۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۲۰
کد خبر: 82534585
T T
۰ نفر

دولتمردان، زنان و خواسته هاي آنها را ببينند

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۲۰
کد خبر: 82534585
دولتمردان، زنان و خواسته هاي آنها را ببينند

ايلام - ايرنا - در تمام جوامع مدني و بدوي نيمي از جمعيت آن جامعه را زنان و دختران با ميزان سواد، تخصص، سن، اشتغال، فرهنگ متفاوت است كه اين قشر به خصوص در جوامع مدني مستقيم يا غير مستقيم در پيشبرد برنامه ها و اهداف سرزميني خود نقشي تاثيرگذار دارند.

به گزارش ايرنا، زنان ايراني كه از همان ابتداي شكل گيري انقلاب نقشي سازنده در اين نظام داشته اند و روند اين حضور و مشاركت آنان در عرصه هاي حساس دفاع از انقلاب از جمله انتخابات كماكان ادامه دارد.
اكنون كه همه جاي ايران اسلامي رنگ و بوي انتخاباتي به خود گرفته است زنان نيز در هر كوي و برزن سعي دارند به نحوي در اين برنامه سياسي، اجتماعي حضوري فعال و گسترده داشته باشند چون خود را در انتخابات سهيم مي دانند.
از ماه ها پيش تاكنون در همه نقاط اين مرز و بوم شاهد تكاپوي انتخاباتي براي دوازدهمين دوره رياست جمهوري و پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا هستيم و همه جاي ايران اسلامي را فضاي انتخابات فرا گرفته است.
زنان نيز خود را در اين اوضاع و احوال سياسي كشور دخيل دانسته و حتي بسياري از آنها با ايمان به توانمندي خود به عنوان نامزد در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا شركت كرده اند.
زنان از به حاشيه رانده شدن و ضعيف انگاشته شدن تنفر و انزجار دارند، زنان داراي توانايي و خلاقيتي شگرف هستند كه شكوفايي اين ظرفيت ها نيازمند اندكي توجه از سوي مسئولان است.
زنان نيمي از جمعيت كشور هستند كه با وجود پتانسيل هاي بالا در زمينه هاي مختلف اما خود را برخلاف مردان محصور و محدود حس كرده اند.
زنان به عنوان نيمي از جامعه همانگونه كه در فعاليت هاي حساسي چون انتخابات حضوري پررنگ و پرشور دارند در مقابل انتظاراتي هم از نامزدهاي برگزيده شده و منتخب دارند.
اكنون كه در بحبوحه انتخابات قرار داريم به ميان جمعي از زنان استان ايلام آمده ايم تا انتظارات شان از رياست جمهوري و برگزيدگان نهايي شوراهاي اسلامي شهر و روستا را جويا شويم.
يكي از زنان ايلامي در خصوص انتظار خود از مسئولان بويژه رياست جمهوري گفت: خواسته من از دولت اينكه بيشتر از گذشته و يا حداقل در امور مسائل مرتبط با زنان عنان اختيار و مسئوليت را بدست خود بانوان بدهد.
ليلا احمدي 30 ساله با شغل آزاد افزود: استفاده از زنان در رئوس اصلي مديريت در كشور و واگذاري برخي امور به آنها علاوه بر اينكه موجب مي شود تا شايستگي هاي خود را به اثبات برسانند راهي براي اعتماد دولتمردان به اين طيف در عرصه هاي حكومتي است.
بانوي ديگري اظهار كرد: زنان جامعه ما بويژه قشر خانه دار دچار سرخوردگي شده اند در حاليكه يكي از مطالبات اصلي و به حق اين قشر تدوين و اجراي طرح بيمه زنان خانه دار توسط دولت است.
فاطمه كمالي نيا 42 ساله و خانه دار توضيح داد: دختر خانمي كه در اوايل جواني ازدواج مي كند و وارد زندگي متاهلي مي شود خواه ناخواه خيلي امتيازات خود را به نفع برتري و موفقيت همسر و پويايي جامعه از دست مي دهد.
وي افزود: زنان خانه دار با مديريت صحيح منزل بخش عمده اي از هزينه زندگي را با صرفه جويي مي كنند و علاوه بر تداوم نسل، تربيت فرزندان، نگهداري از اموال منزل و تلاش جهت تامين آسايش خانواده، مهيا كردن مسير پيشرفت همسر و فرزندان از جمله هزاران وظيفه و مسئوليت يك زن است.
اين بانوي ايلامي يادآور شد: خانمي كه تمام عمرش را وقف ترقي خانواده مي كند و با تحمل سختي هاي بيش و كم زندگي اما در هنگام كهن سالي و زمينگير شدن و نياز به حمايت مالي، هيچ پشتوانه اي ندارد در اين شرايط دولت بايد از زنان فاقد پشتوانه مالي حمايت كند.
يك بانوي كارمند نيز با گله مندي از جامعه مرد سالار كشور و استان ايلام گفت: در اين جامعه هستند خانم هايي كه بعد از چندين سال زندگي با همسر و تحمل سختي و مشقت فراوان توسط شوهر خود از آن زندگي مشترك رانده مي شوند و سوال اينجاست كه اين خانم به كجا پناه ببرد و چه پشتوانه ايي دارد كه از او حمايت كند.
وي افزود: همچنين بسياري از آقايان بعد از ازدواج اجازه كار يا تحصيل را به همسران خود نمي دهند و در قانون نيز از اين خواسته آقايان حمايت و حقوق حقه زنان پايمال شده است.
وي پيشنهاد كرد بندي در قانون به نفع زنان تصويب شود به گونه اي كه از همان روز اول جاري شدن صيغه عقد، مرد را ملزم به پرداخت تمام يا حداقل نيمي از هزينه بيمه عمر همسر خود كند تا يك زن با فراق بال و با دلگرمي و بدون ترس از آينده به ترييت بچه ها و اداره محيط خانه بپردازد.
يك مادر 38 ساله گفت: من به عنوان مادر يك دانش آموز مقطع ابتدايي انتظارم و مهمترين خواسته ام از رئيس جمهور تغيير در ساختار دروس آموزش و پرورش است چرا كه آموزش اين دروس، پايه شكلگريي نسل آينده است.
سحر اميدوار اظهار كرد: آموزش هاي فعلي در مدارس علاوه بر اينكه موثر نيست تاحدود زيادي غير كاربردي بوده و اين آموزش ها هيچ نقش موثر و مفيدي در زندگي آنها ندارد.
به گفته وي، بايد در مدارس ضمن حفظ احترام به دانش آموزان شخصيت، خالقيت و اعتماد به نفس آنها تقويت شود و از تجارب موفق ديگر كشورها استفاده كنند.
خانم جوان ديگري هم در خصوص خواسته اش از مسئولان بويژه رئيس جمهور گفت: جامعه ما بشدت نيازمند آرامش اقتصادي، فكري، رواني همراه با نشاط، اميد و شادابي است در حاليكه اين شاخص ها در جامعه كنوني ما بسيار كمرنگ است.
ليلا ترابي 27 ساله كاهش اشتغال، افزايش بيكاري يا نبود تضمين شغلي را از مهمترين عوامل ايجاد تنش روحي و رواني در بين قشر جوان و تحصيل كرده دانست و افزود: ارتباط سازنده و موثر با ساير نقاط جهان بخصوص كشورهاي توسعه يافته و به خدمت در آوردن فناوري هاي روز دنيا تا حدودي مي تواند وضع كشور را بهبود بخشد.
يك بانوي ديگر هم اظهار كرد: علاوه بر اشتغال مسئولان بايد فراهم كردن بستر ازدواج براي جوان ها، ثابت نگه داشتن نرخ تورم و سعي در كاهش آن، ايجاد فضاي شاد و پر انرژي در جامعه در اولويت برنامه هاي خود قرار دهند.
سپيده كمري 33 ساله يادآور شد: قشر كارگر به خاطر شرايط نابسامان زندگي براي نان شب محتاج است و بيشتر جوان هاي جامعه به علت نبود شغل مناسب به فكر مهاجرت و كوچ به ديگر نقاط كشور و حتي خارج هستند.
خانم 25 ساله اي هم گفت: رئيس جمهور و ديگر مسئولان مردم را به وعده هاي دورغين و واهي فريب ندهند، چرا كه اين وعده هاي توخالي و شعاري موجب سرخوردگي و دلزدگي مردم بويژه قشر جوان مي شود.

** زنان از محصور ماندن و به حاشيه رانده شدن واههمه دارند
زن در جامعه ايران از جايگاه والا و ارزشي برخوردار است اما به خاطر زن بودن و جنسيت خود داراي محدوديت هاي متعددي بوده كه همين مساله باعث سرخوردگي و رنجش اين قشر شده است.
زنان نيز از مسئولان سرزميني كه درآن زندگي مي كنند انتظاراتي دارند كه تامين كننده آرامش روحي فكري آنها باشد، خواسته هاي به حقي چون داشتن سرپناه، پشتوانه مالي مستحكم، آينده بدون دغدغه مالي، داشتن شغل، ازدواج با مردي داراي تضمين شغلي، و... خواسته هايي است كه زنان اين ديار تامين آنها را از رئيس دولت جديد مي خواهند.
بر اساس آخرين آمار سرشماري نفوس و مسكن، از مجموع جمعيت 580 هزار و 158 نفري استان ايلام، 284هزار و 959 نفر معادل 49.1 درصد جمعيت را زنان تشكيل داده اند.
به گزارش ايرنا، دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا همزمان در سراسر كشور روز جمعه 29 ارديبهشت برگزار مي شود.
استان ايلام با 580 هزار و 158 نفر جمعيت و بيش از 425 هزار واجد شرايط شركت در انتخابات در غرب كشور قرار دارد و انتخابات روز جمعه در 25 شهر و 375 روستاي اين استان برگزار مي شود.
خبرنگار: زهرا موسوي ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7172/9102