به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد علی افشانی، دوشنبه در همایش اعضای هیات های بازرسی انتخابات استان فارس در شیراز افزود: ما انتظار نداشتیم كه خصوصا در استان فارس این تعداد از داوطلبان ردصلاحیت شوند یا صلاحیت آنها احراز نشود.
وی ادامه داد: انتظار ما این بود كه آمارها در استان فارس حداقل مانند متوسط كشور باشد و وضعیت به گونه ای كه خواست مردم است پیش رود.
استاندار فارس افزود: علت رد صلاحیت 90 درصد از داوطلبان نمایندگی مجلس عدم التزام به اسلام و نظام جمهوری اسلامی عنوان شده كه سوال ما از شورای نگهبان این است مگر می شود 90 درصد كسانی كه در نظام اسلامی زندگی می كنند و برای خدمت به نظام، كشور و مردم وارد عرصه شده اند به اسلام و انقلاب التزام نداشته باشند؟
براساس اعلام یكشنبه معاون سیاسی و امنیتی استانداری فارس از كل 654 نفر مورد تایید هیات اجرایی استان 478 نفر در هیات های نظارت، رد صلاحیت شدند.
افشانی انتخابات را یك دستاورد مهم برای اداره بهتر كشورها دانست و گفت: امروز در هر كشوری، هرچه شرایط بهتر و مطلوب تری برای برگزاری انتخابات فراهم شود این بیانگر توسعه یافتگی آن كشور است.
استاندار فارس، تغییر را یك نكته اساسی نهفته در انتخابات دانست و گفت: هدف از انتخابات ایجاد تغییر است و برای تحقق این مهم باید شرایط به گونه ای باشد كه مردم بتوانند تغییر ایجاد كنند.
وی ادامه داد: اگر نیاز به تغییر نبود كه انتخاباتی برگزار نمی شد و برگزاری انتخابات به این دلیل است كه اگر مردم تشخیص دادند كه تغییری باید حاصل شود پای صندوق های رای حاضر شوند و رای به تغییر بدهند.
او گفت:هرچه مشاركت مردم بیشتر باشد اتحاد بیشتر ایجاد خواهد شد و قطعا همه ما وظیفه داریم كه شرایط را به بهترین نحو برای حضور و مشاركت حداكثری مردم فراهم و تصمیم گیری نهایی را به مردم واگذار كنیم.
استاندار فارس افزود: در شرایط امروز كشور بهترین كار مشاركت است و بالا بردن میزان مشاركت مردم یك ضرورت است كه همه خصوصا افراد تاثیرگذار در حوزه های مختلف باید تلاش كنند تا مشاركت بیشتری شكل بگیرد.
**هیات های بازرسی بازرسی های خود را مستند سازی كنند
استاندار فارس، با اشاره به جایگاه هیات های بازرسی انتخابات گفت: هرآنچه كه توسط هیات های بازرسی مورد بازرسی قرار می گیرد باید مستند سازی و به مراجع مرتبط گزارش شود.
افشانی ادامه داد: باید در هر مقطعی كه بازرسی انجام می شود ابتدا و به طور دقیق مكتوب و سپس گزارش شود.
وی بیان كرد: گزارش های دقیق هیات های بازرسی در بسیاری از مواد می تواند تاثیرگذار باشد و در تصمیم گیری ها لحاظ شود.
او گفت: فردی كه به عنوان بازرس انتخاب شده، زمانی می تواند تصمیم درست و قانونی بگیرد كه تسلط كامل به قوانین داشته باشد و بداند كه وظیفه وزارت كشور و شورای نگهبان چیست و آیا آنها مطابق قانون عمل می كنند یا خیر؟
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند امسال برگزار خواهد شد.
6122 /1876
![استاندار فارس: امیدواریم وضعیت تایید صلاحیت ها بهتر شود استاندار فارس: امیدواریم وضعیت تایید صلاحیت ها بهتر شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13941028/81925346/N81925346-70456062.jpg)
شیراز- ایرنا- استاندار فارس گفت: حجم وسیع رد و عدم احراز صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس غیر منتظره است و امیدواریم در فرصت پیش بینی شده برای بررسی اعتراض داوطلبان و با تدابیری كه اندیشیده می شود وضعیت تایید صلاحیت ها بهتر شود.