۲۸ دی ۱۳۹۳، ۱۴:۳۱
کد خبر: 81469255
T T
۰ نفر
مسوولان به روستاهاي اطراف شهر سنندج توجه جدي داشته باشند

سنندج - ايرنا - يكي از اساتيد دانشگاه و عضو بنياد ملي نخبگان استان كردستان خواستار ساماندهي و توجه جدي به روستاهاي اطراف شهر سنندج به منظور جلوگيري از مهاجرت روستاييان به اين شهر شد.

به گزارش ايرنا، كيومرث حبيبي شامگاه شنبه در نشست نخبگان كردستاني با استاندار در سنندج، افزود: عدم ساماندهي اين روستاها و ايجاد درآمد و شغل براي روستاييان منجر به مهاجرت آنان به شهر سنندج و كمك به رشد حاشيه نشيني و شغل هاي كاذب مي كند.

وي با انتقاد از توجه نكردن به واقعيت هاي روز جامعه و اجراي طرح ها بر اساس اطلاعات قديمي در استان كردستان به خصوص شهر سنندج، گفت: بسياري از اطلاعات طرح هاي مهم استان از جمله آمايش سرزمين، مربوط به سال هاي گذشته است و منطبق با شرايط فعلي استان نيست.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه كردستان براساس تمام شاخص ها در 50 سال اخير هميشه در رده هاي آخر جدول بوده است، گفت: درآمد مردم كردستان پايين است و بايد طرح هاي اساسي و زيربنايي براي افزايش سطح درآمد آنها تهيه شود.

وي آمايش سرزمين را يكي از طرح هاي مهم دانست و گفت: در اين طرح بايد فرصت ها، تهديدها، مزيت ها و پتانسيل هاي استان را مشخص و بر اساس آن براي توسعه برنامه ريزي كنيم اما اين طرح هنوز تهيه نشده است.

حبيبي گفت: مسوولان بايد اين طرح ها را در اختيار نخبگان قرار دهند تا بر اساس آمار و اطلاعات آن براي توسعه استان راهكار پيدا كنند.

او بر لزوم استفاده از نخبگان بومي در راس دستگاه هاي اجرايي تاكيد كرد و گفت: نيروهاي بومي به دليل تسلط بر استان مي توانند موثرتر باشند.

حبيبي به نهادسازي و سبك سازي نهادي نيز اشاره كرد و افزود: شهرداري سنندج با درآمد پايين بيش از دو هزار نيرو دارد در حالي كه اين رقم براي آن زياد است.

وي با تاكيد بر جذب سرمايه گذاري براي توسعه استان، يكي از راهكارهاي اصلي توسعه كردستان را استفاده از سرمايه بخش خصوصي عنوان كرد كه دولت بايد زمينه و بستر آن را فراهم كند.

اين نخبه كردستاني بر شفاف سازي پروژه ها و طرح هاي اجرا شده در استان كردستان نيز تاكيد كرد و گفت: چندين دولت عوض مي شود اما برخي از افراد و شركت ها كه اقدامي براي توسعه كردستان نكرده اند همچنان در حال فعاليت هستند و اتفاق خاصي نيز در اين زمينه نمي افتد.

حبيبي از نحوه تهيه طرح تفصيلي شهر سنندج انتقاد كرد و گفت: اين طرح از لحاظ كارشناسي و خطوط ساختاري دچار مشكل است.

وي ادامه داد: در حالي كه راه، اساسي ترين بستر توسعه است، كردستان حتي يك كيلومتر بزرگراه استاندارد ندارد.

استاد دانشگاه كردستان خواستار توجه بيشتر به نيروي انساني و انسان مدار كردن شهرها و محله ها شد و گفت: نبايد نيروي انسان را ناديده گرفت و در شهرسازي و معماري از اين مهم چشم پوشيد.

وي همچنين خواستار تحول ساختاري در نظام بودجه ريزي استان كردستان شد و گفت: در سال هاي اخير اتفاق خاصي در نظام برنامه و بودجه استان نيفتاده است.

حبيبي خواستار نظارت اصولي روي پروژه هاي مختلف در استان شد و گفت: زمان اجراي اين پروژه ها در كردستان طولاني تر از حد معمول است كه دلايل آن بايد بررسي شود.ك/2

533/7346