این بیتوجهی را میتوان در بازارهای اردبیل، مراکز خرید و جنب و جوشی که هنوز برای خریدهای نوروزی در بین مردم وجود دارد مشاهده کرد. گویا هنوز افراد بیشماری هستند که کرونا و خطر آن را باور ندارند و خیال میکنند که این ویروس هرگز به سراغ آنها و خانواده هایشان نخواهد آمد.
با وجود هشدارهای کارشناسان و مسوولان پزشکی که شیوع ویروس کرونا در استان را در وضعیت خطرناک میدانند اما تعداد قابل توجهی از افراد جامعه همچنان به آن بیتوجه بوده و بدون رعایت ابتداییترین موارد بهداشتی بخش مهمی از وقت خود را در مراکز خرید و پر ازدحام میگذرانند.
این روزها وضعیت نیمهشلوغ تا شلوغ بازارهای اردبیل در حالی است که حتی از چند روز پیش مسوولان به صورت رسمی به صنوف اعلام کردهاند که برای حفظ سلامت عمومی جامعه باید مغازههای خود را ببندند.
بازدید میدانی خبرنگاران ایرنا نشان میدهد که کسبه چندان به توجهی به بستن مغازه های خود نکرده و همچنان میتوان در روزهای پایانی سال شاهد ترافیک و ازدحام جمعیت در برخی مراکز خرید بود.
یک فروشنده پوشاک در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: از دی ماه اقدام به خرید پوشاک کرده و چندین چک در دست فروشنده دارد و برای اینکه چکش برگشت نخورد مجبور به باز کردن مغازه خود شده است.
امین افزود: اجاره مغازه نیز را نیز میبایست بپردازد و با اینکه میزان فروش بشدت پایین آمده اما برای امرار معاش و ورشکست نشدن مجبور به باز کردن مغازه خود شده است.
حسین ،صاحب یک آرایشگاه مردانه نیز میگوید: برای ساعاتی به صورت مخفیانه اقدام به باز کردن مغازه خود میکندتا دم عیدی و سال نو بخشی از نیاز خانواده خود را رفع کند.
وی با بیان اینکه موارد بهداشتی را رعایت میکند، افزود: بلاخره کار کردن در این وضعیت ریسک بزرگی بوده ولی برای تامین نیاز خانواده مجبور به کار کردن است.
به گفته وی ، تا وقتی دولت از صنوف حمایت نکند وضعیت اینگونه خواهد بود، مردم مجبورند برای نان شب خود در بدترین وضعیت نیز کار کنند.
یک فروشنده اجناس ۲ هزار تومانی که مشتریان زیادی نیز در مغازه خود دارد با بی میلی به سووال خبرنگار ایرنا پاسخ میدهد: مجبوریم آقا؛ چیکار کنیم دم عیدی ، چه کسی هزینه کرایه منزل و مغازه ما را تامین میکند.
وی افزود: فردا که به خاطر برگشت چک زندان افتادم چه کسی جواب خانواده من را میدهد، چه کسی نان و زندگی آنها را تامین میکند.
او در پاسخ اینکه با این وضعیت شلوغ مغازهاش احتمال بیماری کرونا برایش زیاد است، میگوید: در این موقعیت ریسک است دیگر ، ولی مجبور به تحمل این وضعیت هستیم.
در برخی مغازهها علیرغم این همه تبلیغات و هشدارها هنوز ازدحام زیاد است، ایجاد صف در برخی از آجیل فروشیها، ازدحام در برخی مراکز فروش اجناس ارزان بدون رعایت ابتدایی ترین اصول بهداشتی وضعیت نگرانکنندهای در اغلب شهرهای استان اردبیل ایجاد کرده است.
دکتر قدرت اخوان اکبری ،رییس دانشگاه علوم پزشکی هر روز بدون استثنا در گزارشهای روزانه خود به رسانهها با هشدار به شیوع ویروس کرونا و روند رو به رشد آن در استان مردم را به ماندن در خانه و خودداری از حضور در مراکز خرید و تردد شهری و بینشهری فرا میخواند اما گویا هنوز عموم جامعه این اخطارها را جدی نگرفته و روال عادی زندگی در استان در جریان است.
اخوان اکبری میگوید: ۲ هفته آتی روزهای حساسی برای مردم بوده و با توجه به پیک کرونا آحاد جامعه باید با حساسیت بیشتر به موضوع توجه کرده و با ماندن در خانه به روند قطع همهگیری ویروس کرونا کمک کنند.
وی بیانمیکند: مردم میبایست از تردد در شهر و سفرهای بینشهری خودداری کنند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل هم با دعوت مردم برای ماندن در خانههای خود گفت: شهروندان استان اگر ۲ هفته به این توصیه متخصصان عمل کنند ویروس کرونا میزبانی نیافته و وضعیت رو به بهبودی خواهد رفت.
آیتالله سیدحسن عاملی یکشنبه با تاکید بر اینکه باید در مقابله با ویروس کرونا به توصیه کارشناسان توجه کرد، افزود: هماکنون مهمترین سلاح در مقابله با ویروس کرونا عدم تردد شهری و بینشهری و ماندن در خانه است.
وی با اشاره به نزدیکی به ایام عید نوروز گفت: مبادا در این روزها همانند گذشته رفتار کرده و به دید و بازدید هم برویم ، با تلفن نیز میشود عید و سال نو را به همدیگر تبریک گفت.
استاندار اردبیل هم گفت: تحمل یک ماه در خانه ماندن بهتر از مواجه با بحرانی سخت مثل ویروس کرونا است، هر چند که عده زیادی با مشکل اقتصادی و معیشتی مواجه میشوند.
اکبر بهنامجو دافزود: اقتصاد، دید و بازدید و سایر فرایض را میتوان با کمی سختکوشی بدست آورد اما سلامتی مردم با هیچ چیز قابل معاوضه نیست.
وی امنیت و سلامت مردم را از همه چیز مهمتر دانست و گفت: نباید با سهلانگاری و ندانمکاری عدهای زمینه بحران در استان فراهم شود و در تامین سلامتی و امنیت مردم با هیچ کس شوخی نداریم.
وی بیانکرد: شیب مبتلا به کرونا در استان اردبیل نسبت به سایر استانها ملایم است ولی باید در حفظ وضعیت موجود همه به صورت جهادی تلاش کنیم.
وی به تعطیلی برخی صنفها اشاره کرد و گفت: در آستانه سال جدید خرید و فروش اقلام غیرضروری چندان اهمیت ندارد و مردم باید بدانند که سلامتی آنها بیش از همه چیز برای ما و نظام اهمیت دارد.
استاندار اردبیل افزود: شهروندان باید بحث پیشگیری و آموزش انتقال ویروس کرونا را با حساسیت بیشتر و توجیه کامل جدی بگیرند.
سازمانهای مردمنهاد هم کمپینهایی با عنوان "من در خانه میمانم " برپا کردهاند و تبلیغات نسبتا گستردهای در فضای مجازی و رسانهها در این زمینه در جریان است اما هنوز آنگونه که باید به این مهم توجه نمیشود و میبایست به هر نحو ممکن جامعه و افکار عمومی را به موضوع حساستر کرد.
در این راستا برخی اعتقاد دارند که میبایست قاطعیت بیشتری درباره بستن بازار و مغازهها از سوی مسوولان صورت گیرد و با افراد متخلف برخورد صورت گیرد زیرا که نمیشود به بهداشت عمومی و سلامت جامعه بیتفاوت بود.
به اعتقاد آنها، برخی مشوقها و سیاستهای حمایتی از سوی ارگانهایی مثل امور مالیاتی ، بیمه و بانکها نیز در این موقعیت میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
به گزارش ایرنا ، در استان اردبیل تاکنون ۹۲ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد ۱۱ نفر جانباختهاند.
۲۲۰ بیمار مشکوک به کرونا نیز هماکنون در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که از این تعداد ۱۴ نفر در بخشهای ویژه تحت مراقبت هستند.
تاکنون ۱۹۰ بیمار کرونایی یا مشکوک به کرونا مداوا و از بیمارستان مرخص شدهاند.
نظر شما