حسن صرفی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: امسال، هشت هزار تن پسته خشک معادل ۲۵ هزار تن پسته تازه در باغها تولید میشود که این مقدار محصول با توجه به سال آوری باغ ها، نسبت به سال گذشته حدود ۵۵ درصد کمتر برآورد شده است.
وی خاطرنشان کرد: برداشت محصول پسته تازه از باغ های شهری و روستایی شهرستان دامغان از ۲۰ مرداد ۹۸ آغاز شد و تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
صرفی ادامه داد: ۱۷ هزار هکتار باغ پسته در مناطق مختلف از جمله حومه، فرات، امیرآباد و دامنکوه کاشت شده و از این میزان ۱۳ هزار هکتار مثمر است.
وی اضافه کرد: شهرستان دامغان از رویشگاه های اولیه پسته در جهان است و درختان کهنسال نیز در برخی مناطق نشانه همین مساله است، این سابقه سبب شده به مرور فرهنگ و دانش باغداری در این شهرستان از گذشته باقی بماند و ارتقا یابد.
صرفی تصریح کرد: شهرستان دامغان دارای ۱۱۵ پایانه فرآوری پسته است که در مناطق مختلف مشغول به فعالیت هستند و سالانه بیش از ۵۰ درصد محصول را فرآوری و آماده عرضه میکنند.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان گفت: پنج هزار و ۵۰۰ بهره بردار باغدار پسته دامغانی در سال جاری حدود سه هزار تن انواع کودهای شیمیایی اوره، فسفات و پتاسیم را از مراکز توزیع شرکت خدمات حمایتی مستقر در مناطق مختلف تهیه کردند.
پسته های شهرستان عمدتا از ژیوتیپ های بومی، شاهپسند(حومه، فرات)، خنجری(حومه، فرات، امیراباد)، عباسعلی(دامنکوه)، فرخی(فرات، حومه) است.
حدود ٨۰ درصد پسته تولیدی استان سمنان در دامغان برداشت می شود که در سال گذشته نیز یکی از باغداران دامغانی، با تولید ۴۴ تن پسته در هر هکتار، رکورد بالاترین میزان تولید کشور را به خود اختصاص داد.
۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نظر شما