عبدالمجید دوراهکی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا گفت: بنگاههای اقتصادی که در آینده شکل میگیرند هزینه و زمان خود را صرف آموزش مجدد نیروها نمیکنند و تخصص و مهارت افراد بیش از مدرک مورد توجه قرار میگیرد بنابراین کسب یک مهارت میتواند تضمین کننده آینده کودکان باشد.
وی افزود: در حالی که اکنون میزان بالایی از تحصیل کردههای دانشگاهی با مشکل اشتغال روبرو هستند، افراد معدودی را میبینیم که مهارتهای فنی و حرفهای را فرا گرفته و بیکار باشند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر گفت: اکنون در سطح استان بوشهر ۱۵ مرکز دولتی و ۱۷۵ مرکز خصوصی فنی و حرفهای فعال است که ۵۷ حرفه را به علاقهمندان آموزش میدهند.
دوراهکی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری کرونا مراکز فنی و حرفهای متناسب با این شرایط فعال شدهاست و با اینکه بیشتر کارگاههای فنی و حرفهای در فضای سولهای برگزار میشود، در هر کارگاه حداکثر ۶ نفر آموزش میبینند تا فاصلهگذاری فیزیکی بخوبی رعایت شود.
وی اضافه کرد: اداره کل فنی و حرفهای همه وسایل بهداشتی و ضدعفونی مورد نیاز را در اختیار مراکز قرار دادهاست و علاوه بر آن برای تسهیل رفت و آمد متقاضیان در این شرایط سرویسهای ایاب و ذهاب فراهم شدهاست اما به دلیل نگرانی خانوادهها از ابتلا به کرونا به طور قطع استقبال از این دوره در تابستان جاری پایینتر از سالهای گذشته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر با معرفی دورههای مهارت آموزی فنی و حرفهای گفت: ثبت نام در دورههای مهارت آموزی و تابستانه فنی و حرفهای از ابتدای خرداد آغاز شدهاست و تا پایان سال ادامه دارد.
دوراهکی از آموزشگاههای دوگانه آموزش در محیط کار واقعی و جایگاه بالای استان بوشهر در این زمینه نام برد و بیان کرد: در قالب این نوع آموزش بخش تئوری آموزش در آموزشگاه و بخش عملی در محیط کار واقعی به متقاضی آموزش داده میشود و در این زمینه اداره کل فنی و حرفهای با اصناف تعامل و آمادگی دارد مهارت آموزها را به واحدهای متقاضی معرفی کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر افزود: با توجه به اینکه در بیشتر موارد آموزشهای فنی و حرفهای به شکل عملی است، اجرای این آموزشها به صورت مجازی امکانپذیر نیست با این حال در حوزه فناوری اطلاعات دورههای مجازی برگزار میشود و در دیگر زمینهها نیز در حال تولید محتوا هستیم تا بخش تئوری آموزش مجازی صورت گیرد.
وی یادآوری کرد: اداره کل فنی و حرفهای استان بوشهر علاوه بر دورههای فراغت تابستانه، طرح ایران مهارت را با استانداردهای پایینتر سازمان فنی و حرفهای در مدارس استان اجرا کرد تا دانشآموزان با محیط کسب و کار و لزوم مهارت آموزی آشنا شوند تا پس از رسیدن به سن بالای ۱۲ سال مهارت خود را تکمیل کنند و مدرک بینالمللی دریافت کنند که با استقبال بسیار خوب خانوادهها و دانشآموزان روبرو شد.
دوراهکی در زمینه اجرای طرحهای آموزش مهارت به دانشجویان در استان، عنوان کرد: در تفاهم با دانشگاه خلیج فارس مرکز مشاوره شغلی و دانشکده کسب و کار در این دانشگاه راهاندازی شدهاست و هر دانشجو در کنار تحصیلات تئوریک خود یک مهارت نیز فرا میگیرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: ۱۶ مرکز آموزش در محیط واقعی و ۷۲ کارگاه در همه پادگانهای استان بوشهر فعال شدهاست و اداره کل فنی و حرفهای استان بوشهر در سال ۹۷ و ۹۸ در این زمینه مقام اول را در کشور کسب کرد.
وی افزود: سال گذشته به عنوان طرح پایلوت کشوری مسابقه آزاد مهارتی سربازهای نیروهای مسلح در استان بوشهر برگزار شد.
دوراهکی اذعان کرد: در زمان حاضر تنها محدودیت ما برای مهارتآموزی به جوانان و نوجوانان مساله کرونا است و از لحاظ فضای آموزشی در استان بوشهر محدودیتی وجود ندارد.
نظر شما