كه سهم خراسان رضوي از اين ميزان 10 ميليون تن است.
وي افزايش توليد كنسانتره مس از 13 هزار تن در سال 92 به 27 هزار و 100 تن تا پايان امسال، توليد كنسانتره آهن و فولاد خام از 1.7 ميليون تن به 13.8 ميليون تن، آهن اسفنجي از 1.6 ميليون تن به 2.4 ميليون تن، توليد طلا و مصنوعات آن از 681 كيلو گرم به سه هزار و دو كيلو گرم و همچنين توليد سنگ ساختماني از 180 هزار تن به 212 هزار تن را از مهمترين اقدامات در اين حوزه برشمرد.
7489 / 6053
مشهد - ايرنا - 2 واحد توليدي مرتبط با شمش فولاد كه پيش از اين به دلايلي تعطيل شده بود روز چهارشنبه با حضور مسئولان اقتصادي كشور در شهرك صنعتي ماشين سازي و فناوري هاي برتر در جاده چناران – مشهد احيا و مورد بهره برداري قرار گرفت.