به گزارش خبرنگار ايرنا ، ولي تيموري روز دوشنبه در نشست ستاد اجرايي خدمات سفر مازندران در ساري افزود : همه دستگاههاي فرهنگي بايد براي عبور از اين مرحله كمك كنند براي اين كه اگر گردشگري انبوه به همين شكل ادامه يابد ، با مخالفت هاي جدي جوامع محلي مواجه خواهد شد.
وي يكي از مشكلات گردشگري انبوه را خلاصه شدن گردشگري در ايام خاصي از سال مانند تعطيلات نوروزي دانست و تاكيد كرد كه در اينگونه گردشگري برنامه ريزي براي تامين نيازهاي گردشگران با مشكل مواجه مي شود.
تيموري به عنوان مثال به سفر انبوه گردشگران به مازندران در تعطيلات نوروز اشاره كرد و گفت : نوروز فصل پر رونق گردشگري مازندران است و مقصد گردشگري بسياري از هموطنان است و اصلا در كشور انگار سفر با كلمه مازندران و شمال عجين شده است.
معاون سازمان ميراث فرهنگي كشور افزود : اقبال بيشتر از ظرفيت در سفر به شمال و مازندران طي نوروز سبب شده تا موضوع سفرهاي نوروزي در اين مناطق با نگاه بحراني ديده شود ، در حالي كه بايد در اين استان ها رويكرد ساماندهي سفر تغيير كند.
وي نگاه بحراني به سفرهاي نوروزي را در كنار خصلت مهمان نوازي را ناهمخوان توصيف كرد و گفت : بايد در اين زمينه تغيير رويكرد دهيم چون سفر مقوله اجتماعي ، فرهنگي و اقتصادي است و براي راضي بودن گردشگران بايد خدمات خوب ايجاد كنيم تا از قبال سفر ، منافعي براي جامعه محلي كسب كنيم.
تيموري با اشاره به حجم گردشگران ورودي به مازندران و مشكلاتي كه در زمينه ترافيك پيش مي آيد ، افزود : مجموعه اقدامات بايد به سمتي پيش برود كه نشاط و رفع خستگي از دستاوردهاي سفر باشد.
وي يكي از اشكالات موجود در ساماندهي و برنامه ريزي سفرهاي نوروزي و سفر در ديگر مقاطع سال را نبود برنامه ريزي براي مسير سفر دانست و گفت : براي اين كه جامعه محلي از سفر گردشگر منتفع شود بايد تردد مسافر به توقف تبديل شود .
معاون سازمان ميراث فرهنگي توضيح داد : مسير هم بخشي از سفر است و با اجراي بزنامه هاي اقتصادي بايد علاوه بر نفع رساندن به جوامع محلي ، آسيب هاي اجتماعي اين جوامع را هم كاهش دهيم .
وي نقش شهرداران و دهياران را در اين زمينه مهم توصيف كرد و افزود : برنامه هاي فرهنگي و جشنواره ها مي تواند فضاي ترافيك و تردد را منعطف كند.
تيموري همچنين تعامل دستگاههاي خدمات رسان به گردشگران را در ارائه خدمات مطلوب تر و كامل تر و رفع نواقص مهم دانست و گفت : يكي از دلايل برگزاري نشست هاي ستاد سفر اين است كه ميزان تعامل بين دستگاهها افزايش يابد و مسئولان سازمان ميراث فرهنگي كشور هم در ايامي كه تعطيل است در كنار مردم قرار دارند و با حضور در ستادهاي سفر دغدغه هاي مردم را رفع مي كنند.
وي همچنين بر ضرورت نظارت مستمر و دقيق بر نحوه خدمات دهي به مسافران نوروزي تاكيد كرد و افزود : نظارت ها بايد مستمر باشد تا دغدغه هاي مردم كاهش يافته و مانع از فعاليت سوءاستفاده گران شويم.
تيموري با تاكيد بر اين كه ميراث فرهنگي فقط بحث ابنيه و اماكن تاريخي نيست ، گفت : آداب و رسوم محلي هم بخشي از ميراث ماست و در برنامه هايي مانند نوروز بايد به اين مسائل توجه ويژه شود.
معاون سازمان ميراث فرهنگي همچنين بر ضرورت هوشياري و آگاهي گردشگران در سفر به مناطق مختلف كشور و آشنايي با آداب و رسوم مقصد سفر تاكيد كرد و تمامي مسافران و گردشگران را به رعايت نكات لازم در باره حفظ محيط زيست ، پاسداشت ميراث فرهنگي و تاريخي و مطالبه حقوق شهروندي فراخواند.
تيموري گفت : سامانه 09629 سازمان ميراث فرهنگي به صورت شبانه روزي پاسخگوي نيازهاي مردم است.
9927/1654
معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري :
كشور بايد از گردشگري انبوه عبور كند
۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۵۰
کد خبر:
83239370
![كشور بايد از گردشگري انبوه عبور كند كشور بايد از گردشگري انبوه عبور كند](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13971220/83239370/N83239370-72896134.jpg)
ساري - ايرنا - معاون سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استمرار گردشگري انبوه در كشور را داراي تبعات منفي دانست و تاكيد كرد : كشور بايد با عبور از گردشگري انبوه به گردشگري پايدار برسد تا از منابع اين صنعت بهره مند شويم .