دوازدهمین دوره جایزه جلال آل احمد، عصر روز شنبه، بیست و سوم آذر ماه ۱۳۹۸، با معرفی برگزیدگان در چهار بخش، به کار خود پایان داد.
بخش مستندنگاری
جایزه ویژه به کتاب نقاشی قهوهخانه؛ خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس به قلم محسن کاظمی از انتشارات سوره مهر تعلق گرفت.
کتاب قطارباز، ماجرای یک خط به قلم احسان نوروزی از نشر چشمه نیز شایسته تقدیر دانسته شد.
داوری این بخش را مرتضی سرهنگی، ساسان ناطق و میثم امیری به عهده داشتند.
بخش داستان بلند و رمان
جایزه ویژه به کتاب وضعیت بیعاری به قلم حامد جلالی از انتشارات شهرستان ادب، تعلق گرفت.
کتاب دور زدن در خیابان یکطرفه به قلم محمدرضا مرزوقی از نشر ثالث، شایسته تقدیر شناخته شد.
داوری این بخش بر عهده شهریار عباسی، هادی خورشاهیان و احسان رضایی بوده است.
بخش نقد ادبی
جایزه کتاب برگزیده به طور مشترک به کتابهای بومیسازی جادویی در ایران به قلم محمد حنیف و محسن حنیف از انتشارات علمی فرهنگی و نظریه و نقد ادبی درسنامه میان رشتهای به قلم حسین پاینده از انتشارات سمت تعلق گرفت.
درباره مانایی و میرایی به قلم احمد شاکری از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی میز شایسته تقدیر شناخته شد.
داوری این بخش بر عهده مریم حسینی، محمدرضا سنگری و ابوالفضل حری بود.
مجموعه داستان کوتاه
در این بخش جایزه اصلی به هیچ کتابی تعلق نگرفت و کتاب افتاده بودیم در گردنه حیران به قلم حسین لعل بذری از نشر نیماژ، شایسته تقدیر دانسته شد.
داوری این بخش جایزه بر عهده خسرو باباخانی، احسان عباسلو و علیاصغر عزتیپاک بود.
محمد سرور مولایی، منیژه آرمین، حجتالاسلام محمدعلی مهدویراد، شهریار عباسی، حمیدرضا شاهآبادی، مریم برادران، مجید قیصری و مهدی قزلی، اعضای هیات علمی دوازدهمین دوره جایزه جلال آل احمد بودند و محمدرضا شرفی خبوشان، دبیری آن را بر عهده داشت.
جایزه ادبی جلال آلاحمد یک جایزه ادبی دولتی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایهگذاری شده و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ نخستین دوره خود را در سالروز تولد آلاحمد آغاز کرد. این جایزه از آن سال بدون وقفه برگزار شده و هر سال همزمان با سالروز تولد جلال آل احمد، با انتخاب آثار برگزیده به کار خود پایان میدهد. سال گذشته در دوره یازدهم، رمان رهش از رضا امیرخانی، کتاب برگزیده این جایزه اعلام شد.
نظر شما