به گزارش خبرنگار ايرنا غلامرضا سليماني روز يكشنبه در نوزدهمين كنگره استاني تاريخ معماري و شهرسازي ايران در سالن بانك صادرات خرم آباد افزود: لرستان يكي از غني ترين استان هاي كشور است و همواره مورد توجه تمدن هاي مختلف بوده است.
وي با بيان اينكه لرستان داراي شهرهاي تاريخي در دوره هاي مختلف است، گفت: بيش از پنج هزار اثر تاريخي و فرهنگي در لرستان وجود دارد كه 2 هزار و 300 مورد از آنها ثبت ملي شده اند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان افزود: رودخانه هاي خروشان و توپوگرافي منحصر به فرد لرستان باعث ايجاد عظيم ترين و باشكوه ترين پل هاي دنيا شده است.
وي پل كشكان با طول 285 متر و ارتفاع 30 متر و پل گاوميشان با طول دهانه سنگي بيش از 30 متر را از آثار ارزشمند لرستان برشمرد و اظهار كرد: وجود تعداد زياد پل هاي تاريخي در استان لرستان باعث شد كه اين استان به عنوان پايگاه پل هاي تاريخي كشور انتخاب شود.
سليماني افزود: دره تاريخي فرهنگي خرم آباد با قدمتي بيش از 40 هزار سال در بحث تعامل زيستي انسان با طبيعت قابل توجه است.
به گفته وي خرم آباد با بيش از 350 هكتار و بروجرد با بيش از 280 هكتار، بيشترين بافت تاريخي در استان لرستان را دارند كه با سياست دولت تدبير و اميد از طريق صندوق احيا و حمايت استانداري در حال احيا و واگذاري به بخش خصوصي هستند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان بيان كرد: از طريق صندوق احيا و مشاركت هاي مردمي تاكنون هشت بناي تاريخي لرستان براي احيا به مزايده گذاشته شده است.
سليماني افزود: مسجد امام(ره) بروجرد با طول بيش از هفت هزار مترمربع قديمي ترين مسجد غرب كشور با قدمت بيش از يكهزار سال است.
وي قلعه فلك الافلاك خرم آباد را شاهكار زمان ساساني دانست و گفت: اميد است در آينده نزديك پيگيري هاي مستمر براي آزادسازي و ساماندهي اين بناي مهم تاريخي به نتيجه برسد.
**ارسال 85 مقاله به نوزدهمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران
معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان نيز گفت: 85 مقاله به نوزدهمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران ارسال شده كه از اين مجموع 40 مقاله پذيرش شده است.
محمد رضا اسدي افزود: از مجموع اين مقالات 13 مقاله در اين كنگره ارائه مي شود و 9 مقاله به صورت پوستر و 18 مقاله در مجموعه مقالات اين كنگره به چاپ خواهد رسيد.
به گزارش ايرنا كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران كه سه دوره به همت مرحوم دكتر باقر آيت الله زاده شيرازي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در ارگ بم برگزار شد از رويدادهاي ارزشمند فرهنگي كشورمان بعد از انقلاب اسلامي است كه به دليل محتواي علمي، هنري، فرهنگي و ... در نوع خود كم نظير بوده است.
براي نخستين بار در برگزاري چهارمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران تصميم گرفته شد تمام استان هاي كشور به صورت ادواري كنگره تاريخ معماري و شهرسازي خودشان را برگزار كنند تا اين رويكرد در استان ها به جرياني تبديل شود كه به ارتقاي حفاظت از ميراث فرهنگي به صورت مداوم و پايدار كمك كند.
سه دوره كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران كه در سال هاي گذشته برگزار شد آغازي بر شناخت موضوع تاريخ معماري و شهرسازي ايران بود.
كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران در لرستان نوزدهمين كنگره استاني است كه قرار است آثار و مقالات برگزيده آن در چهارمين كنگره ملي در بم ارائه شوند.
7274/3022
خبرنگار: مريم نريماني ** انتشاردهنده: احسان كردي
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان:
96 پل تاريخي لرستان در فهرست آثار ملي ثبت شده است
۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۲۷
کد خبر:
82427421
خرم آباد - ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان گفت: تاكنون 100 پل تاريخي در لرستان شناسايي شده كه 96 مورد از آنها در فهرست آثار ملي كشور ثبت شده است.