۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۳۶
کد خبر: 83106782
T T
۰ نفر

مخلوط كنندگان خاك با گندم به 81 سال حبس محكوم شدند

۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۳۶
کد خبر: 83106782
مخلوط كنندگان خاك با گندم به 81 سال حبس محكوم شدند

شیراز- ایرنا- حكم قطعی متهمان پرونده اخلالگران نظام اقتصادی از طریق تضییع كالای استراتژیك گندم صادر شد كه در آن مخلوط كنندگان خاك با گندم در مجموع به 81 سال حبس محكوم شدند.

بنا بر اعلام روز سه شنبه روابط عمومی دادگستری كل استان فارس، متهمان پرونده اخلال گران نظام اقتصادی از طریق اختلاط خاك با گندم، دوباره فروشی، كم فروشی و گران فروشی جمعاً به 81 سال حبس و افزون بر 754 میلیارد ریال جزای نقدی محكوم شدند.
بر اساس این گزارش، احكام متهمان اخلالگر در نظام اقتصادی كشور از طریق كم فروشی، گران فروشی و دوباره فروشی گندم های خریداری شده از دولت به قیمت یارانه ای و فروش مجدد به دولت در فصل خرید تضمینی به قیمت آزاد و اختلاط گندم های خریداری شده از كشاورزان با خاك، ماسه، ذرت، علوفه و سایر ناخالصی ها جهت افزایش وزن و فروش به دولت در فصل خرید تضمینی برای جبران كسری گندم های امانی دولت، در شعبه ویژه دادگاه رسیدگی به جرائم مفسدان و اخلاگران نظام اقتصادی مستقر در استان فارس صادر شد.
بر اساس این حكم، امیر (اشكان) كمالی سروستانی فرزند محمد حسین، مدیر سیلوی خوشه طلایی سروستان كه به عنوان یكی از سیلوهای ذخیره سازی بخش خصوصی كه متولی تحویل گرفتن گندم از مناطق نزدیك به سروستان بوده است به 20سال حبس تعزیری، جزای نقدی معادل خسارت وارده به بیت المال به مبلغ 35 میلیارد و 485 میلیون و 713 هزار و 156 ریال، ضبط اموال ناشی از جرم، محرومیت از هرگونه خدمات دولتی و منع از اشتغال به امر سیلوداری با لغو و تعلیق پروانه كسب سیلوی خوشه طلایی سروستان و منع از اشتغال در حوزه گندم و آرد به مدت دوسال محكوم شد.
منوچهر پورفر فرزند عبداله ، مدیرعامل كارخانه آرد نصر لامرد به 10 سال حبس تعزیری، جزای نقدی معادل خسارت وارده به بیت المال جمعا به مبلغ 318 میلیارد و 175 میلیون و 576 هزار و 319 ریال، ضبط كلیه اموال تحصیل شده از جرم و محرومیت از هرگونه خدمات دولتی محكوم شد.
حكم اسماعیل نصرالهی فرزند حمزه، مدیر داخلی كارخانه آرد نصر لامرد نیز 10 سال حبس تعزیری، جزای نقدی معادل خسارت وارده به بیت المال جمعا به مبلغ 318 میلیارد و 175 میلیون و 576 هزار و 319 ریال، ضبط كلیه اموال تحصیل شده از جرم و محرومیت از هرگونه خدمات دولتی اعلام شد.
بر اساس این حكم، حسن مزارعی فرزند شاه میرزا، كارمند سابق شركت غله كه از آن شركت منفصل و شركتی به نام تجارت گستر فلات فارس را تاسیس و در واردات گندم خارجی و دیگر محصولات كشاورزی فعال بوده نیز به سه سال حبس، جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده به دولت به مبلغ 3 میلیارد و 94 میلیون و650 هزار ریال، منبع از اشتغال به حرفه دلالی خرید گندم و آرد با لغو جواز كسب به مدت دوسال و محرومیت از خدمات دولتی، محكوم شد.
مهدی رضایی فرزند رمضان، عامل خرید گندم در شهرستان ممسنی به سه سال حبس، جزای نقدی معادل دوبرابر خسارت وارده به دولت به مبلغ 46 میلیارد و 800 میلیون ریال، منع از اشتغال به حرفه دلالی خرید گندم و آرد با لغو جواز كسب و محرومیت از خدمات دولتی محكوم شد.
ناصر حبیبی نسب فرزند قمصور، از دلالان مشهور گندم در منطقه ممسنی كه درآن شهرستان دارای یك انبار است و به عنوان نماینده كشاورزان آن منطقه از سوی جهاد كشاورزی معرفی نامه داشته، به یك سال حبس تعزیری، جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده به دولت به مبلغ 17 میلیارد ریال، منع از اشتغال به حرفه دلالی و خرید گندم و آرد با لغو جواز كسب به مدت دو سال محرومیت از هرگونه خدمات دولتی محكوم شد.
عسكر (افرا) براتی فرزند نادعلی، از دلالان خرید گندم مازاد بر مصرف كشاورزان در منطقه فیروزآباد به پنج سال حبس تعزیری، جزای نقدی به مبلغ 3 میلیارد و 707 میلیون و 600 هزار ریال، منع از اشتغال به حرفه دلالی خرید گندم و آرد با لغو جواز كسب و محرومیت از خدمات دولتی محكوم گردید.
محمد ثاقب پور فرزند احمد، مدیرعامل شركت تعاونی روستایی افزر و مدیرعامل مركز خرید مرند افزر فیروزآباد به هشت سال حبس تعزیری، جزای نقدی به مبلغ 3 میلیارد و 903 میلیون و 887 هزار ریال، ضبط اموال ناشی از جرم به نفع بیت المال، محرومیت از كلیه خدمات دولتی و لغو پروانه كسب و ممنوعیت از اشتغال و انجام هرگونه فعالیت در حوزه آرد و گندم به مدت دوسال محكوم شد.
حسن منصوری قیری فرزند غلامحسین، مدیرعامل شركت تعاونی ولی عصر(عج) به هشت سال حبس تعزیری، جزای نقدی به مبلغ 3 میلیارد و 903 میلیون و 887 هزار ریال، ضبط اموال ناشی از جرم به نفع بیت المال، محرومیت از كلیه خدمات دولتی و لغو پروانه كسب و ممنوعیت از اشتغال و انجام هرگونه فعالیت در حوزه آرد و گندم به مدت دوسال محكوم گردید.
محمود پورمند فرزند احمد ، مسئول خرید گندم در مركز خرید سكه روان كه زیر نظر شركت تعاونی حضرت ولی عصر(عج) فعالیت داشته به هشت سال حبس تعزیری، جزای نقدی به مبلغ 3 میلیارد و 903 میلیون و 887 هزار ریال، ضبط اموال ناشی از جرم به نفع بیت المال، محرومیت از كلیه خدمات دولتی و لغو پروانه كسب و ممنوعیت از اشتغال و انجام هرگونه فعالیت در حوزه آرد و گندم به مدت دوسال محكوم شد.
همچنین یك نفر از متهمان پرونده به نام محمدهادی محمدی فرزند عباس از دلالان خرید گندم از اتهامات مربوطه، تبرئه شد.
بر اساس این گزارش، متهمان این پرونده طی 6 جلسه در شعبه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران نظام اقتصادی با حضور نامبردگان پای میز محاكمه قرار گرفتند.
پنجمین جلسه محاكمه متهمان پرونده گندم كه مربوط به مخلوط كردن گندم با خاك، دوباره فروشی و سایر اقدامات مجرمانه این افراد 23 آبان ماه جاری به ریاست قاضی دكتر سید محمود ساداتی و مستشاری علی فرهادی پور و محسن رجایی نیا برگزار شد.
نشست های قبلی این دادگاه در 25 مهر ، 14 آبان ، 15 آبان و 20 آبان امسال برگزار شده است.
همچنین در ذیل رای صادره از شعبه ویژه دادگاه مفسدین و اخلال گران نظام اقتصادی استان فارس مستند به تبصره 2 ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی كشور، بر تعقیب قضایی مدیر یا مدیران، بازرسان و به طور كلی مسئول و یا مسئولان ذیربط كه به خاطر عدم توجه به تكالیف مقرر در این تبصره برای جلوگیری از وقوع جرم، اقدام فوری و موثر انجام نداده اند، به اتهام معاونت در جرم مذكور تاكید شده است.
اواخر مرداد 96 فیلم هایی در شبكه های اجتماعی انتشار یافت كه در آن فردی،گندم تولیدی كشاورزان را در یكی از مناطق استان فارس خریداری و با خاك و ماسه مخلوط می كرد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس همان موقع دراین باره به ایرنا گفت كه این تصاویر مربوط به 2 ماه قبل است و با خریدار متخلف برخورد قاطعی صورت گرفته است.
محمد مهدی قاسمی اظهار داشت: این خریدار گندم از بخش خصوصی بود و كارشناسان شركت غله هنگام دریافت گزارش تخلف در محل حاضر شدند و با متخلف برخورد كردند.
ششم شهریور 96 رئیس كل دادگستری استان فارس اعلام كرد:با تشكیل پرونده قضایی درموضوع مخلوط كردن عمدی خاك با گندم در برخی از مراكز خرید گندم دراستان فارس،‌ پنج نفر دستگیر شدند و چهار سیلوی استان فارس با دستور مقام قضایی مهر و موم شده است.
علی القاصی افزود: از لحظه پخش گزارش مخلوط شدن خاك با گندم ، دستورات لازم برای انجام تحقیقات اولیه صادر و وجود هرگونه گزارش تخلف از مراجع مسئول در استان بررسی شد.
وی ادامه داد:‌متأسفانه در این زمینه هیچ گونه پیگیری ازسوی نهادهای مسئول و ناظر انجام نشده بود.
رئیس كل دادگستری استان فارس بیان كرد:‌دادستانی به عنوان مدعی العموم به پرونده مذكور وارد شد و با گزارش نهادهای امنیتی استان به عنوان ضابط قضایی پرونده ای در یكی از مناطق استان تشكیل شد و تحقیقات زیر نظر مقام قضایی ادامه دارد.
6113/ 2027