حميد محمدي، سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين كوچ كه از نيمه دوم فروردين جاري آغاز شده تا نيمه هاي ارديبهشت 95 ادامه دارد و عشاير مسير طولاني قشلاق تا ييلاق را پياده و برخي نيز با استفاده از كاميون طي مي كنند.
وي بيان داشت: از مجموع هفت هزار خانوار عشاير كوچ رو جنوب استان فارس، دو هزار و 700 خانوار آن با 250 هزار راس دام به شهرستان خنج تعلق دارد و مابقي متعلق به شهرستان هاي قير وكارزين، فراشبند، جهرم، لار، مهُر و لامرد است.
محمدي ادامه داد: شهرستان خنج با دارا بودن بيش از 500 هزار هكتار مرتع يكي از بزرگترين مناطق قشلاقي جنوب فارس است كه همواره در نيمي از ايام فصول سرد سال، پذيراي بيش از دو هزار و 700 خانوار از طوايف و تيره هاي مختلف است.
او بيان كرد: ايكدر، بهمن بگي، بلو، بوربور، عرب بكر، قادرلو، قره قزلو، قزلو، مختارخانلو، شوربا خورلو، گدالو، محمد زمانلو، طيبي، شش بلوكي، 14چريك، عميد احمدي، گله زن، ميچك، سارويِي كراني و كرش مهتر خانه از جمله تيره هاي عشاير كوچ رو از ايل قشقايي است.
محمدي گفت: بارش هاي نسبتا مطلوب در سال زراعي جاري، عشاير را از علوفه تغذيه دام بي نياز كرد ليكن چراي بي رويه و بيش از حد دامها موجب فقر مراتع شده و ضروري است در اين زمينه برنامه ريزي مناسبي صورت گيرد.
وي ادامه داد: اداره امور عشاير شهرستان خنج در مدت زمان اقامت عشاير در قشلاق نيز علاوه بر آبرساني و تامين آذوقه و علوفه دام عشاير، برنامه هاي فرهنگي و بهداشتي و درماني نيز براي آنها اجرا مي كند.
جامعه عشاير استان فارس متشكل از سه ايل قشقايي، خمسه و لر و هشت طايفه مستقل است كه در مجموع سه و نيم درصد از جمعيت چهار ميليون و 811 هزار نفري استان فارس و 12 و نيم درصد از جمعيت عشاير كل كشور را شامل مي شود.
شهرستان خنج در فاصله 265كيلومتري جنوب شيراز واقع شده است.
شيراز- ايرنا- مسئول اداره امور عشاير شهرستان خنج گفت: كوچ بهاره 2 هزار خانوار عشاير ايل قشقايي فارس از مناطق قشلاقي اين شهرستان و ساير مناطق گرمسيري جنوب فارس به مناطق ييلاقي شمال فارس و استان هاي اصفهان و چهار محال و بختياري آغاز شد.