به گزارش ايرنا غلامرضا صديق راد سه شنبه در آئين آغاز به كار دو طرح غربالگري اختلالات ژنتيك در افراد 15 تا 25 سال و مشاوره ژنتيك پيش از ازدواج در تالار مهتاب اهواز بيان كرد: بيش از 77 هزار فرد معلول در اداره كل بهزيستي خوزستان ثبت شده اند و بسياري افراد معلول ديگر هستند كه نام آنها هنوز ثبت نشده است.
وي گفت: خانواده هاي زيادي در خوزستان وجود دارد كه تا شش نفر معلول نيز دارند و اين مهم نشان مي دهد در اين استان بايد بيش از اين به موضوع ژنتيك اهميت داده شود.
مديركل بهزيستي خوزستان در ادامه يا بيان اينكه يكي از معلوليت ها ناشنوايي است افزود: تا سال 92 مركز كاشت حلزون در خوزستان وجود نداشت اما با راه اندازي آن در اين سال كار كاشت حلزون در استان انجام مي شود.
صديق راد همچنين گفت: طرح غربالگري اختلالات ژنتيك و مشاوره ژنتيك در سه مرحله مصاحبه، مشاوره و آزمايش انجام مي شود كه دو مرحله نخست رايگان است و مرحله آزمايش سازمان بهزيستي 10 ميليون ريال يارانه به فرد پرداخت مي كند.
وي افزود: در برنامه توسعه ششم، دو طرح غربالگري و مشاوره ژنتيك در كل كشور عملياتي مي شود و طبق اين برنامه هزينه آزمايش ژنتيك رايگان مي شود.
يك استاد دانشگاه شهيد چمران اهواز نيز در اين آيين بيان كرد: طرح غربالگري و مشاوره ژنتيك كه امروز در اهواز آغاز به كار كرده بايد خيلي پيش از اين راه اندازي مي شد.
پروفسور اميدعلي شهني كرم زاده گفت: اهميت اين دو طرح در اين است كه ازدواج هاي فاميلي در خوزستان بسيار زياد است و عامل تولد نوزاد معلول در اين استان است.
وي با گلايه از نحوه آموزش پزشكي عنوان كرد: متاسفانه دانشجويان پزشكي تنها بر سر كلاس درس آموزش مي بينند و فعاليت هاي پژوهشي ندارند.
پروفسور كرم زاده در ادامه افزود: برخي بيماري هاي ژنتيكي همچون بيماري تالاسمي در كشورهاي اروپايي و آمريكا وجود ندارد؛ اين بيماري ها بيشتر در كشورهاي خاورميانه و آفريقا مشاهده مي شود و به همين منظور بايد به بحث ژنتيك بسيار اهميت داده شود.
اين استاد دانشگاه شهيد چمران اهواز و رياضيدان درادامه بيان كرد: در خوزستان انواع بيماري هاي ژنتيكي وجود دارد كه نياز است پزشكان آن به مناطق مختلف خوزستان به ويژه مناطق محروم سفر كنند و پژوهش هايي را در مورد بيماري هاي اين مناطق تهيه كنند.
وي گفت: تنها با هدف كسب درآمد نبايد وارد علم و شغل پزشكي شد؛ براي خدمت هر چه بيشتر به جامعه بايد هماهنگي بين مسئولان و جامعه پزشكي وجود داشته باشد.
پروفسور شهني در ادامه اظهار كرد: از دستگاه هايي كه مي تواند تاثير زيادي در ميزان سلامت جامعه داشته باشد آموزش و پرورش و معلمان هستند؛ معلم ها نبايد تنها كار تعليم را در كلاس درس انجام دهند بلكه بايد مواظب سلامت دانش آموزان نيز باشند.
7158 / 6037
خبرنگار: زينب فرحاني ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي
اهواز – ايرنا – مديركل بهزيستي خوزستان گفت: 50 درصد معلوليت هاي شديد مربوط به مسائل ژنتيكي است و اين موضوع اهميت مشاوره و آزمايش ژنتيك پيش از ازدواج را مي رساند.