اعتیاد بلایی که زندگی و آینده را می‌سوزاند

شهرکرد- ایرنا- اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی است که زمینه‌ساز بروز آسیبهای اجتماعی دیگر می‌شود و می تواند زندگی و آینده فرد را می‌سوزاند.

به گزارش ایرنا،این بلای خانمانسوز متاسفانه بدون توجه به سن و سال و جنسیت و از روی ناآگاهی و جهل به مضرات مصرف، دامن‌گیر افراد می‌شود و تا جای پیش میرود که زندگی افراد را به تباهی می‌کشاند.

براساس نظر کارشناسان، دست‌اندرکاران و فعالان حوزه مبارزه، پیشگیری، درمان و مشاوره استان، اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی جامعه است و کاهش سن اعتیاد به عنوان یک معضل است که به علت ناآگاهی نوجوانان از این بلای خانمان سوز گریبانگیر آنها می‌شود.

این عده معتقدند؛ بیکاری، افزایش فشارهای زندگی، مشکلات اقتصادی،  تاثیرپذیری از دوستان و خانواده، کمبود و خلاهای عاطفی از مهمترین دلایل گرایش جوانان به اعتیاد است، که افراد برای رهایی از فشارها و مشکلات زندگی به سوی مواد مخدر سوق پیدا می‌کنند و استفاده از مواد مخدر را پناهگاهی برای رهایی از دغدغه‌ها انتخاب می‌کنند و به دنبال آن یک عمر زندگی خود را دود می‌کنند.

به گفته کارشناسان، اعتیاد یک بیماری زیست‌شناختی، روان‌شناختی و اجتماعی است که عواملی مانند عوامل محیطی،اجتماعی موجب گسترش آن می‌شود و این بلای خانمانسوز سبب طلاق، سرقت، افسردگی، خودکشی، فروپاشی خانواده، افزایش فشارهای روانی در فرد می‌شود.

اعتیاد ضربه مهلک بر پیکره خانواده

یک روانپزشک در چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد گفت: ارتباط خانواده و اعتیاد از چند جهت قابل تامل است که در برخی موارد عوامل خانوادگی باعث گرایش فرد به اعتیاد می‌شود و یا اعتیاد یکی از اعضای خانواده دچار آسیب رساندن به ساختار خانواده می‌شود.

الهام زارعان افزود: با گرایش افراد به اعتیاد، ثبات و آرامش حاکم بر خانواده، اتحاد بین اعضای خانواده از بین می‌رود و سلامت جسمی فرد و اعضای خانواده به خطر می‌افتد و زمینه افزایش مشکلات اقتصادی و مالی در خانواده گسترش پیدا می‌کند.

وی، به نقش خانواده در درمان فرد معتاد اشاره کرد و گفت:درمان اعتیاد یک پرسه پیچیده است و در برخی افراد تا پایان عمر طول می‌کشد، که همراهی خانواده برای ترک و درمان اعتیاد و همچنین پیشگیری از گرایش به مواد مخدر یک امر ضروری و مهم  است.

 زارعان، با بیان اینکه خطر گرایش به مواد مخدر در دوره نوجوانی به عنوان یک زنگ خطر برای جامعه است، گفت: دوره نوجوانی یک دوره است که فرد حساسترین دوران زندگی را تجربه می‌کند و استقلال طلبی، مخالفت با خانواده و حضور درگروه همسالان باعث افزاش گرایش به مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان می‌شود.

این روانپزشک ،به نقش خانواده در گرایش به اعتیاد و الگوپذیری فرزندان از والدین به عنوان دلایل دیگر گرایش به مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ایجاد محیط امن در خانه و خانواده برای فرزندان، مشارکت دادن فرزندان در کارها و افزایش مهارت فرزندپروری از راه‌های پیشگیری از اعتیاد در دوران نوجوانی است.

وی به آموزش مهارت "نه گفتن" به کودکان و نوجوانان، کنترل خشم و مدیریت استرس به عنوان مهارت‌های زندگی برای کودکان نوجوانان اشاره کرد و گفت: با ارائه این آموزش‌ها می‌توان فرزندان را در برابر آسیب‌های اجتماعی مصون کرد.

بیکاری از عوامل عمده گرایش به اعتیاد است

یک کارشناس روانشناسی سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به تجربیات کسب شده از مراجعان به مراکز مشاوره و تماس با خط ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی گفت: بیکاری یکی از عوامل مهم ایجاد تنش در زندگی عمومی مردم و گرایش به سمت اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی دیگر است.

مهرداد رضاپور افزود: با افزایش سطح تنش در خانواده، مشکلات اقتصادی افزایش پیدا کرده و آرامش روانی فرد را گرفته و این امر باعث گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر شده است.

به گفته وی، مصرف مواد مخدر برای این افراد آرامش کاذب و کوتاه مدت را فراهم می‌کند و بعد از مدتی، باعث وابستگی فرد به این مواد می‌شود که خود اعتیاد زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی دیگر را فراهم می‌کند.

وی اظهار داشت: دسترسی آسان افراد به مواد مخدر، کاهش فضای عاطفی و کاهش انسجام بین خانواده و کاهش ارتباط بین فرزندان و والدین از دلایل دیگر گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مواد است. 

این مشاور و مدرس دانشگاه، مهمترین دلیل بازدارنده در خصوص مواد مخدر را، افزایش روابط عاطفی، انسجام در کانون خانواده و ایجاد ارتباط منسجم و عاطفی بین فرزندان و خانواده عنوان کرد.

به گفته وی، افزایش روابط عاطفی بین والدین و فرزندان، کاهش تنش‌های اجتماعی و اقتصادی از دیگر راه‌های موثر در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.

بی توجهی و نارسایی به نیازهای جوانان گرایش به اعتیاد را افزایش می‌دهد

مدیرکل امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به کنترل نشدن روند اعتیاد به مواد مخدر در استان و کشور گفت: بی‌توجهی و نارسایی به نیازهای جوانان  منجر به گرایش به اعتیاد می‌شود.

شهرام مقدس، به کاهش سن اعتیاد در سال‌های اخیر به عنوان یک زنگ خطر اشاره کرد و افزود: ناآگاهی جوانان و نوجوانان به  مضرات مصرف موادمخدر، تبلیغات ناصحیح در خصوص مصرف مواد مخدر، قرار گرفتن در گروه همسالان و نداشتن مهارت نه گفتن باعث افزایش گرایش به مواد مخدر می‌شود.

وی اظهار داشت: نارسایی در برنامه‌ریزی در خصوص پرکردن اوقات فراغت، تامین نشدن نیازهای جوانان، باعث سوق پیدا کردن این قشر به سمت اعتیاد می‌شود.

مقدس، به کارکرد جذاب مصرف مواد مخدر در مراحل اولیه اشاره کرد و گفت: باید متناسب با جذابیت و تاثیرگذاری این مواد برای افراد برنامه‌ریزی جذاب و طولانی مدت اجرا شود و این برنامه‌ها مدام به روزرسانی شود تا بتوان برای پیشگیری از اعتیاد گام برداشت.

وی، با تاکید بر اینکه بیکاری و مشکلات اقتصادی از دیگر دلایل گرایش به سمت مواد مخدر است، افزود: باید در راستای رفع نیاز افراد،  تنش‌ها و  فشارهای روانی افراد برنامه‌ریزی انجام شود.

مقدس اظهار داشت: اعتیاد یک ساختار دارد که شکل‌های مختلف از کارکردها از جمله کارکرد اقتصادی، اجتماعی و روانی را تولید می‌کند که کارکرد اقتصادی اعتیاد یک کارکرد جدی است و افراد به دلیل منافع بالای که فروش مواد مخدر دارد به سمت تهیه و توزیع این مواد گرایش پیدا می‌کنند.

به گفته وی، با شناخت کارکردهای این سیستم و ایجاد تعامل بین سطوح مختلف از سطح فردی تا گروه ها باید برنامه‌ریزی دقیق و جامع وضع کرد. 

کرونا و شایع سازی درباره موادمخدر فرصت مصرف را افزایش داد

مقدس با اشاره به شیوع ویروس کوید ۱۹ و خانه نشین شدن افراد مختلف به خصوص افراد معتاد و یا بهبود یافتگان مواد مخدر گفت: شیوع این ویروس باعث شد که انسان‌ها زمین‌گیر شده  و فرصت مصرف را افزایش داده است.

وی اظهار داشت: با شیوع کرونا برخی افراد فعالیت‌های مثبت و لذت‌بخش خود را ترک و به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کردند و یا افرادی که تفننی مصرف داشتند، مصرف منظم پیدا کردند.

مقدس ، به افزایش شایعات و توصیه‌های غیرمتعارف و ناصحیح در فضای مجازی برای مصرف مواد مخدر به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا و افزایش مقاومت بدن در صورت ابتلا به این ویروس اشاره کرد و گفت: فرهنگ‌سازی نادرست درخصوص مصرف مواد مخدر باعث افزایش مصرف شده است.

کاهش سن اعتیاد یک تهدید 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به کاهش سن اعتیاد در جامعه گفت: براساس برخی تحقیقات، سن اعتیاد از ۲۵ سال به ۲۱ سال کاهش پیدا کرده است.

سید قدیر مرتضوی افزود: برخی افراد مصرف‌کننده سن بالا نیز مصرف را از سنین پایین شروع کردند و یا به صورت سرگرمی و تفریحی به استفاده از مواد مخدر رفتند و یا برای برطرف کردن حس کنجکاوی به مصرف مواد گرایش پیدا کردند.

وی اظهارداشت: بر اساس شیوع‌شناسی که در سال ۹۴ انجام شد نرخ شیوع مصرف مواد در طول عمر افراد در استان ۱۰.۴۶ درصد اعلام شد.

به گفته وی، در این شیوع‌شناسی مشخص شد که نرخ شیوع اعتیاد و مصرف مواد مخدر در سن ۱۵ تا ۶۴ سال است و بیشترین تعداد آمار معتادان به سن ۴۰ تا ۶۵ مربوط است که از گذشته پیشینه و سابقه یک بار مصرف را داشتند.

وی، به بافت سنتی استان اشاره کرد و گفت: مصرف مواد مخدر در برخی از نقاط استان تبدیل به یک سنت شده که در برخی آیین‌ها از جمله مراسم عروسی و ترحیم، مواد مخدر مصرف می‌شو د و این امر برخی از افراد این مناطق برای یکبار هم که شده مصرف کننده مواد مخدر باشند.

مرتضوی، به افزایش مراقبت خانواده‌ها از جوانان و حساسیت آنها نسبت به ایجاد محیط امن برای این قشر به منظور پیشگیری از مصرف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: این استان یک استان با انگیزه در بحث پیشگیری از اعتیاد است. 

نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانش آموزان ۱.۱ درصد است

 

مرتضوی اظهار داشت: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانش‌آموزان در استان ۱.۱ درصد است که این میزان از میانگین کشوری پایین تر است اما می‌طلبد اجرای طرح‌های پیشگیری از اعتیاد در بین دانش‌آموزان، نوجوانان و جوانان افزایش پیدا کند.

وی گفت: به منظور پیشگیری از اعتیاد این گروه اجرای طرح "یاریگران زندگی" در مدارس مقطع متوسطه اول، دوم استان در دست اجراست و در سال تحصیلی گذشته ۲۰ درصد مدارس استان زیرپوشش این طرح قرار گرفتند.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری، به اجرای این طرح در ۶۰ درصد مدارس استان در سال تحصیلی ۹۹ اشاره کرد و گفت: این طرح به منظور توانمندسازی و آگاه‌سازی جامعه دانش‌آموزی نسبت به اعتیاد اجرا می‌شود.

وی، به اجرای طرح های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد برای والدین و همچنین دانش‌آموزان  مقطع ابتدایی نیز اشاره کرد و گفت: کنترل هیجان، تعریف مفاهیم مرتبط با اعتیاد و مواد مخدر با تمرکز بر آموزش والدین و دانش‌آموزان در دست اجراست.

مرتضوی اظهار داشت: شناسایی مناطق آسیب‌پذیر و افراد در معرض خطر آسیب اجتماعی از مهمترین برنامه‌های حوزه پیشگیری ومقابله با اعتیاد است که ارائه مشاوره و آموزش به مردم به خصوص جوانان از مهمترین برنامه‌ها و سیاست‌های شورای مبارزه با مواد مخدر استان است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری، به رویکرد اجتماعی و گفتمان ملی، اجتماعی شدن حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: تقویت سازمان‌های مردم نهاد و همچنین بالابردن سطح آگاهی خانواده‌ها در حوزه مهارت های زندگی و ارتباط با فرزندان از راه‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد است.

وی ،با اشاره به گسترش فضای مجازی در بین مردم به خصوص جوانان و نوجوانان از استفاده از این ظرفیت برای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و همچنین برنامه‌های آموزشی در خصوص مضرات مصرف مواد مخدر استفاده کرد. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری، به شیوع مصرف مواد مخدر در بین زنان و دانش‌آموزان و کم‌کاری در حوزه اعتیاد زنان به عنوان یک معضل در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: این امر درسال های گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود.

مرتضوی، با اشاره به اینکه زنان به عنوان تربیت کننده نسل آینده هستند، گفت: توجه به جایگاه سلامت زنان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد اما در چند سال اخیر به دلیل برخی تفکرات به این حوزه کمتر توجه شده است.

وی اظهار داشت: برخی تفکرات مانند اینکه روح زنان لطیف است و همچنین زنانی که آسیب‌های اعتیاد را دیدند کمتر به سمت این مواد گرایش پیدا می‌کنند باعث شده که از این حوزه غافل بمانیم.

به گفته وی ،در چهارمحال و بختیاری به دلیل بافت سنتی که حاکم است، اعتیاد زنان پنهان می‌شود و خانواده‌ها از ارجاع دادن زنان برای ترک اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد ممانعت می‌کنند.

وی اظهار داشت: در استان تنها یک مرکز ترک اعتیادبانوان فعال است که به دلیل بافت فرهنگی از ارجاع زنان به این مراکز به‌ جز موارد انگشت‌شمار و یا مواردی که حکم قضایی داشته باشند، خودداری می‌شود.

نرخ بروز اعتیاد در استان چهارمحال وبختیاری ۳.۳ درصد است    

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: نرخ بروز اعتیاد در استان ۳.۳ درصد بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال استان است که دارای اعتیاد مزمن هستند که این آمار در سطح کشور ۳.۶ درصد است و براساس برخی آمار در استان ۳۳ هزار نفر در استان دارای اعتیاد مزمن هستند.

مرتضوی افزود: سن مصرف مواد مخدر در کشور و استان ۱۵ سال است که مصرف مواد مخدر در سنین کمتر از ۱۵ سال در استان کم و انگشت‌شمار است.

وی با اشاره به تعداد افراد مراجعه‌کننده به مراکز ترک اعتیاد در استان افزود: بیشترین آمار مراجعه‌کننده به این مراکز در سن ۳۲سال تا ۴۵ سال هستند.

به گفته وی، براساس اعلام پزشکی قانونی سال گذشته ۲۳ نفر بر اثر تجویز بدون نظارت پزشک و سوء مصرف مواد مخدر فوت کردند.

به گفته وی، ۱۷ مرکز اقامتی و ۵۶ مرکز درمانی در سطح استان در حال فعالیت‌ است که  فعالیت در مراکز اقامتی بر اصل "ایمان مدار" و "پرهیز مدار" است و از دارو استفاده نمی‌شود.

۲۵ مرکز ترک اعتیاد در چهارمحال وبختیاری  فعال است

سرپرست بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اهمیت بحث درمان معتادان گفت: هم‌اکنون ۲۵ مرکز ترک اعتیاد با مجوز بهزیستی در استان فعال است که از این تعداد ۱۸ مرکز درمان اعتیاد اقامتی (کمپ) ویژه آقایان و یک مرکز درمانی ویژه بانوان و هفت مرکز مرکز با روش متادون درمانی(MMT) دارای مجوز از اداره کل بهزیستی در سطح استان در حال ارائه خدمات درمانی به معتادان است.

معصومه محمدی افزود: سال گذشته ۶ هزار و ۷۹۰ نفر برای درمان به این مراکز مراجعه کردند و موفق به ترک اعتیاد شدند.

به گفته وی، دوره درمانی در هر مرکز ۲۸ روز است که بنا به دستورالعمل‌های موجود هر شخص به صورت اختیاری (با رضایت شخصی) در مرکز پذیرش شده و تا سه دوره درمانی می‌تواند در مرکز اقامت داشته باشد

وی با اشاره به بحث حمایت معتادان بهبود یافته بعد از ترک برای ماندگاری بر ترک و جلوگیری از بازگشت به اعتیاد معتادان بهبود یافته در این مراکز ،افزود: این افراد می‌توانند پس از خروج از کمپ از برنامه‌ها و کلاس‌های آموزشی مرکز استفاده کنند. 

محمدی، با اشاره به بازگشت مجدد درصد کمی از معتادان بهبود یافته، افزود: حمایت شغلی، خانواده و تغییر نگرش خانواده نسبت به معتاد بهبود یافته از راههای موثر در کاهش بازگشت به اعتیاد این افراد است.

وی به تشکیل تیم‌های اجتماع‌محور در محلات مختلف سطح استان از میان افراد داوطلب به عنوان یکی از برنامه‌های این سازمان به منظور کمک به درمان معتادان، کاهش نرخ شیوع در سطح استان اشاره کرد و گفت: این تیم‌ها درمحله‌های مختلف با اولویت مناطق پرخطر تشکیل و به ارائه آموزش ،آگاه سازی و اطلاع رسانی به مردم می‌پردازند.

محمدی به اجرای طرح "پازک"، طرح مصون‌سازی کودکان در برابر اعتیاد با همکاری تسهیلگران و تیم‌های اجتماع‌محور در استان اشاره کرد و افزود: این طرح‌ها با هدف آموزش و آگاه‌سازی در خصوص مواد مخدر به عموم مردم اجرا می‌شود.

وی، همچنین به هماهنگی بین بخشی با  شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای نسبت به آموزش و آماده سازی شغلی بهبودیافتگان اشاره کرد و گفت: ایجاد اشتغال برای این قشر گامی برای جلوگیری از لغزش مجدد بهبودیافتگان است.

۶۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سالجاری در استان کشف و ضبط شد 

 

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: با اجرای طرح مقابله و انتظامی از جمله کنترل محورهای مواصلاتی، طرح  پاکسازی نقاط آلوده و طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در سالجاری بیش از ۶۰۰ کیلوگرم انواع  مواد کشف و ضبط شد.

سرهنگ سلیمان ریاحی افزود: در این مدت هفت باند تهیه و توزیع منهدم و ۷۹۰ نفر خرده فروش، قاچاقچی و معتاد در استان دستگیر شدند.

وی ،از توقیف ۳۶ دستگاه خودرو و سه دستگاه موتورسیکلت در این مدت در استان خبر داد و گفت: پارسال سه تن و ۱۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ۳۵ باند تهیه و توزیع منهدم شد.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۸۵ درصد کشفیات مواد مخدر در استان سنتی و مابقی صنعتی و روان گردان است ، افزود: این استان یک استان مصرفی است.

به گفته وی، پارسال ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در حوزه مواد مخدر از جمله معتاد، توزیع کننده، قاچاقچی، حمل کننده مواد مخدر و پاتوق‌گردان در استان دستگیر شدند که بیشتر دستگیرشدگان در حوزه توزیع مواد مخدر و تهیه پاتوق استعمال مواد را افراد بومی منطقه تشکیل می‌دادند.

رییس پلیس مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری گفت: بیشترین آمار و درصد مجرمان در حوزه مواد مخدر در استان در میانگین سنی ۲۵ تا ۳۰ سال هستند، که ۹۷ درصد این افراد بومی و تنها ۳ درصد غیربومی هستند. 

ریاحی اظهار داشت: بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از دستگیرشدگان پارسال مصرف کننده و معتاد و مابقی را خرده فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر بودند

وی افزود: ۳۰ درصد دستگیر شدگان در حوزه مواد مخدر بی‌سواد، ۳۲ درصد زیر دیپلم، ۲۹ درصد دیپلم، هفت درصد فوق دیپلم و مابقی با مدرک تحصیلی بالاتر بودند.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۴۸ درصد مجرمان دستگیر شده در حوزه مواد مخدر بازگشت دوباره به جرم داشتند، گفت: ۵۲ درصد دستگیر شدگان نخستین بار بود که دستگیر می‌شدند،۲۶ درصد بیش از ۲ بار و ۲۲ درصد بیش از ۵ مرتبه دستگیری دارند.

حساس سازی جامعه نسبت به اعتیاد یک ضرورت است 

معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با اعلام کاهش سن اعتیاد در استان از ۲۵ سال به ۲۱ سال ، نسبت به حساسیت بیشتر متولیان این حوزه در خصوص پیشگیری و مقابله با این بلای خانمانسوز تاکید کرد.

جعفر مردانی، فعال ساختن خانواده‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌های مردمی در حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر در راستای ایجاد نشاط اجتماعی و مقابله و پیشگیری از اعتیاد به صورت یک رویکرد اجتماعی را مورد تاکید قرار داد.

معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:  اجتماعی کردن حوزه پیشگیری از اعتیاد و ایجاد گفتمان ملی در راستای پیشگیری از اعتیاد باید سرلوحه فعالیت‌های حوزه پیشگیری قرار گیرد.

وی، به افزایش آسیب‌های اجتماعی پس از ابتلا به اعتیاد از جمله طلاق، سرقت و  کودکان کار اشاره کرد و گفت: اعتیاد به عنوان یک جنگ‌نرم و تهدید برای نظام و امنیت ملی است، که همه مسوولان، مردم و سازمان‌های مردم نهاد باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد فعالیت کنند.

مردانی اظهار داشت: با اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها، فضای مجازی و ائمه جمعه، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توان در حوزه مقابله و مبارزه با مواد مخدر گام برداشت.

ارتقاءآگاهی عمومی مردم در بخش مواد مخدر ضروری است

رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اهمیت بحث ارتقاء آگاهی عمومی مردم نسبت به اعتیاد و مضرات مصرف مواد مخدر گفت: باید از ظرفیت‌های مختلف برای افزایش آگاهی عمومی به خصوص سواد عمومی جوانان و نوجوانان و افزایش مهارت زندگی و "نه گفتن" استفاده کرد.

احمدرضا بهرامی افزود: در راستای مقابله و پیشگیری از مصرف مواد مخدر سال‌گذشته بیش از ۳۰ باب منزل مسکونی در مرکز استان که در حوزه توزیع و استعمال مواد مخدر فعال بودند پلمب شد.

وی، به اجرای طرح ناامن سازی منطقه برای تولید و توزیع کنندگان مواد مخدر به خصوص مواد مخدر صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح پیشگیری از جرائم حوزه امنیت اخلاقی با تمرکز بر مشروبات الکلی نیز سال‌گذشته استان  گذشته در استان انجام شد.

به گفته وی، براساس آمار ورودی، آمار زندانیان حوزه مواد مخدر بیشترین آمار را دارد و سرقت، فروش مال غیر و محکومیت مالی ورودی‌های بعدی به زندان هستند.

به گزارش ایرنا،یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان و جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha