۱ آبان ۱۳۹۶، ۸:۵۲
کد خبر: 82705083
T T
۰ نفر
نماينده مجلس: فرآوري غيراستاندارد كشمش موجب كاهش قدرت رقابت در بازار جهاني مي شود

ملاير- ايرنا - نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي گفت: در حال حاضر شيوه خشك كردن كشمش در ملاير غيراستاندارد و غير بهداشتي است و با ادامه اين روند در حوزه صادرات در بازار جهاني قدرت رقابت وجود ندارد.

حجت الاسلام احد آزادي خواه روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: نحوه خشك كردن و فرآوري كشمش ملاير علمي نيست و اين محصول راهبردي مطابق با استانداردهاي بين المللي و كشورهاي هدف صادراتي تهيه نمي شود.
وي با تاكيد بر اينكه سازمان جهاد كشاورزي به عنوان متولي بايد در رفع اين مشكل ورود جدي داشته باشد، افزود: شيوه توليد و خشك كردن كشمش در اين شهرستان بايد استاندارد شود و مطابق با نياز بازار توليد، بسته بندي و صادر شود.
وي بيان كرد: ادعاي ما اين است كه بايد در حوزه توليد و صادرات كشمش بهترين باشيم و بازار جهاني بايد تشنه محصولات باغي ملاير همچون انگور و كشمش باشد.
حجت الاسلام آزادي خواه با بيان اينكه كشمش ملاير بيشترين حجم صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده افزود: امروز بايد براي به دست آوردن بازار جهاني، كشاورز آموزش هاي لازم را در زمينه توليد و فرآوري كشمش فرا گيرد و امكانات و تسهيلات لازم در اختيارش قرار گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه جهاد كشاورزي بايد در اين زمينه به وظيفه خود به خوبي عمل كند اظهار كرد: سال زراعي جاري بيش از 250 هزار تن انگور و 50 هزار تن كشمش در اين شهرستان توليد شد كه اين ميزان توليد نيازمند توجه ويژه است.
وي با بيان اينكه محصول كشمش ملاير به عنوان يك برند جهاني بايد به جايگاه اصلي خود بازگردد گفت: با توجه به مشكلات باغداران ملايري در تطابق نداشتن هزينه هاي توليد و خريد محصول، سال گذشته تلاش هاي زيادي براي اخذ يارانه كشمش از سوي نمايندگان انجام و 140 ميليارد ريال يارانه براي ملاير توسط هيات دولت مصوب شد.
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس دهم پرداخت يارانه كشمش را علاج موقتي براي كشاورز دانست و افزود: تاكنون بيش از 80 درصد از يارانه كشمش به باغداران ملايري پرداخت شده و مابقي نيز بزودي پرداخت خواهد شد.
حجت الاسلام آزادي خواه با بيان اينكه امروز نجات كشور در گرو توجه به توليدات روستايي است بيان كرد: كشاورزي بايد با فكر درست و مهندسي، مكانيزه شود و قبل از كشت با توجه به بحران آبي، به كشاورز مشاوره بدهيم كه چه نوع كشتي به صلاح كشور است.
وي با اشاره به اهتمام جدي مسئولان در ايجاد توليد و اشتغال طبق تاكيدات رهبر معظم انقلاب گفت: روستا يكي از مهمترين زمينه ها و مزيت هايي است كه مي تواند در اين 2 حوزه بسيار مهم به ما كمك كند.
وي برداشت 1.5 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي براي ايجاد اشتغال در روستا را گامي مهم از سوي دولت در توجه به توليد و اشتغال در روستاها برشمرد و ادامه داد: اين طرح با حمايت نمايندگان مجلس مصوب شد و مي تواند تحول عظيمي را در روستاها ايجاد كند.
حجت الاسلام آزادي خواه با تاكيد بر اينكه دولت بايد از مشاغلي كه مي توان در روستاها ايجاد كرد استقبال كند، ابراز كرد: اهتمام جدي دولت امروز بايد مديريت منابع آب كشاورزي باشد و با برداشتن موانع و مشكلات كاري كنيم كه شغل در روستا از بين نرود.
وي همچنين مبل و منبت ملاير را از ديگر قابليت هاي ويژه در حوزه صادرات برشمرد و افزود: با توجه به ملي شدن اين صنعت در ملاير و اشتغال بيش از 10 هزار هنرمند به طور مستقيم در اين حوزه، بايد بازار صادرات آن در سطح ملي و بين المللي مهيا شود.
نماينده مردم ملاير در خانه ملت برند سازي مبل و منبت و ورود در بازار رقابت جهاني را يك مساله جدي دانست و گفت: بايد در اين صنعت به جايي برسيم كه از درگاه مبل و منبت و صنعت چوب در ملاير بتوانيم اقتصاد منطقه را حمايت كنيم و اين امر به طور قطع شدني است.
حجت الاسلام آزادي خواه با بيان اينكه مبل و منبت ملاير قابليت رقابت با كشورهاي مدعي جهان را دارد تاكيد كرد: اگر به دنبال رشد اقتصادي و اشتغال پايدار هستيم، بايد به دنبال تحقق فاكتورهاي اقتصاد مقاومتي همچون توليد محور بودن، صادرات محور بودن و اقتصاد درون و برون زا بودن حركت كنيم.
وي بر لزوم تنوع بيشتر محصولات، طراحي و توليد مبتني بر نياز بازار اين صنعت تاكيد و اظهار كرد: اين صنعت بايد علمي شود و مراكز علمي و دانشگاهي اين شهرستان بايد رشته هاي مرتبط با صنايع چوب را ايجاد و حرفه آموزي كنند.
حدود 11 هزار هكتار از اراضي شهرستان ملاير زير كشت انگور است كه سالانه بيش از 240 هزار تن انگور و 40 هزار تن كشمش در اين شهرستان توليد مي شود كه جايگاه ويژه را در توليد و صادرات استان همدان و كشور دارد.
كشمش ملاير 28 درصد صادرات و 25 درصد ارزش دلاري صادرات كشور را به خود اختصاص داده و بيش از 44 هزار تن معادل 20 درصد از كشمش كشور در ملاير توليد مي شود.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
2087/7528
خبرنگار: معصومه موسوي**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا