۱۲ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۵۳
کد خبر: 83262010
T T
۰ نفر

راه دسترسی بندرتركمن - كردكوی موقتا بسته شد

۱۲ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۵۳
کد خبر: 83262010
راه دسترسی بندرتركمن - كردكوی موقتا بسته شد

گرگان - ایرنا - فرماندار بندرتركمن گفت: ایجاد شكاف و لوله گذاری در بخشی از جاده بندرتركمن - كردكوی برای گذر سیلاب، عبور و مرور خودرویی در این جاده را به طور موقت مسدود كرد.

الیاس هیوه چی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این كار با هدف تخلیه بخشی از سیلاب های دپو شده در ضلع شرقی محور بندرتركمن - كردكوی انجام شده تا سرعت تخلیه رواناب های موجود در اراضی زراعی و همچنین سیلاب پیرامون تعدادی از روستاهای كردكوی به سمت خلیج گرگان و رودخانه قره سو افزایش یابد.
وی بیان كرد: تلاش برای باز شدن این مسیر با نصب پل سیار ادامه دارد اما تا آن زمان، امكان تردد از جاده جایگزین بندرتركمن - بندرگز - كردكوی فراهم است.
به گزارش ایرنا روز گذشته نیز با هدف شتاب بخشی به تخلیه سیلاب موجود در رودخانه قره سو به سمت خلیج گرگان، مصب این رودخانه با همكاری یگان تخریب سپاه با انفجار كنترل شده تعریض شد.
در روزهای گذشته هم برای عبور آب، بخش هایی از جاده بندرتركمن – گمیشان تخریب شده تا از حجم سیلاب انباشه شده در قسمت شرقی شهر گمیش تپه كاسته شود.
استان گلستان در آخرین روزهای سال 97 با یكی از كم نظیرترین بارش های تاریخ خود مواجه بود بطوریكه برابر داده های هواشناسی در نقاط مختلف این استان بین 74 تا 353 میلی متر باران در مدت زمان كوتاهی بارید.
برای مقایسه این حجم از بارندگی باید یادآور شد كه میانگین بارش سالیانه گلستان 450 میلی متر است ضمن اینكه باران شیراز كه تعدادی از شهروندان و مسافران نوروزی را به كام سیلاب فرو برد فقط 17 میلی متر بوده است ولی در بیابانهای كم باران شمال گلستان بارش 74 تا 120 میلی متر بود.
این میزان بارندگی در ارتفاعات و نقاط بالادستی سدهای گلستان از جمله گالیكش، مینودشت، آزادشهر و رامیان بین 220 تا 353 میلی متر در مدت زمان كوتاهی بوده است ضمن اینكه حجم زیادی از برف ماندگار قبلی را نیز ذوب كرد.
بارش شدید باران اخیر در گلستان باعث سر ریز شدن سد گلستان در گنبدكاووس، سد بوستان در كلاله و سد وشمگیر در آق قلا شد كه به دنبال آن سیل از شرق استان آغاز و با طغیان رودخانه های گرگان رود، چهل چای، قره سو و اوغان بخش های وسیعی از شمال و غرب گلستان را به زیر آب برد.
با گذشت حدود دو هفته سرریز سدهای استان گلستان همچنان با جوش و خروش زیاد ادامه دارد.
بر اثر سیل ناشی از این بارندگی و برابر آخرین آمار رو به تزاید بخش زیادی از زیرساخت های گلستان بویژه در حوزه كشاورزی نابود شده است.
سیل و حوادث ناشی از آن نظیر تخریب منازل و واژگونی قایق تاكنون جان 8 نفر را در گلستان گرفته است.
شهرهای آق قلا، گُمیشان، گنبد، سیمین شهر و بسیاری از روستاهای تابعه این مناطق گلستان بیشتر از سایر نقاط استان بر اثر وقوع سیل آسیب دیده اند ضمن اینكه 3 هزار نفر كارگر بر اثر تخریب و تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی منطقه بیكار شده اند.
به گزارش ایرنا؛ گلستان یكی از استان های مستعد سیل كشور است كه در سال های گذشته همواره شاهد بروز این پدیده طبیعی همراه با تلفات فراوان بوده است.
بزرگترین سیل گلستان در مرداد 1380 و مرداد 1381 رخ داد كه در آن بیش از 300 نفر جان خود را از دست دادند و خسارت های سنگین زیادی به بخش های گوناگون استان وارد شد.
اقلیم جغرافیایی خاص و اختلاف شدید ارتفاع نقاط مختلف گلستان باعث تشدید خسارت های سیل منطقه می شود كه به باور كارشناسان اجرای طرح های آبخیزداری، احداث سد و اجرای فنی تر و دقیق تر طرحهای عمرانی همچون جاده سازی راهكار كاهش خسارات و تلفات سیل گلستان است.
گلستان افزون بر 20 هزار كیلومتر مربع مساحت دارد و حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت آن در سطح 14 شهرستان زندگی می كنند و اقتصاد آن بر كشاورزی متمركز است.
7333/3091