به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم شهرستان دلفان چون دیگر مناطق کشور با شیوع ویروس کرونا روزگار سخت و تلخی را طی می کنند.
بازار شهر نورآباد در آستانه عید نوروز شلوغی سال های گذشته را ندارد و ترس و وحشت از کرونا، موجب شده که کسب و کار امسال کساد و خالی از مشتری باشد.
مغازه داران در بازار نورآباد از خلوتی و نبود مشتری گلایه دارند و می گویند: در ۱۲ ماه گذشته امید به فروش نوروزی داشتیم تا بدهی و چک های خود را پرداخت نماییم اما ورود این مهمان ناخوانده و وحشت مردم کسادی را برای ما به ارمغان آورده است.
این روزها ویروس منحوس وبی رحم کرونا مردم را وحشت زده کرده و زندگی آنان را تحت شعاع خود قرار داده این در حالیست که اصنافی همچون تالار و رستوران دارها، لوازم خانگی، پوشاک، کیف و کفش، خوار و بار و آجیل فروشی ها به شدت دچار افت فروش شده اند و می توان گفت درآمد انها حتی برای پرداخت اجاره و هزینه های جانبی نیز کفاف نمی دهد.
عده ای نیز دراین روزهای سخت به خاطر منفعت خود با سلامت مردم بازی می کنند و اقدام به احتکار اقلام بهداشتی کرده و چند برابر قیمت در بازار عرضه می کنند.
حماسه مهربانی دردلفان
اما در میان این خبرهای تلخ، با هدف حمایت از اجاره نشینان، پویش بخشش کرایه واحدهای تجاری و مسکونی در دلفان با مشارکت انسان هایی از جنس مهربانی شکل گرفته که خوشبختانه با استقبال عمومی همراه شده و هروز به تعداد این افراد افزوده می شود.
در قالب این طرح با توجه به کسادی بازار و مشکلات اقتصادی، مالکان واحدهای تجاری و مسکونی اقدام به بخشش اجاره های خود می نمایند که تاکنون ۳۴ مالک دراین اقدام مشارکت داشته اند و پیش بینی می شود دیگر مالکان و خیران نیز در این مسابقه مهربانی شرکت نمایند.
خیران نیک اندیش دلفان با اقدام خداپسندانه دراین روزهای سخت پیشقدم شدند تا تلخی که با ویروس منحوس کرونا ایجاد شده با مهربانی شیرین شود.
دراین جشن همدلی و مهربانی حاج محمد جهانگیری مالک مجتمع ولی عصر نورآباد ( ۵۲ واحد تجاری)، حاج اسدعلی محمدی مالک ۷۲ واحد تجاری و خانگی، حاج حاتم مرادی مالک مجتمع تجاری ، نصرت الله شریفی مالک مجتمع آبی شریفی، حاج محمد علی رضایی مالک ۱۵ واحدتجاری در مجتمع رضا، مرحوم حاج علی اکبر ابراهیمی مالک مجتمع تجاری ابراهیمی، برادران هاشمی مالکان مجتمع تجاری هاشمی، دراین پویش شرکت نموده و اجاره یک یا دوماه از واحدهای تجاری خود را بخشش نموده اند .
همچنین در این کارخیر و خداپسندانه مالکانی از جمله حاج اردشیر حیدری و حسین حیدری، یعقوب عینیی ، عرفانی، عیدی جلالوند، محمد ولی نظریان، آرش کورانی،علی محمد نظری، احمد محمدی
صمد شیرزاد،هوشنگ جمشیدی، حاج علی خزایی (بخشنده شهریه یک ماه دانش آموزان دبیرستان غیر انتفاعی سپهر)، وحید خزایی،مرادعلی محمدی، فرزاد رستمی،داراب الفتی،حمزه رحیمی، عطا بیگی محمد آباد،کیومرث فلاحیان، خدامراد عزیزی، لطیف نوریان، حبیب الله مهری سرکشتی، مرحوم حاج محمد حسن زمانی، کرمشاه منصوری،کیومرث رستمی،ولیالله قیصری،قنبرعلی مرادی،
مردانی، قنبری، مولاکرم مرادیان علی رغم اینکه واحدهای تجاری زیادی نداشته اند اما در حد توان اقدام به بخشش کرایه واحدهای تجاری و مسکونی خود از یک تا سه ماه نموده اند.
صاحبان واحدهای مسکونی و تجاری هدف خود را از این اقدام جهت رضایت خداوند و کمک به بازاریان و خانواده های آنان عنوان کرده اند.
در دلفان شاهد مهربانی، همدلی و نوع دوستی در این روزهای تلخ و سخت هستیم تا انسانهایی از جنس مهربانی با همت خود، شادی را برای تعدادی از اجاره نشین های این شهرستان و خانواده های آنان به ارمغان آورد و با این حماسه مهربانی نام مردم دلفان در کشور، پرآوازه تر از گذشته گردد.
امیدواریم این اقدام ارزشمند در دیگر نقاط ایران اسلامی فراگیر شود تا التیامی بر مشکلات خانواده های گرفتارباشد.
رکود ۷۰ درصدی اصناف لرستان بر اثر شیوع کرونا
رییس اتاق اصناف لرستان گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش شدید خرید توسط مردم، بازار اصناف استان ۷۰ تا ۸۰ درصد دچار رکود شده است.
منوچهر اسبکوه افزود: درصد باقی مانده اصناف نیز که تاحدودی از رکود فعلی در امان مانده اند مربوط به صنوف میوه و تره بار، آذوقه و مواد بهداشتی و ضدعفونی هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر صنوف همچون تالار و رستوران دارها، آرایشگرهای زنانه، لوازم خانگی، پوشاک، کیف و کفش، خوار و بار و آجیل فروشی ها به شدت دچار افت فروش شده اند و می توان می گفت درآمد انها حتی برای پرداخت اجاره و هزینه های جانبی نیز کفاف نمی دهد.
وی در خصوص اجبار تعطیلی برخی واحدهای صنفی نیز گفت: بجز تالار ها به اصنافی همچون آرایشگری ها؛ خیاطی ها و طلافروشان پیشنهاد شده به دلیل رعایت سلامت خود و شهروندان فعالیت نکنند اما اجبار رای تعطیلی این واحدها موجب تشنج در بازار می شود.
اسبکوه با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از این صنوف به طور کامل تعطیل هستند افزود: اصناف استان و کشور مواردی همچون تورم، تحریم، رکود و جنگ اقتصادی را تحمل کرده و پشت سرگذاشته اند اما در شرایط شیوع کرونا به شدت متضرر شده اند که برای اتمام این وضعیت باید همه مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ها توجه کنند تا شرایط به حال عادی بازگردد.
وی ادامه داد: برخی خیابان های اصلی و مراکز خرید همچنان شاهد تردد نسبتا بالای شهروندان است اما در عمل خرید چندانی از واحدهای صنفی نمی شود و به نظر می رسد شهروندان بدون توجه به رعایت توصیه متخصصان در معابر عمومی حاضر می شوند.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۵۶ هزار واحدصنفی لرستان گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد این واحدها مستاجر هستند و خوش بینانه ترین رقم اجاره بهای آنها به یژه در شهر خرم آباد از سه میلیون تومان تا پنج میلیون تومان است که متاسفانه در شرایط کنونی قادر به پرداخت این اجاره ها نیستند.
اسبکوه تاکید کرد: از مالکان این واحدهای تجاری تقاضا می شود با توجه به شرایط کنونی و رکود بازار، با مستاجران خود همکاری داشته و با بخشش و یا تعویق طلب خود گامی در راستای تسکین روحی صنوف بردارند.
بر اساس اعلام علوم پزشکی لرستان ۱۸۵ نفر در این استان به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۱ نفر جان باخته اند.
نظر شما