۲۰ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۳۹
کد خبر: 82594904
T T
۰ نفر
بيانيه تشكل هاي دانشجويي كشور پيرامون مشكلات سيستان و بلوچستان

پايگاه خبري و تحليلي عصر هامون مطلبي با عنوان «بيانيه تشكل هاي دانشجويي كشور پيرامون مشكلات سيستان و بلوچستان» منتشر كرده است.

در اين مطلب آمده است: جمعي از تشكل هاي دانشجويي كشور پيرامون مشكلات مردم سيستان و بلوچستان بيانيه اي صادر كردند.
به گزارش عصرهامون، بيانيه جمعي از تشكل هاي دانشجويي كشور پيرامون مشكلات استان سيستان و بلوچستان به شرح ذيل است.
هوالجبار
سيستان و بلوچستان، اسمي كه گويا براي هميشه رسمش با محروميت گره خورده است. در دوران ستم شاهي چه بسا بيشتر از ديگر نقاط كشور مورد ظلم و جور طاغوت فرعوني زمان قرار گرفته بود، جايي كه محل تبعيد و درس عبرت مبارزان انقلابي بود و حال امروزه، پس از گذشت حدود چهل سال از انقلاب اسلامي، كه برقراري عدالت اجتماعي و خدمت به مستضعفين و پابرهنگان از شعارهاي اصلي آن بود؛ متأسفانه شاهديم كه اين استان پهناور كشورمان همچنان با فقر و محروميت دست و پنجه نرم مي كند.
زندگي فلاكت بار مردم اين استان و به ويژه نيمه شمالي آن در حالي رقم مي خورد كه همگان مي دانيم در استان سيستان و بلوچستان شيعه و سني دركنار يكديگر زندگي مي كنند و آنجا داراي نيروي انساني بسيار و اقليمي پر ذخيره است. در اهميت موقعيت استراتژيك آن، همين اشاره رهبري بس كه اين استان را تنگه احد ايران مي نامند. اما رفت و آمد دولت هاي گوناگون نتوانسته تغييرات مهمي در بهبود وضعيت مردمان اين منطقه ايجاد كند و متاسفانه همچنان بي توجهي ها و نگاه هاي طفيلي و حاشيه اي به اين منطقه ادامه دارد و حكايت تبعيض همچنان باقيست.
يك پنجم روستاهاي فاقد آب سالم كشور در سيستان و بلوچستان است، اين سرزمين بالاترين نرخ بيكاري در بين استان ها را با خود يدك مي كشد، جمعيت 50 درصد روستا نشين به حاشيه نشين حدود يك ميليون نفري شهرهاي زابل، زاهدان، چابهار ، ايرانشهر تبديل شده و شرايط به گونه اي بغرنج گرديده كه از مردم آن خطه هر كه تواني دارد و پس اندازي مهاجرت از آن منطقه (بخوانيد فرار) را ترجيح داده اند.
مسئولان، حاكمان و بالانشينان جمهوري اسلامي بايد با شنيدن اين آمارها سر خود را به زير بيندازند و پس از آن در پيشگاه مردم پاسخگوي عملكرد 38 ساله خود باشند؛
سيستان و بلوچستان كه به لحاظ وسعت دو برابر كشور آلمان است! امروز سرزمين فراموش شده اي است كه در اين روزهاي گرم تابستان، علاوه بر مشكل دسترسي به آب آشاميدني سالم، هواي پاك و تنفس راحت هم از مردمانش سلب شده است. تير ماه سال جاري بود كه 1000 نفر به دليل گرد و خاك راهي بيمارستان ها شدند و رئيس دانشگاه علوم پزشكي زابل در مصاحبه اي اعلام كرد؛ «در سال‌هاي اخير همواره بالاترين آمار مبتلايان به بيماري 'سل' در سطح كشور مربوط به منطقه سيستان و شهرستان زابل بوده و متاسفانه اين روند همچنان ادامه دارد به نحوي كه سالانه بين 400 تا 500 نفر به آمار مبتلايان به اين بيماري در منطقه افزوده مي‌شود»
هامون كه زماني حيات بخش و منبع اصلي تامين معيشت بخش عظيم مردم سيستان و بلوچستان بود، چند دهه است كه به دور از همت مسئولان و در مقابل چشمان مديران جمهوري اسلامي ايران با خشكي و مرگ ماهي هايش، به كانون توليد گرد و غبار و طوفان تبديل شده و فقر ، بيكاري ، قاچاق، بيماري تنفسي و قلبي و چشمي، مهاجرت و تهديدات امنيتي را براي مردم صبور خود به ارمغان آورده است.
از گذشته هاي دور؛ وزش بادهاي 120 روزه با آب موجود در تالاب هامون، گرماي سيستان و بلوچستان را كاهش و هوا را براي مردم خنك و مطبوع مي كرد اما در دهه هاي اخير با عدم تامين حق آبه هامون از رودخانه هيرمند، بخش وسيعي از تالاب بين المللي هامون خشك شده و بادهاي 120 روزه در شرايط جوي نامساعد 'ريز گردها ' را در هواي اين استان آنچنان پراكنده مي كنند كه علاوه بر كاهش كيفيت هوا، مشكلات جسمي و حتي تصادفات زنجيره اي در جاده ها را به دنبال داشته و از كشته، پشته ساخته است.
سيستان و بلوچستان، پاره ي تن ايران و مردمان آن، برادران و خواهران درد كشيده و پا برجاي ما هستند كه انقلاب اسلامي نسبت به آن، دين سنگيني بر ذمه دارد. رسيدگي فوري به وضعيت اين استان به ويژه خشك شدن تالاب هامون نه لطف مسئولان جمهوري اسلامي بلكه از اهم وظايف مديران كشوري و استاني است و فراموش نكنند كه مشروعيت مسئولان به خدمت به مردم و برقراري عدالت گره خورده است و در پيشگاه خداوند به خاطر تضييع حق مردم پاسخگو خواهند بود.
با وجود آسيب هاي مختلف خشك شدن هامون و هشدار كارشناسان زيست محيطي براي جدي تر شدن خطر ريز گردها و طوفان در آينده اي نزديك براي مردم سيستان و بلوچستان كه مي تواند ديگر استان هاي كشور وحتي مردم همسايه افغانستان را تهديد كند. تشكل هاي دانشجويي زير قبل از زنده به گور شدن باقي مانده اين مردم نجيب و صبور، توجه دولت، وزارت خارجه و دستگاه ديپلماسي كشور را به اين سرزمين مظلوم ، جلب مي كند.
به اميد ظهور عدالت گيتي گستر
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه هاي شيراز
مجمع دانشجويي آرمان دانشگاه شيراز
مجمع دانشجويي آرمان دانشگاه آزاد واحد شيراز
مجمع دانشجويي آرمان دانشگاه تهران
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه مازندران
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه فرهنگيان كرمان
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه شهيد باهنر كرمان
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه رفسنجان
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه فسا
كانون عدالتخواهي قرآن دانشگاه صنعتي شاهرود
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه ياسوج
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه چمران اهواز
مجمع دانشجويان عدالتخواه دانشگاه زابل
تشكل عدالتخواه قسط دانشگاه شاهرود
بسيج دانشجويي دانشگاه چمران اهواز
بسيج علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران
مجمع دانشجويي آرمان دانشگاه صنعتي اصفهان
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اروميه ( تحكيم وحدت )
بسيج دانشجويي دانشگاه فرهنگيان كرمان
بسيج دانشجويي دانشگاه بجنورد
جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه شهيد مدني آذربايجان
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي امير كبير ( تحكيم وحدت )
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اسفراين ( تحكيم وحدت )
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي علم و صنعت ( تحكيم وحدت )
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه بين الملل قزوين ( تحكيم وحدت )
8006 **6081 دريافت كننده: نرگس تيموري ** انتشار دهنده: حيدر سراياني