۲۰ میلیارد ریال برای ساماندهی بافت تاریخی بلادشاپور تخصیص یافت

یاسوج- ایرنا- سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با پیگیری های انجام شده، ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی بافت تاریخی دهدشت (بلادشاپور) تخصیص یافته است.

مجید صفائی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور جذب اعتبارات ملی و برای ساماندهی بیشتر بافت تاریخی دهدشت، نشست های ویژه ای با وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در روزهای اخیر برگزار شده است.

وی افزود: با پیگیری های صورت گرفته، اعتبار قابل توجهی برای ساماندهی بافت تاریخی دهدشت تخصیص یافت که به‌زودی برای انجام کارهای عملیاتی به استان ابلاغ خواهد شد.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین پیگیری اعتبار لازم از وزارت برای موزه نفت گچساران و موزه باستان‌شناسی یاسوج از دیگر مواردی بوده که در دستور کار است.

صفایی تاکید کرد: قول هایی مساعدی مبنی بر تخصیص اعتبارات مطلوب در حوزه گردشگری استان از سوی معاون گردشگری کشور داده شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در زمینه بوم‌گردی بیان کرد: همچنین پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به سرمایه‌گذاران بوم‌گردی در کهگیلویه و بویراحمد در چند روز اخیر با دیدار با مسئولان کشوری به جد پیگیری شده است.

بلادشاپور نام بافت قدیمی شهر دهدشت واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در حاشیه شهر کنونی دهدشت واقع شده است.

اوایل خرداد امسال همچنین ۶ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات منابع ملی، برای مطالعه، ساماندهی و مرمت ۳۵ هکتار از بافت تاریخی دهدشت اختصاص یافت.

بافت قدیم شهر دهدشت بلادشاپور یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سال های متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.

بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.

براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.

وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.

در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎اند.

چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

بلاد شاپور ، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه از ظرفیت های گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha