۱ شهریور ۱۳۹۹، ۸:۳۷
کد خبرنگار: 1421
کد خبر: 83917002
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وجدان مردم تنها راه شکست زنجیره کرونا است

کیش-ایرنا-روز پزشک، امسال شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند. پزشکان بسیاری در ایران و جهان، شاید سخت‌ترین ماه‌های زندگی خود را تجربه می‌کنند. با وجود این که کرونا امان بسیاری از مردم را بریده،‌ اما این سفیدپوشان همچنان در صف اول مقابله با این ویروس، به مبارزه ادامه می‌دهند. با دکتر منصورآبادی یکی از پزشکان مرکز توسعه و سلامت کیش به گفت‌وگو در خصوص مواجهه با کرونا نشستیم.

از ماه‌های مبارزه با ویروس کرونا برای‌مان بگویید؟

وقتی اولین نمونه مثبت کرونا ثبت شد،اتفاق‌های بعدی، شکلی کابوس‌وار به خودش گرفت و باور ندارم چنین زمان طولانی را با کرونا پشت سر گذاشته ایم. دورانی که نه در طول تحصیل و نه قبل از آن تجربه نکرده بودم. البته از این نظر که چنین موقعیتی را در حرفه‌ام تجربه کردم، شاید یک شانس بزرگ برایم به حساب می‌آید. اما متاسفانه در کنارش عوامل ارزشمند زندگی مثل خانواده فدا می‌شوند.

در طول این مدت، ارتباط شما با خانواده به چه صورت بوده است؟

 خانواده من در کیش زندگی نمی‌کنند و فعلا تلفن تنها راه ارتباطی من با آنهاست که به یک یا دوبار در هفته محدود شده است. فعلا در جزیره به همراه همسرم تنها زندگی می‌کنیم و به خاطر فشار بسیار زیاد کاری من فقط در ساعات ناهار و شام می‌توانیم یکدیگر را ببینیم.  یعنی کرونا به صورت تمام وقت شما را درگیر کرده است؟ 

اوایل به دلیل پایین بودن تعداد بیماران درگیری کمتری داشتم اما به مرور و با  افزایش مبتلایان حتی به صورت تمام وقت درگیر کار شدم.

مسئوولیت شما در قبال بیماران کرونایی چیست؟

 در حال حاضر مسوولیت من کنترل بیماران در قرنطینه است.  بیماران مشکلات خود را با مراقب درمیان می‌گذارند و با تماس تلفنی مراقب با من راهنمایی‌های درمانی لازم را دریافت می‌کنند که شامل درمان‌های دارویی و در مواقع خاص ارجاع به بیمارستان است. به همین دلیل در هر ساعتی باید تلفن من برای آن بیماران آماده پاسخگویی باشد.

آیا تجربه مثبتی هم از ماه‌های درگیری با کرونا به خاطر دارید؟

متاسفانه خیر؛ تنها می توانم به دو دوره 20 روزه که از این ویروس پاک شدیم اشاره کنم. دورانی که به خوبی می توانست ادامه پیدا کند اما متاسفانه با بی مبالاتی مردم مخصوصا در جزیره شرایط بدتر از قبل شد. مانند برگزاری برخی مراسم و تجمع های غیر ضروری مثل تولد که بر اساس آمارها ابتلای حتمی 5 یا 6 نفر را به دنبال دارد.

وقتی در کوچه و خیابان به افرادی برمی‌خورید که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند،‌ چه واکنشی نشان می‌دهید؟

من تقریبا یک ماه و نیم است خارج از مسیر خانه و محل کار جایی نرفته ام؛ حتی برای خرید از یک سوپر مارکت. اما در صورت مشاهده عدم رعایت افراد بی نهایت عصبانی می‌شوم. من روز و شب شاهد فشارها و تنش های بسیار تیم درمانی هستم و این بی توجهی ها در کنار چنین سختی هایی که ما تحمل می کنیم بسیار درد آور و غیر قابل تحمل است.

به نظر شما عدم رعایت اصول بهداشتی، بیشتر از جانب کیشوندان است یا مسافران؟

کیشوندان خوشبختانه بسیار رعایت می‌کنند. اما متاسفانه مشکل از سمت مسافران جزیره است. حتی دیده شده فرد کیشوند به سلامتی این دوران را می‌گذراند اما پدر یا مادر و اقوامی که از سرزمین اصلی به جزیره آمده اند، او را نیز مبتلا کرده اند و بخش زیادی از ابتلاها به همین علت صورت می‌گیرد.

   فکر می‌کنید برای مقابله با کرونا نیاز به تصمیم‌های جدیدتری داریم؟

 ما هر روز با مسوولین بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها و دکتر رضانیا برای به روز کردن اطلاعات خود در زمینه کرونا و اعمال تصمیمات تازه‌تر جلساتی را برگزار می‌کنیم؛ تعطیلی برخی از اماکنی که مستعد این بیماری هستند، از جمله این تصمیم‌هاست.

 و حرف پایانی شما به عنوان پزشکی که چندین ماه با کرونا درگیر بوده؟

توانایی و اختیارات ما بسیار محدود است. تیم درمان شبانه روز درگیر است و فشارهای بسیاری را متحمل می‌شود . مردم جدای از مسوولین باید وجدانی رفتار کنند و برای کم شدن خستگی و دادن امید به کادر درمان چند اصل ساده ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی و ضدعفونی دست‌ها را فراموش نکنند و این را یک وظیفه انسانی بدانند.

 بلاخره کادر درمان هم نیاز به آرامش، زندگی، تفریح و سفر دارند. بسیار سخت و دردناک است، سختی و فشاری را تحمل کنی، در حالی که ندانی پایانش کی خواهد بود.

گفتگو از: مریم مومنی

    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha