دکتر مسلم ذوالفقارخانی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شعر، ادبیات و داستانهای ساده کودکانه به فعال سازی ذهن تخیل خواه و پویای کودکان و تسکین روانی آنها در ایام خانهنشینی کمک میکند.
وی ادامه داد: باید با شناخت جهان ذهنی و تخیل کودکان، از طریق قصه خوانی و شعر خوانی و ادبیات مناسب مانع پژمردگی آنها در حصار تنگ خانه شد.
این متخصص حوزه ادبیات و آموزش زبان گفت: کودکان بسیار آسیب پذیر هستند و هنگامی که حس انزوا و تنهایی و حصر به آنها دست دهد چون نهال کوچکی که از نور آفتاب محروم شده باشد، پژمرده میشوند.
وی افزود: در مسیر پر فراز و نشیب زندگی گاهی برخی وقایع جهان ذهنی، احساسات صاف و زودگذر، کودکان را آشفته و پریشان میکنداما آنچه ذهن تخیل گرای کودکان را تلطیف و امواج خروشان دریای رنگارنگ ذهن آنها را آرام میکند، شعر و ادبیات است.
ذوالفقارخانی ادامه داد: شعر و ادبیات نه تنها بالهایی برای ذهن پویا و شتابان کودکان است بلکه در گشودن گرههای مبهم زندگی به آنها کمک قابل توجهی میکند.
وی گفت: در رویارویی با مشکلات عمیق و پیچیده بشری نظیر کرونا و عواقب ناخواسته آن میتوان از شعر و ادبیات کمک گرفت.
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: کودکان در سایه جهان تخیلی خود، اهل شور، نشاط، بازی و کنکاش هستند، آنها در محیط تنگ خانه و به ویژه در عصر آپارتمان نشینی، به ستوه میآیند و در این شرایط والدین نباید از تغییر برخورد خود با کودکان غافل شوند.
وی ادامه داد: کودکان نیاز به هیجان و تخلیه هیجانات خود دارند لذا شعر و ادبیات که با موسیقی و کلام خوش آهنگ توام است نه تنها کودک را از حصار دنیای مجازی امروز نجات میدهد بلکه در حفظ آرامش آنها و تحمل چهاردیواری منزل در شرایط کرونایی موثر است.
۵۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان سبزوار را دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی تشکیل میدهند.
مرکز شهرستان ۳۰۶ هزار نفری سبزوار در ۲۳۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۸۵ هزار و ۹۹۶ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان پنج هزار و ۳۹۱ را در کشور گرفته است.
همچنین تاکنون ۶۳ هزار و ۱۱۳ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
نظر شما