به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلاموالمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت درباره منازعه قرهباغ گفت: برای حل مساله قره باغ راههای دیگری وجود دارد که برای آن نیز آمادگی داریم کمک کنیم و هر کمک که از دست ما بر میآید انجام میدهیم.
رییس جمهوری نخستین مساله در منازعه قره باغ را امنیت مرزهای ایران دانست و گفت: این مساله امنیت مرزهای ما است، اینکه تعدادی گلوله توپ و خمپاره به خاک ایران اصابت کند، برای ما قابل قبول نیست و هر دو دولت همسایه ما که با آنها رابطه خوبی داریم، از جمهوری آذربایجان به عنوان برادر و ارمنستان به عنوان همسایه ما می خواهیم به این مساله مهم توجه کنند.
روحانی ورود تروریستها را به منطقه را دومین مساله عنوان کرد و گفت:در طول سالیان دراز جنگیدیم و شهید سردار سلیمانی در میدان جنگید برای اینکه تروریستها در همان جا قلع و قمع شوند. مردم در سوریه لبنان و عراق باتروریستها جنگیدند و ما هم مردم را یاری کردیم اکنون برای ما قابل قبول نیست و اجاره نمیدهیم تروریستها کنار مرزهای ما قرار بگیرند.
وی گفت: برای ما قابل قبول نیست که امروز برخی به بهانههایی بخواهند عده ای تروریست را از سوریه و جاهای دیگر به منطقه و به نقاط نزدیک مرزهای ما منتقل کنند و این لحن و لفظ با صراحت به مسوولان کشورهای همسایه آذربایجان و هم ارمنستان گفته شده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: خیلی باید حواسمان جمع باشد که این جنگ به یک جنگ منطقه ای تبدیل نشود و گسترش پیدا نکند، این افرادی که در طرفین مناقشه به آتش جنگ میدمند و بنزین کنار آن می ریزند باید توجه داشته باشند این جنگ به نفع کسی نخواهد بود.
روحانی افزود: همه باید واقعیت را قبول کنند همه باید حقوقملت ها را قبول کنند. تمامیت ارضی را احترام بگذارند و همه بدانند راه حل مساله، جنگ نیست، بلکه کار و فعالیت سیاسی راه حل است البته هر کشوری باید حقوق همسایه خود را رعایت کند.
اشغال و جنگ برای ما به هیچ عنوان قابل قبول نیست
روحانی با تاکید بر اینکه اشغال و جنگ برای ما به هیچ عنوان قابل قبول نیست گفت: صلح برای جمهوری اسلامی ایران اساس است و بسیار برای ما اهمیت دارد.
رییس جمهوری افزود: امیدواریم با تلاشهایی که در حال انجام است خود کشورها هم به هرحال با گذشت زمان احساس خواهند کرد که این جنگ آنها را به اهداف خود نمی رساند و امیدواریم از یک راه صلح آمیز مردم بتوانند به حقوق حقه برسند و ثبات به این منطقه بازگردد که منطقه ای بسیار حساس است.
هدف قیام امام حسین(ع) بیداری مردم و دور شدن از ضلالت بود
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واقعه عاشورا، گفت: واقعه کربلا به ما نشان داد که در کنار شهادت پیام آن فداکاری میتواند برای همیشه جاودانه شود. وقتی چهل روز حادثه کربلا را بررسی میکنیم همه آنانی که اباعبدالله (ع) و یارانش را به شهادت رساندند با لحن افتخار و غرور سخن میگفتند گویی یک کار بزرگ و مهم و درستی انجام داده اند.
رییس جمهوری ادامه داد: روز عاشورا با فریاد فرمانده نفاق آغاز شد که سربازان خود را به عنوان سربازان خدا نام میبرد و برای کشتن عزیزترین انسانها در روی زمین فرمان میداد و وقتی هم امام حسین (ع) را به شهادت رساندند و قاتلان به کوفه رسیدند. شعارشان این بود به ما جایزه بزرگ دهید او را کشتیم. اما خیلی طول نکشید که با بیان حضرت زینب کبری (س)، ام کلثوم، فاطمه بنت حسین، امام سجاد (ع) دیدیم که لحنها و افکار عمومی عوض شد.
روحانی تصریح کرد: یک حکومت و حاکم مستبدی که آن روز بر مردم مسلط بود، شرایط را نه در کوفه و حجاز حتی در مرکز خلافت آن زمان یعنی شام کاملا عوض کردند. حضرت زینب کبری (س) در کاخ یزید خطاب به او فرمودند که این از عدل توست که زن و بچه و کنیزگان خود را پشت پرده بردی و دختران پیامبر را به عنوان اسیر روبروی مردم قرار دادی؟ این سخن ایشان مجلس را تکان داد. امام سجاد (ع) جمعیت عظیم شام را با خطبه ای که ایراد کرد تکان داد و آنان ناچار شدند به موذن بگویند اذان بگوید و وقتی موذن به نام پیامبر (ص) رسید اما سجاد (ع) گفتند که صبر کن و به یزید یادآور شدند که این نام مقدس جد من است یا تو؟
وی با بیان اینکه بعد از آن واقعه، «یالثارات حسین (ع)» شعار جدید مردم عراق و مردم حجاز شد، درباره روز اربعین گفت: نخستین بازگشت به کربلا روز اربعین است. در این روز اسرا و خاندان رسالت به کربلا بازگشتند. این حادثه آنقدر مهم است که خداوند همان طور که خواسته حادثه عاشورا برای همیشه زنده بماند، حادثه اربعین هم اهمیت فوق العاده ای یافته است.
روحانی افزود: زیارت امام حسین (ع) در اربعین از علائم مومن و ایمان شناخته شده است. در زیارت اربعین هدف امام حسین (ع) به خوبی بیان شده است. همه این قیام و فداکاری و فدا کردن خون امام حسین (ع) و عزیزانش برای بیداری و هوشیاری مردم بود تا مردم از صفحه جهالتها و نادانیها عبور کنند و از ضلالتها و گمراهی دور شوند و جامعه امام حسین (ع) آن کار را انجام داد و به همین دلیل خدا خواسته اربعین یک روز زنده در تاریخ باشد.
رییس جمهوری با اشاره به داستان حضرت ابراهیم (ع) و ماجرای هاجر و اسماعیل و شباهتش به واقعه عاشورا و ماندگاری آنها، گفت: این حادثه را هم خداوند تثبیت کرد و برای همیشه زنده نگه داشت. هر حاجی که به سعی صفا و مروه می رود از آب زمزم مینوشد و این آثار فداکاری اسماعیل و هاجر است و آن را خداوند در تاریخ زنده کرد و مدام این حادثه در سعی صفا و مروه تکرار می شود. کربلا هم به همین صورت است.
روحانی ادامه داد: کربلا یک مثل بزرگ تاریخی است که برای همیشه زنده است و روز اربعین، روز اولین زیارت در کنار قبر امام حسین (ع) است و قرائت زیارت اربعین هم نشانه ایمان ذکر شده است.
وی با اشاره به راهپیماییهای سالهای گذشته اربعین حسینی اظهارکرد: مردم در سالهای گذشته با عشق و اشتیاق از هفته و ماهها پیش خود را آماده می کردند و امسال هم میخواستند بروند تا آن راهپیمایی حیاتبخش را ببینند یا خود حضور داشته باشند اما این جا ترکیب عقل و عشق است و عشق یعنی راه بیفتد به سمت کربلا اما عقل میگوید بماند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت و مواظبت کند. باید این عقل و عشق را باهم جمع کنیم.
روحانی یادآور شد: فردا در خانهها و جمعهای کوچک خود زیارت اربعین را زمزمه میکنیم و میخوانیم. رهبری هم آموزگار ما در این میدان هستند، ایشان تنها در حسینیه مینشینند و به ما درس میدهند چگونه میتوانیم این کار را انجام دهیم.
رییس جمهوری گفت: امیدوارم مردم امسال با حزن و اندوه بیشتر، زیارت اربعین را بخوانند و از خداوند بخواهند در سالهای آینده گشایشی برای سلامت مردم و عبور از این ویروس و بیماری پیش بیاورد که بتوانند باز هم زیارت و راهپیمایی اربعین را چون سالهای گذشته تکرار کنند.
در شرایط تحریم نشان دادیم دغدغه ما دورترین روستای کشور است
روحانی تاکید کرد: روز گذشته، روز روستا بود و روز قبل آن (دوشنبه)، ما افتتاحهای طرحهای روز روستا را داشتیم که به نظر من بسیار مهم بود و ما در شرایط تحریم به دنیا نشان دادیم که دغدغه ما همه ملت از شهری و روستایی است، دغدغه ما دورترین روستای این کشور است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما روز دوشنبه ۶ هزار و ۷۵۰ طرح عمرانی و ۲۶ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغالزایی روستایی و عشایری را افتتاح کردیم، مسوولان در ۱۳ استان سخنرانی کردند و طرحها را افتتاح کردند و برای این دولت افتخار بزرگی است.
روحانی با بیان اینکه یکی از افتخارات ثبتشده دولت یازدهم و دوازدهم خدمت به روستاییان است، اظهار داشت: روز گذشته نامه رییس سازمان برنامه و بودجه را دیدم که کل پول گندمکاران را که حدود ۲۰ هزار و ۸۰۰ و نزدیک ۲۱ هزار میلیارد تومان بود تا ریال آخر قبل از اینکه به نیمه ماه مهر برسد پرداخت کرده است. این موضوع نشاندهنده این است که دولت در کنار کشاورزان و تولیدگران و در کنار امنیت غذایی است.
وی اضافه کرد: ما در طرحهای دوشنبه دیدیم که ملت، کارگزاران، مهندسین، کشاورزان چه افتخارات بزرگی را در زمینه اشتغال روستایی و بیمه روستایی و زمینههای مختلف آفریدند.
رییس جمهوری با بیان اینکه بیمه روستاییان و دریافت مستمری آنها قبل از این دولت، ۶۵۰ هزار نفر بوده، اظهار داشت: بیمه و دریافت مستمر روستاییان تا اوائل امسال یک میلیون و ۲۷۸ هزار بوده و روز دوشنبه یک و نیم میلیون هم ما بر این طرح اضافه کردیم و الان تقریبا به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار رسیده است.
روحانی با بیان اینکه خانوادههای روستایی که تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند در زمان بازنشستگی و از کار افتادگی میتوانند از این بیمه استفاده کنند، یادآور شد: یکی از تاکیدات من از روز اول دولت این بود که برای روستاییان مستمری در نظر بگیریم و یک کشاورزی که کار میکند فردا که پیرمرد شد و نمیتواند کاری کند، یک دریافتی و مستمری داشته باشد و خداوند این توفیق را به ما داد این کار بزرگی انجام گرفت.
وی اضافه کرد: در آب، برق و گاز روستایی واقعاً کار بینظیری انجام گرفته است. کار بینظیری که در گاز صورت گرفته این است که، در طول بعد از انقلاب اسلامی ۱۴ هزار روستا گازدار شدند و فکر میکنم قبل از انقلاب فقط یک یا دو روستا گاز داشتند.
رییس جمهوری با بیان اینکه تا سال ۹۲، ۱۴ هزار روستا گازدار شدند، اظهار داشت: امروز این ۱۴ هزار روستا به ۳۲ هزار روستا رسیده و بیش از دو برابر شده و اینکار ادامه پیدا میکند و هر روز روستاهای ما به شبکه گاز و به شبکه برق متصل میشوند.
روحانی خاطرنشان کرد: ما الان روستای ۱۰ نفرهای نداریم که برق نداشته باشد و الان به سراغ روستاهای زیر ۱۰ نفر رفتهایم که تعداد محدودی هستند و برق روستایی ما تا پایان این دولت، به ۹۹.۹ که یک رقم قابل ملاحظهای است، میرسد. یعنی امروز ۹۹.۷ است که تا پایان دولت، به ۹۹.۹ و تقریباً ۱۰۰ درصد میرسد و این کمتر در کشورهای همسایه و در کشورهای منطقه و حتی در کشورهای پیشرفته این آمار، آمار بسیار ارزشمند و مهمی است که ارائه میشود.
وی افزود: در آب روستایی سالم پایدار در آغاز این دولت، کمتر از یک میلیون نفر از این آب سالم بهداشتی استفاده میکردند حدود ۹۰۰ هزار و زیر یک میلیون است و در پایان این دولت به بالای ۱۰ میلیون نفر تبدیل میشود و شما میبینید که چند برابر شده است.
رییس جمهوری گفت: در ارتباطات، راه، مسکن و در تمام این زمینهها و کلاسهای آموزشی اعلام شده بود که هر روز که میگذرد، ۱۱ کلاس روستایی برای دانشآموزان افتتاح میشود و این آمار و ارقام افتخارآمیز است.
با بیان واقعیتها، به مردم نشاط و امیدواری دهیم
روحانی از محققان، استادان و افرادی که در مسائل اقتصادی فعال هستند خواست درباره آمارهای افتخارآمیز دولت صحبت کنند و افزود: غیر از صدا و سیما و روزنامهها از این قشر میخواهیم آمارهای کشور منصفانه مقایسه کنند. البته دولت یازدهم و دوازدهم دو مقطع داشته است.
رییس جمهوری ادامه داد: مقطع نخست از سال ۹۲ تا ۹۷ است که در تحریم و مشکلات بود ولی در جنگ نبودیم و مقطع دوم که از سال ۹۷ تا امروز است که در جنگ اقتصادی هستیم. همچنین روز گذشته دیدید که سازمان ملل و در جمع حقوق بشریها، ۲۶ کشور اعلام کردند که آمریکا علیه حقوق بشر فعالیت و جنایت میکند و کار تروریست اقتصادی انجام میدهد.
روحانی با تاکید بر اینکه در این شرایط باید واقعیتها به مردم گفته شود، افزود: البته آنهایی که در خارج کشور ضد انقلاب هستند حسابشان جداست. اما همه ما در داخل کشور سرنوشت واحد داریم و واقعیت ملموس واحد پیش روی ما است و باید با بیان واقعیتها به مردم نشاط و امیدواری بدهیم.
وی یادآور شد که الحمدالله قدمهای بسیار خوبی با افتتاح ۲۷ طرح بزرگ ملی برداشته شده و این روند تا آخر سال ادامه خواهد داشت.
با ادبیات تند با یکدیگر حرف نزنیم / همه با هم برداریم
روحانی گفت: ما در یک شرایطی قرار داریم که باید یکدیگر را یاری کنیم. دچار حیرت هستم که با کوچکترین بهانه این طرف و آن طرف اماده اند که با ادبیات تند با هم حرف بزنند، ما همه برادریم.
رییس جمهوری افزود: از همه جناح و احزاب و همه قوا، از مقننه و قضاییه و تا نیروهای مسلح و همه مردم میخواهم که یکدیگر را یاری کنیم.
در جنگ همه دنیا روبهروی ما بودند، اما ما متحد بودیم
روحانی گفت: در دوران ایستادگی ما در هشت سال جنگ با عراق که از شرف و ناموس سرزمین و استقلال خود دفاع کردیم، ممکن بود اشکال هم پیش بیاید در یک عملیات هم ممکن بود موفق نشویم در کربلای ۴ و بدر تقریبا این گونه شد و پیروز نشدیم و برخی میگفتند «شکست خوردیم»؛ امام راحل می فرمودند که «شکست نبوده عدم الفتح بوده است.» می خواستیم موفقیتی به دست آوردیم، اما نشده است.
رییس جمهوری گفت: در جنگ اگر بنا بود هر روز حرف بزنیم نقد کنیم و نقطه ضعف پیدا کنیم و بگوییم بهتر بود در هر جایی کار دیگری انجام می دادیم که نمی توانستیم جنگ را پیش ببریم همه دنیا رو به روی ما بودند و ما تنها بودیم، ولی ما متحد در کنار هم بودیم که توانستیم پیروز شویم.
دولت وسط میدان جنگ است
روحانی افزود: امروز هم مانند صحنه دوران جنگ تحمیلی است، البته آن روز جنگ نظامی بود امروز جنگ اقتصادی است و دولت وسط میدان جنگ است.
وی گفت: عده ای انگار فقط مسوولیت انتقاد کردن دارند، آیا خداوند آنها را خلق کرده تا در روز جنگ فقط انتقاد کنند؟ ایراد هم ندارد نقد کنند، اما فقط نقد؟ آنها هم رسالت و وظیفهای دارند و باید کمک کنند، کسی که نقد میکند و نواقص را میگوید اعلام کند خودش چهکار کرده اند و اقدامات خود، دوستان و حزب خود را بیان کنند.
رییس جمهوری ما در جنگ تحمیلی اقتصادی قرار داریم، اظهار داشت: ما این جنگ را نمیخواستیم بلکه به ما تحمیل شده است، یک آدم خاصی که به هیچ اصولی و مقرراتی، حتی قوانین کشور خود و حتی به پروتکلهای بهداشتی هم پایبند نیست، و قوانین جهان را زیر پا میگذارد، آمده است و توافقی را زیر پاگذاشته و با همه توان مانع از فروش نفت ایران شده است و جلوی راه کار های بانکی را بگیرد
وی گفت: در این شرایط ما در حال مقاومت و ایستادگی هستیم، اینکه میگویند «بانک مرکزی ضعیف و ارزش پول ملی کم شده است» به ما بگویند بانک مرکزی چه کار باید بکند؟
بانک مرکزی در این شرایط سخت ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار فقط برای کالاهای اساسی در ۶ ماهه اول سال پرداخت کرده است و در همین مدت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ارز برای بهداشت و درمان دارو و تجهیزات پزشکی تامین کرده است؛ بله همه میدانند اگر ارز بیشتر بود بهتر بود.
مسوولان دولت دست روی دست نمیگذارند/همه در تلاش هستند
روحانی به شرایطی که میتوانستیم حداقل ۵۰ و ۶۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته باشیم اشاره کرد و گفت: در زمانی مثلا در سال ۹۰، درآمد نفتی ما ۱۱۸تا۱۲۰ میلیارد دلار بود؛ اما در این شرایط خود منتقدان شرایط را میدانند اما باز این حرف ها را میزنند.
رییس جمهوری تاکید کرد: مسوولان، وزیران، استانداران، مدیران کل باید واقعیتها و شرایط را برای مردم توضیح دهند و واقعیت و شرایط را تبیین کنند، البته ممکن است برخی مسائل را به خاطر مصالح ملی و احتمال سوء استفاده دشمن، برخی شرایط را نمیشود بیان کرد اما بقیه مسائل را برای مردم باز کنید و توضیح دهند.
وی با اشاره به تلاش مسوولان در این روزهای سخت، اضافه کرد: یک ساعت یک مسوول دولتی دست روی دست نگذاشته است، دارم میبینم همه صبح اول وقت تلاش می کنند سرکار هستند و همه کار و تلاش میکنند.
روحانی، شرایط اقتصادی کشور را شرایط جنگی عنوان کرد و افزود: در میدان جنگ، اداره کشور، آباد کردن روستاها، تامین آب، برق و گاز و ارتباطات و دیگر خدمات به مردم سختتر است.
رییس جمهوری با بیان این که ۵ هزار شرکت دانش بنیان در دولت تدبیر و امید ایجاد شده است، گفت: همه این شرکتها فعالیت میکنند طوری که بسیاری از نیازمندیها را همین شرکتها تامین میکنند و حتی در زمینه بهداشت و درمان و اتاق ویژه و آیسییوها هم تلاش دارند.
وی افزود: کشاورزان کار بزرگی در امنیت غذایی انجام میدهند. در صنعت هم همینطور است؛ در این پنج ماه، آمار بخش بزرگی از صنایع کشور از ۱۰ درصد به ۱۲، ۱۷ و تا ۳۸ درصد رسیده است که باید از کارگران، کشاورزان و همه مردم تشکر کنیم که در این میدان حضور دارند. در این میدان با این همه سختی و مشکلات که کار میکنیم، البته مردم هم در رنج و فشار هستند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: درآمد غیرنفتی ما در این چند ماه ۱۳ و نیم میلیارد دلار بود که باید بیشتر از این می شد و امیدوارم در ۶ ماهه دوم بیشتر خواهد شد. کرونا در ۶ ماه نخست به اقتصاد و صادرات و واردات فشار زیادی وارد کرده است، اگر پروتکلها را خوب مراعات کنیم در ۶ ماه دوم بهتر خواهد شد.
سیاهنمایی و تخریب دولت را تعطیل کنیم
روحانی با تاکید بر کنارگذاشتن سیاهنمایی گفت: خواهش می کنم اگر تحریمها هم ادامه داشت، دستکم تا پایان کرونا از سیاه نمایی دست بردارید و سیاه نماییها را ادامه ندهیم و تخریب دولت را تعطیل کنیم.
رییس جمهوری افزود: هر چه اختلاف بیشتر شود دشمن امیدوارتر میشود؛ هر چه با محبت باهم صحبت کنیم و در کنار هم باشیم، عبور از شرایط بهتر خواهد بود.
وی با اشاره به آیات قرآن مبنی بر «با هم مهربان بودن و در برابر کفار لحن تند داشتن» گفت: اگر می خواهیم لحن تند داشته باشیم بر سر آمریکا و دشمنان باشد نه بر سر همدیگر؛ حتی امیرالمومنین (ع) در شب آخر زندگی در وصیتنامه خود بر اصلاح ذات تاکید داشتند و اینکه مردم را در کنار هم دوست کنیم و کاری کنیم میان مردم اصلاح، صلح، صفا و صمیمیت برقرار شود که این قدر مهم است که از عموم نماز و روزه بالاتر است.
روحانی با انتقاد از تبدیل کردن فضای دوستی به دعوا، اختلاف، جدایی و فاصله، گفت: ایجاد فاصله به نفع دشمنان است، دوستی به نفع همه ما است.
همه مردم و مسوولان بدون استثنا باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند
روحانی با اشاره به مصوبات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: رعایت این پروتکلها برای ما یک اصل بسیار مهم است، همه مردم و مسوولان بدون استثنا باید رعایت کنند؛ هیچ استثنایی نداریم، تاکید رهبر معظم انقلاب و قانون کشور است وظیفه قانونی، ملی و شرعی است و هیچکس نمیتواند از این پروتکل تخلف کند.
رییس جمهوری افزود: اگر به پروتکل بهداشتی اهمیت ندهیم و زیرپا بگذاریم شرایط سختگیرانهتر میشود. خداوند به ما عقل داده و با عقل موظف به حفظ جان خود و دیگران هستیم، قانون و شرع و حتی شرایط بهداشت جهانی هم به ما همین را میگوید.
با رشد فرهنگی و اجتماعی بر کرونا پیروز میشویم
روحانی بیان کرد: در شرایط سختی قرار داریم حتی کشورهای اروپایی و پیشرفته هم گرفتار هستند، و بدون همکاری نمیتوانند پیش بروند، امروز هر جا که رشد فرهنگی و اجتماعی وجود داشته باشد بر کرونا پیروز میشویم و هر جا خدای ناکرده رشد فرهنگی و اجتماعی پایین بیاید و به قانون و مقررات و دستورالعملهای ستاد ملی کرونا توجه نشود پیروز نمیشویم.
به توصیهها و دستورات ستاد ملی کرونا عمل کردم
روحانی خواستار اجرای دقیق تصمیمات ستاد ملی کرونا شد و اضافه کرد: در تمامی مواردی که خودم شک کردم با ستاد ملی مقابله کرونا مشورت کردم که مثلا این جلسه را بگذارم یا نگذارم، به این سمینار بروم یا نروم و به همه توصیههای آنها عمل کردم زیرا وظیفه دینی و شرعی ما است وهمه باید عمل کنیم، درست مانند این است که فردی وسط یک مسیل بایستد صدای سیل را میشنود و نترسد و بایستد تا آب او را ببرد؛ زلزله میآید و نمیترسد و زیر سقف میایستد و آوار روی سر او خراب می شود ما باید به عقل خود و دستورات شرع و پروتکلهای بهداشتی عمل کنیم.
چارهای جز مقررات سختگیرانه نداریم
روحانی گفت: امروز بعد از ظهر در کمیته تخصصی ستاد ملی کرونا مقررات سختتری را برای مقابله با کرونا بررسی و تصویب خواهیم کرد و این مصوبات روز شنبه در ستاد ملی تصویب نهایی خواهد شد.
رییس جمهوری گفت: صدا و سیما، رسانهها و فرهیختگان واقعیتها را برای مردم بیشتر توضیح دهند. مردم آماده باشند ما نمیخواهیم به مردم سختگیری شود، اما در شرایط فعلی چارهای جز بیشتر کردن سختگیریها و محدودیتها نداریم.
مرحله اول پوشیدن ماسک «از خانه تا خانه» در تهران بزرگ اجرا میشود
روحانی افزود: میدانیم تعطیل کردن برخی کسبوکارها در یک هفته یا کمتر و بیشتر برای مردم زحمت و درد سر ایجاد میکند، اما چاره و راهی جز این نداریم. حداقل می خواهیم روی پوشیدن ماسک «از خانه تا خانه» به عنوان اصل مهم و مورد تاکید قرار دهیم و مقررات خاص تصویب میکنیم.
وی ادامه داد: مرحله اول پوشیدن ماسک «از خانه تا خانه» از شنبه در تهران اجرا میشود، اگر لازم باشد مراحل بعد هم اجرا میشود؛ این سختگیری بیشتر در استفاده از ماسک فعلا برای تهران بزرگ است و اگر لازم باشد برای سایراستانها و شهرهای دیگر هم عملیاتی میشود.
رییس جمهوری اظهار داشت: امیدوارم همه ما در پناه قانون با رعایت مقررات و مصوبات و پروتکلهای بهداشتی و یاری دادن یکدیگر از این شرایط سخت عبور کنیم و در این ایام هم با شرایط بهداشتی عزاداری اربعین سالار شهیدان مد نظر قرار داده شود.
نظر شما